Sayfa 44/564 İlkİlk ... 3442434445465494144544 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 345 - 352 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu kadar basit değil bence...ne toaso, ne ford, ne de Tüpraş, gelecek 10 yılda geçmiş 10 yıldaki performansının yarısını bile gösteremeyecek reel getiri olarak....2007-2017, 2017-2027 getirilerini kıyaslıyorum.

Grafik pahalı teoremi bunu söylüyor bana.

Gubre fabrikaları grafik pahalı konsepti icin acı dolu bir örnektir...turktraktor de şu an bu süreçtedir...Tüpraş ta 1-2 yıl sonra bu acı dolu surece girebilir.
    Bu tarihi not edin arkadaşlar...froto bugün %5 düştü yeni vergi düzenlemesi nedeniyle...en karlı sektörlerden biri otomotiv ve devlet buradaki kaymaktan pay istemeye devam edecek...sene başında da ötv düzenlemesi vardı.

bu makro resme bakınca, otomotiv sektörünün performansının u-100 altında kalabileceğini düşünüyorum...bu nedenle hisse seçerken kısa vadede otomotiv hisselerinden uzak durudum ben.

hisse seçiminde önem verdiğim kriterlerden biri de konjonktör analizi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu tarihi not edin arkadaşlar...froto bugün %5 düştü yeni vergi düzenlemesi nedeniyle...en karlı sektörlerden biri otomotiv ve devlet buradaki kaymaktan pay istemeye devam edecek...sene başında da ötv düzenlemesi vardı.

bu makro resme bakınca, otomotiv sektörünün performansının u-100 altında kalabileceğini düşünüyorum...bu nedenle hisse seçerken kısa vadede otomotiv hisselerinden uzak durudum ben.

hisse seçiminde önem verdiğim kriterlerden biri de konjonktör analizi.
    Ben Froto konusunda o kadar karamsar degilim.
    Sirketin satislarinin %70 i ihracaata gidiyor.
    Yatirimlari bitti, bu sene sadece bi 10% kapasite artis yatirimi var.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben Froto konusunda o kadar karamsar degilim.
    Sirketin satislarinin %70 i ihracaata gidiyor.
    Yatirimlari bitti, bu sene sadece bi 10% kapasite artis yatirimi var.
    Syg,
    Koçlar akıllı yönetiyor şirketleri... hem ford hem tofaşın toplam satışlarında ihracatın payı %70'i aştı...
    yurt içi gelişmelerden ötv, kdv, mtv vs vs oldukça az etkileniyorlar artık...

Gunluk hareketlere çok takılmamak lazım, çok toplu kağıtlar bu ikisi, kademeler çok boş oluyor genelde. Bugun %5 düşer yarın %3 çıkar, bilhassa ford yapıyor bu sert hareketleri...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Bi kişi altının ONSUNUN 2011 e kadar ki zirve hareketinin grafiğini koysun..bi kişi de TOFAŞIN aylık kapanışlara göre şu anki grafiğini..bu hektaş Ford da olabilir....FİNANS PİYASALARINDA ALTIN VE TÜRK BORSASI HER NE KADAR FARKLI PATİKALAR ALIM SATIM SATIM YAPAN FARKLI İNSANLAR OLSADA ''KISA VADEDE BİRBRİNDEN BAĞIMSIZ FARKLI HAREKET EDEN KİTLELER SÜREÇ UZADIKÇA AYNI DAVRANIŞ EĞİLİMİNE GİRERLER..FARKINDA OLMADAN FARKLI PİYASALARDA BENZER FİYAT KALIPLARINI OLUŞTURURLAR..KÜÇÜK YATIRIMCIYI DİPLERDE SATIŞA YADA ALAMAMAYA İTEN KORKU YADA ZİRVELERDE BÜTÜN SERVETİYLE ALIMA YADA SATMAMAYA SEVK EDEN BU TILSIMDIR...''BUGÜNÜN UZUN VADE TEMETTÜ YATIRIMCILARINA BAKIN ÖZGÜVEN TAVANDIR..OYSAKİ Bİ DEĞER YATIRIMCISI İÇİN GÜVENLİK MARJI ÖEN PLANDADIR..TOFAŞI 2010 YILINDA (2004 TE 2 TL DEN ALDIM, 6 DAN BİRE DÜŞTÜ 2008 DE KAĞITTAYDIM!! Hemde 3 ayda 4 den 1 e vurdu)10 tl den satmış biri olarak hiç 30 tl olmuş diye düşünmedim..hisse benim güvenlik marjıma indiğinde alımları artırdık değerini bulduğunu hissettiğim anda sattım..benim için şu an değeri 22.8 alım güvenlik marjım 9.6 altıdır..kısaca bence ucuz pahalı gibi kavramlar ile finansal okur yazarlık bi bütündür ben bunu öğrendim..BORSA TEKNİK TEMEL ELLİOT SOSYONOMİ VE ALGI YÖNETİMİNİN Bİ BİLEŞENİDİR..DERİN DÜŞÜŞLERDE GRAHIM IN GÜVENLİK MARJINA SIĞINIP KAĞIT ARARSINIZ..BORSA TEPE YAPTIYSA BUNA İNANIYOSANIZ SOSYONOMİ BİRİKİMİNİZ TEKNİK AANALİZ BİLGİNİZE SIĞINIRSINIZ

5.  Alıntı Originally Posted by ankarali_omer Yazıyı Oku
    Hikayesi şu an için bitmiş olabilir. Ama hektaşı en amatör yatırımcı bile yakaladı. Ucundan kulağından aldı bi şeyler.
    Aferin onlara...uzun vade yatırımcı muhtemelen almıştır...maksat yeni hektas lar bulmak zaten...daha önce almış olan tutabilir de...zaten grafik pahalı alma demek, elinde varsa sat demek değil.

6.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Aselsan'dan bahsetmemişsiniz. Herhalde grafik kazık konsepti olur
    Grafik pahalı kavramını anlatırken, özellikle birkaç istisnayı dışarda tuttum...tekel ya da yapısı gereği devlet desteği ile rekabete açık olmayan firmalar, ki bence ASELSAN bunlardan biri, kapsam dışı...pahalı mi, pahalı, alır miyim, almam...ama grafik pahalı kavramının kapsamı dışında.

7.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    ben mi yanlış bakıyorum. geçmiş yıllara göre öz kaynakları ve karlılığı azalmış. 2018 ve sonrası eski günlerine dönebilir mi?
    Büyük yatırım dönemlerinde karlılık verilerinde bozulmalar olabilir...net kar benim icin parametre degil, efk ya bakıyorum ben...o bile makul sebeplerle geçici bozulabilir...hissenin nihai skorunu düşürebilir, ama tek başına al-alma kararını belirlemez.

8. bazı hisselerde çok ocak sönecek, katılıyorum. ocak söndürmese bile uzun yıllar süründürecek. isimlerini söylemeye gerek yok, grafiklerinden belli oluyorlar

Sayfa 44/564 İlkİlk ... 3442434445465494144544 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •