Sayfa 425/7020 İlkİlk ... 3253754154234244254264274354755259251425 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 3,393 - 3,400 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1.  Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    "Askin tanimi, Flaubert'in yaptigi olabilir: Merak. Birine karsi, ansizin, bir merak duymaya baslarsiniz, korkunc bir merak. Onu tanimak, onunla dogmak, dunyaya onunla yeniden gelmek tek amaciniz haline gelir. Aska en uzak cumle, "senden nefret ediyorum" degil, "bilmek istemiyorum"dur." Camille Laurens, Askin Romani

"Ce serait peut-être une définition de l'amour, celle de Flaubert: la curiosité. Etre soudain, tellement curieux de quelqu'un, fou curieux. Connaître l'autre, co-naître, naître au monde avec lui, tel est l'unique projet. La phrase la plus éloignée de l'amour, ce ne serait pas "je te hais", mais "je ne veux pas te savoir".
    Yukardaki tanıma tesekkür
    Bu da benden gelsin
    Aşk in tanımı :
    Beğenmediğin ancak işe yarayan birşeyi sevmek olup
    Ya da tam tersi
    Bu , lavabo sifonu gibi şeyler kategorisinden olmayıp
    Daha hayati şeylerdir
    Mesela hisse.net
    Buna bile aşık olan varmıdır
    Gerek yeter şey şart yani sağlanır ise
    Neden olmasın
    İmkansız diye bişey yok

2. Calvino'suz 32 yil.

"Oysa ben, bir karacam ormaninda yuruyorum ve her adimim tarih. "Seni seviyorum, Adriana," diye dusunuyorum ve tarih bu, buyuk sonuclari var; yarin carpismada, bu gece "Seni seviyorum, Adriana," diye dusunmus bir adam olarak hareket edecegim ben. Belki onemli seyler yapmayacagim, ama tarih adsiz kucuk jestlerden olusur; belki de yarin, hatta belki de o Almandan once olecegim, ama olmeden once yapacagim her sey, olumum de, tarihin kucuk bir parcasi olacak ve su an aklimdan gecen butun dusunceler, yarinki tarihimi, insanligin yarinki tarihini etkileyecek."

"Io invece cammino per un bosco di larici e ogni mio passo è storia; io penso: ti amo, Adriana, e questo è storia, ha grandi conseguenze, io agirò domani in battaglia come un uomo che ha pensato stanotte: « ti amo, Adriana ». Forse non farò cose importanti, ma la storia è fatta di piccoli gesti anonimi, forse domani morirò, magari prima di quel tedesco, ma tutte le cose che farò prima di morire e la mia morte stessa saranno pezzetti di storia, e tutti i pensieri che sto facendo adesso influiscono sulla mia storia di domani, sulla storia di domani del genere umano."

3. Pulitzer Odullu Amerikali yazar Upton Sinclair'in dogum yil donumu (20 Eylul 1878)

"Insanlarin fikirlerini ortbas ettigimizde, onlari cevaplayamiyormusuz gibi gorunmemizi sagladik; mitingleri basarak yuzlerce insani mitinglere katiliyor diye hapse attigimizda ise ancak ortbas etmeye calistigimiz fikirlerin reklamini yapmis ve pek cok diger insanin kurbanlara sempati duymasini saglamis olduk." Petrol

"When we suppressed people's ideas, we made it seem that we couldn't answer them; when we smashed up meetings and threw hundreds of people into jail for trying to attend meetings, we simply advertised the ideas we were trying to suppress, we made lots of other people sympathize with the victims."

4. Alman yazar Theodor Fontane'nin olum yil donumu (20 Eylul 1898)

"Bazi horozlar, gunesin onlar ottu diye dogdugunu zannederler. / Some roosters believe that the sun rises due to them."

"Ben zarif bir sey istiyorum. Biliyor musun Lena, senin cok guzel uzun saclarin var; bir telini kopar ve buketi onunla bagla."
    "Hayir", dedi kararlilikla.
    "Hayir? Neden olmaz? Neden hayir?"
    "Cunku bir atasozu derki: sac baglar. Ve ben onu buketin etrafina baglarsam sende baglanmis olacaksin."
    "Ahh, bu bir batil inanc."

Theodor Fontane, Cilginliklar ve Karisikliklar

"I want something fine. I know what, Lena, you have such beautiful long hair; pull out one and tie the
    bouquet with that."
    "No," said she decidedly.
    "No? And why not? Why not?"
    "Because the proverb says "hair binds." And if I bind the flowers with it you too will be bound."
    "But that is superstition."

5. Vittorio De Sica'nin yonettigi Ladri di Biciclette (Bisiklet Hirsizlari - Bicycle Thieves, 1948) senaryo yazari Italyan senarist ve Neorealizmin ilk teorisyen ve savunucularindan Cesare Zavattini'nin dogum yil donumu (20 Eylul 1902)

6. Yabanci Dilde En Iyi Film Akademi Odulu (La ciociara - Kizim ve Ben - Two Women, 1960) ve Akademi Onur Odulu sahibi Italyan aktris, Diva Sophia Loren'in dogum gunu (20 Eylul 1934)

7. 1992 Eurovision Sarki Yarismasi icin Italya'yi Rapsodia sarkisi ile temsil eden Mia Martini'nin (Domenica Berté) dogum yil donumu (20 Eylul 1947)

https://www.youtube.com/watch?v=9GmRRYSiKew

8. Amarikali fantezi, korku ve bilim kurgu senaryo yazari George R. R. Martin'in dogum gunu (20 Eylul 1948)

"Simdi sunu dusun evlat. Bu cocuklarin hicbiri Sir Alliser'dan baska silah ustasi gormedi. Onlarin babalari ciftci, arabaci, kacak avci, demirci, madenci ya da bir ticaret gemisinde kurekci. Guvertelerde, Kral Yolu'ndaki genelev ve tavernalarda, Lannis Limani'nin ve eski sehirin sokaklarinda dovus uzerine ne ogrenebilirlerdi sence? Buraya gelmeden once birkac kez sopa sallamislardir belki ama sana yemin ederim ki bu yirmi cocuktan birinin bile cebine gercek bir kilic alacak kadar sikke girmemistir." Bakisi zalimceydi. "Pekala, zaferinin tadi simdi nasil geliyor agzina Lord Snow?" Taht Oyunlari

"Now think on this, boy. None of these others have ever had a master-at-arms until Ser Alliser. Their fathers were farmers and wagonmen and poachers, smiths and miners and oars on a trading galley. What they know of fighting they learned between decks, in the alleys of Oldtown and Lannisport, in wayside brothels and taverns on the kingsroad. They may have clacked a few sticks together before they came here, but I promise you, not one in twenty was ever rich enough to own a real sword.†His look was grim. "So how do you like the taste of your victories now, Lord Snow?"

Sayfa 425/7020 İlkİlk ... 3253754154234244254264274354755259251425 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •