KAP: PAMEL [ ] PAMEL YENİLENEBİLİR ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Faaliyet Raporu
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1521437
https://kapatt.matriksdata.com/40283...9acb1449e23e7d
IV. ÜRETİME İLİŞKİN BİLGİLER
Adıyaman ili sınırları içerisinde bulunan Hidroelektrik Santrali
6,946 MW kurulu gücünde
olup, Şirket 2012 yılında hidroelektrik santralini işletmeye açmış ve elektrik üretimlerine
başlamıştır. 49 yıllık üretim lisansına sahip HES te türbin ve ekipmanlar Alman teknolojisi ile
kurulmuştur. Uzaktan otomasyon sistemi sayesinde suyun kontrolü güvenli bir şekilde
sağlanmakta, üretim ve performans olumlu etkilenmektedir
ve üretime başlanmıştır. Tortum HES'in mevcut üretim kapasitesinin artırılması amacıyla
yapılması planlanan ve gerekli fizibilite çalışmaları tamamlanan yeni su hattının (Şenyurt
Hattı) yapımına ilişkin 2021 yılında inşaat firmasıyla sözleşme imzalanmış olup,
yatırıma başlanmıştır. 2023 yılında yeni su hattının (Şenyurt Hattı) yapımına ilişkin yatırım
tamamlanmış olup, 2023 yılı Aralık ayında Geçici Kabul süreci de tamamlanarak üretime
katkısı sağlanmıştır.
Tesislerin yıllık kapasite kullanım oranları, değişen iklim şartları ve mevsimsel etkilere göre
değişkenlik gösterebilmektedir. Şirket, sahip olduğu 2 adet HES ile Türkiye temiz enerji
üretimine katkıda bulunmaktadır.
4,018 MW kurulu güce sahip 4 adet Güneş Enerji
Santrali tesisine sahiptir. Santrallerden elde edilen güneş enerjisi YEKDEM kapsamında
satılmaktadır.
Aşağıda yer alan üretim miktarları ve satış tutarları Şirketimizin 30.09.2025 tarihi itibarıyla
sahip olduğu HES ve GES üretim miktarlarının toplamından oluşmaktadır.
Toplam Satış Tutarı (TL) 64.994.558
YTD
Yer İmleri