Şu rezalete bakın emekliyi suçluyor ege cansen... .... Anlamadıkalrı şey ülkede tek bir sorun var... Başka da bir sorun yok... o da malum..
https://x.com/etkilihaber/status/1825110067898966154
Şu rezalete bakın emekliyi suçluyor ege cansen... .... Anlamadıkalrı şey ülkede tek bir sorun var... Başka da bir sorun yok... o da malum..
https://x.com/etkilihaber/status/1825110067898966154
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Selam
Röportajı seyretmedim ama üst yazıyı baz alırsam, nerede yaşadığını unuttuğudur. Üst yazıda söylenenler ekonomisi sağlam, basit işlerden etkilenmeyen, ilimi-bilimi iktisadi birimlerde kullanan ülkelerde doğrudur ki bunun örneklerini corona döneminde çokca gördük. Hiçbir gelişmiş ülke beklenmedik seviyeler olan %7-10 aralığında enflasyonu görünce aynı oranda zam yapmadı. Yarısı, bilemediniz %60 oranında zam yaptılar. Durumun geçici olacağını biliyorlardı çünkü; ki enflasyon oranları çıktığı hızda olmasa da geriliyor batı dünyasında.
Bizim güzel ve yalnız ülkemizde yaşananlar hiçbir aklın, mantığın kabul edemeyeceği uygulamaların sonucu. Düzelmesi için yapılanlar da yine bilimdışı. O yüzden benim kısa vadede kalıcı bir sonuç alınacağından umudum yok.
Asıl Trump seçilirse görün siz şenliği. Çok değil Ocak 2025 işbaşı…
Ya arkadaş bilip bilmeden yazmayın, eyt den maaş bağlananların yaş ortalaması 49.... 40-43 arası çok az... Yanlış olan 9000 gün pirim den aşağı olanın emekli edilmesi..Ama onada geçmişten gelen bir haksızlık giderildiği için itiraz edemiyorum..Yasal hak yasal haktır...
A1- ) 1999 ve öncesi gösterge rakamı ile (9475 olur genelde ) * 12000*aylık bağlama oranı/100 *pirim gün sayısı/Toplam pirim gün sayısı.. çıkan sonucu 2008 ocak güncelleme katsayısı ile çarpılacak.
A2-)2000- 2008 arası ortalama aylık kazanç *aylık bağlama oranı /100*pirim gün sayısı/topşam pirim gün sayısı
SONRA A1+A2 TOPLANIR.çıkan sonuç A bölümü dersek eğer, 2024 güncelleme katsayısı ile çarpılır.
B-)ortalama aylık kazanç *aylık bağlama katsayısı/100*pirim gün sayısı/toplam pirim gün sayısı..
A+B TOPLANIR..Ocak ve temmuz zam rakları eklenerek yaklaşık maaş bulunur.. son olarak ek ödemede eklenir.
Hatalı olabilir ama ben böyle hesapladım.. Sistemde yazana göre yaklaşık rakam buldum
Yer İmleri