Sayfa 440/472 İlkİlk ... 340390430438439440441442450 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 3,513 - 3,520 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Şimdi başıma gelen çok ilginç bir şeyi anlatayım..... mayıs ayının sonunda sistem arıza verdi... maş hesaplaması yapmıyordu... bilgi edinmeden başvurudum... sorduğum soru ve gelen cevbap şu memur maaşı 12603 tl yazmış AMA sistemde gözüken maaşda toplam 40400 Tl... Şimdi hangisi doğru .. Şu anda aldığım maaş72 bin tl.. ve 15 yıldırda bu kurumdayım
    yüksek olanı doğru
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yüksek olanı doğru
    Saol başkan.... Bende öyle tahmin ettim ama gelen yazıda görünce içim bir acaip oldu
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Memurlar etkilenmiyor zaten... Ama memurlar emekli olunca zaten bayağı bir kayıp yaşıyorlar.... Maaşda çalışırken zaten çok yüksek değil...emekli maaşı ozaman yetmiyor
    hangi memurla konuşsam aynısını söylüyor. 65 ine kadar çalışırım diyor.
    Yeni yasama yılında aylık bağlanma oranları ve emeklilik yaşı gibi değişiklikler gündeme gelecekmiş. Tabi yasalaşması uzun zaman alır.
    3600-5000-9000 gün prim ödeyen aynı emekli maaşını alıyor diye eleştiriyor akp liler. sistemi bu şekile getirenler onlar değil sanki.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    471 günlük bir hizmetimde gözükmüyor davalık oda sonuçlanınca onuda ekletecem......2. bir sgk numarası var ve orda soy adında 2 harf eksik yazıldıuğı için birleştirme yapmadılar..
    Sen yine de bir uzmana danış, ama bu birleştirme işinin sana maaş olarak hemen hiç faydası olmaz. İş uzarsa ama 4-5 ay gecikme ihtimali var. Kazanılmış halkın kaybolmaz da, 4-5 aylık maaş TL olarak erir, sağlıktan faydalanamazsın bu süreçte vs
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Sen yine de bir uzmana danış, ama bu birleştirme işinin sana maaş olarak hemen hiç faydası olmaz. İş uzarsa ama 4-5 ay gecikme ihtimali var. Kazanılmış halkın kaybolmaz da, 4-5 aylık maaş TL olarak erir, sağlıktan faydalanamazsın bu süreçte vs
    Uyardığın iyi oldu üstat, hiç aklıma gelmemişti..Saolasın
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    471 günlük bir hizmetimde gözükmüyor davalık oda sonuçlanınca onuda ekletecem......2. bir sgk numarası var ve orda soy adında 2 harf eksik yazıldıuğı için birleştirme yapmadılar..
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    çok çok iyi hesaplaman gerekiyor. hesaplamak da zor. bu eksik günleri saydırman maaşının düşmesine sebep olabilir. Benim bir arkadaş maaşı yükseltmek için asgari tutardan askerlik borçlanmasını ödemişti.... sonuç olarak borçlanma sonrası hesaplanan maaş eskisinden daha düşük oldu.

sistem çok enteresan bir mantık aramayın.... fazla gün daha yüksek maaş olmuyor herzaman.

çok iyi hesaplatın ondan sonra dava açın.

7. EYT vb. nedenlerle SGK kaydının öne çekilmesi gerekmiyorsa, sigortalılık süresince ödenen ortalama prim asgari değilse...
    Askerlik vb. ödemeleri gereksiz ve bazen de aleyhte olabilir.

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Benim bir arkadaş maaşı yükseltmek için asgari tutardan askerlik borçlanmasını ödemişti.... sonuç olarak borçlanma sonrası hesaplanan maaş eskisinden daha düşük oldu.

sistem çok enteresan bir mantık aramayın.... fazla gün daha yüksek maaş olmuyor herzaman.

çok iyi hesaplatın ondan sonra dava açın.
    Askerlik borçlanması yaptım maaşım düştü

Askerlik borçlanmasını iptal ettim Maaşım yine düştü

Askerlik borçlanmasız emekli oldum a.q... O parayıda yediim ....

Sonra SSK elemanı 2000-2008 arası borçlanma olsa sana çok faydası olurdu.dedi... Benimki 93 falandı....

Sayfa 440/472 İlkİlk ... 340390430438439440441442450 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •