ben konjonktüre ve enstrumanların tekniğine bakarak hareket etmeye çalışıyorum.bes hesabıma ve piyasalara aktif zaman ayırabildiğim için ortalama bir sepet yapmıyorum.
yalnız ortalama bir getiri elde etmek için çok takip edemiyorum derseniz, bes te oldukça iyi değişken fonlar da mevcut.
iki tane örnek vereyim.
FJG
NHN
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Devlet katkısının fonlarının seçilemiyor olması kötü.
devlet katkısı fonlarını seçemiyoruz maalesef. onlar kendi kafalarına göre yönetiyorlar, bir dönem tahvil oranları çok yüksek olduğu için getirileri de çok düşüktü. Şuanda hisse oranları yüksek olduğu için getirileri düşük. Sistemin en büyük handikapı bu diyebilirim. Ama eskiye göre daha iyi olduğunu düşünüyorum
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
bes fonlarında portfoyomuzleri veya takip ettiklerimizi listeleyip performanslarını takip edebileceğimiz en iyi websitesi veya uygulama hangisi arkadaşlar ?
bne yurtiçi yurtdışı hisse yatırımlarım için yahoo portfolio trackeri kullanıyorum fakat bes fonları entegre değil malesef. Takip etmesi kontrolü kolay koluyor. Benzeri birşeyi BES fonları için de yapmak istiyprum.
Yer İmleri