Sayfa 453/694 İlkİlk ... 353403443451452453454455463503553 ... SonSon
Arama sonucu : 5547 madde; 3,617 - 3,624 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. teşekkür ederim. öğrenmeye çalışıyorum yol yakınken yanlış bir durum varsa dönebilirim diye. herhangi bir portföyün gelecek için en iyisi olduğunu taahhüt etmek tabii ki de çok zor ve lüks. acemi olarak böyle devam edeyim öyleyse. ileriki zamanlarda öğrendiklerime dayanarak -çok bildiğini sanmak da iyi değil, davranışlarım değişirse artısıyla eksisiyle deneyimlerim artık.

düzeltme: önceki yazımdaki hesaplamada (şimdiki yaş-40)*2 bond diye düzelteyim. tabii kime göre neye göre. çok karşılaştığım için belirttim.
    Son düzenleme : gio; 02-12-2021 saat: 00:22.

2. Evet arkadaşlar ben hala hesabımı Firstrade'den transfer ettiremedim. Tam bir Türk mantığıyla işleyen broker'a denk geldik. Girerken alıyorlar ama çıkarken salmıyor p*çler.

Bu arada işin detayı tam olarak şöyle; Firstrade'de 2020 yılında W8-BEN doldurdum TC nosu ile. Sene sonunda bana temettü gelirimi gösteren 1042-S belgesini gönderdiler. Belgede foreign tax payer id olarak benim TC yazıyor. Ne güzel temettüyü almış vergimizi paşalar gibi vermişiz. Fakat bunlar Biden'la bir olup bana kapıyı gösterince dedik "IB'ye geçelim bari". Neyse uzatmayayım IB'den fund transfer başlattık fakat tam 3 kere reject yedik .

İlkinde Firstrade fund transfer için hesabında "75 $ cash yok hacı" diyerek 3 gün sonra reject etti. Olmaz tabi tüm parayı hisseye basmışız, ihtiyaç akçesi bile bırakmamışım. Neyse 2-3 kağıt sattık hesaba biraz cash koyduk. IB'den yeniden fund transfer başlattık. 2 gün sonra bir reject daha. "Buna niye reject çektiniz lan çekikler" deyince adamlar "hacı abi, T+2" bekleyeceksin" diye cevabı yapıştırdılar. Haftasonlarını da katınca T+2 oldu mu T+4. Nur topu gibi 3.reject'i ise 2 gün evvel yedim abiler. Bunun bahanesi ise IB'nin belirttiği tax numarası ile Firstrade'de kayıtlı tax numarası aynı değilmiş. Her iki tarafta da aynı adamım ama farklı tax numaralarım varmış. IB'ye sordum durumu dediler ki "biz sana non-resident olduğundan tax id 99999999 atadık". Dedim "iyi b*k yediniz". Durumu IB'nin chatinde ki hintliye anlatınca, bana "Git Firstrade'e sor bakalım sana hangi tax numarasını atamışlar, öğren gel düzeltiriz." dedi. İşte işler tam bu noktada karışıyor. Adamlara mail atıyorum "Thank you" diye cevap veriyorlar. Bir daha yazıyorum bu seferde "senin tax id numaran başka" diyorlar. "Ulan söylesenize, devlet sırrımı ?" diyorum. El cevap "tax id numaranızın son hanesi 5060" . Güler misin ağlar mısın ? Dünya kadar işim var nelerle uğraşıyorum. Saat 4 olmuş sinirden uyuyamıyorum emenike.

3. UK için şöyle bir ETF buldum:

https://www.investing.com/etfs/vanguard-ftse-100

Tek tek hisse aramadan sterlin bazlı temettü toplamak isteyenler için bir alternatif olabilir. Verimi ~4%. Fiyat 7-8 sene boyunca 24 ile 35 arasında gidip gelmiş. Şu an 31.57.

Fena değil gibi.

ytd

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    UK için şöyle bir ETF buldum:

https://www.investing.com/etfs/vanguard-ftse-100

Tek tek hisse aramadan sterlin bazlı temettü toplamak isteyenler için bir alternatif olabilir. Verimi ~4%. Fiyat 7-8 sene boyunca 24 ile 35 arasında gidip gelmiş. Şu an 31.57.

Fena değil gibi.

ytd
    Portföyümü degistirmeden önce düsünmüstüm bir ara. Iyi de temettü verir (4,5% civari).
    Ancak cok yerinde saymasi pek sarmamisti.
    LSE'nin olumlu büyüyecegini düsünenler icin iyi bir secim olabilir.
    Ancak IRL ETF'idir. IRL stopaj almaya baslarsa stopaj ödemek zorunda kalirsiniz.

Ek: Temettü verimi düsmüs. 2020'de 2,60%, 2021'de 3,99%.

5. UK'in büyüyeceği falan yok görüntüye göre. Tek artısı stopaj yok bir de düzenli pound geliri olması. 4% de fena değil, 1%'i vergiye gitse net 3% kalır.

Şimdi getirisi düşmüş ama geçmişte düştüğü yerlere yeniden gelirse düşünülebilir sanki. Buralardan iğne olsun diye bir miktar alabilirim ben.

ytd

6. 13 gün önce Midas'a yolladığım e-postaya cevap gelmiş.

"....
    Yabancı aracı kurumların Türkiye'de açılmış hesapları kapatmaları durumunun yerli bir firma olan Midas'taki hesaplarınızı etkilemeyeceğini iletmek isterim.
    ..."

7.  Alıntı Originally Posted by gio Yazıyı Oku
    13 gün önce Midas'a yolladığım e-postaya cevap gelmiş.

"....
    Yabancı aracı kurumların Türkiye'de açılmış hesapları kapatmaları durumunun yerli bir firma olan Midas'taki hesaplarınızı etkilemeyeceğini iletmek isterim.
    ..."
    Demekki Midas US'de benimki kadar dandik bir aracı kurumla çalışmıyor

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Redditçilerin favori ETF'lerinin başlıcaları:

QQQ (finans hariç Nasda-q100 olması lazım), TQQQ (3x kaldıraçlı QQQ), VTI (Total US Stock Market), VT (Global Stock Market), VOO (s&p500)

---

Benim VOO yerine aldıklarım VUSA/VUSD o da İrlanda'da tutuldukları için. Şu an başka da ETF'im yok.

TQQQ'ya 10 sene önce koyulan 1000 ya da 10bin dolar 1.7 milyon olmuş diye bir başlık vardı geçen redditte. Kaldıraç sakat iş tabi ama risk almak isteyen varsa düşünebilir.

Nasda-q100 tabanlı etf'ler bitcoin gibi. Çıkarken s&p500'ü tokatlıyor ama sistem çöküşlerinde de en önden gidiyorlar ve toparlanmaları çok daha geç oluyor.

s&p500 daha çok az olsun benim olsun kafasına göre.

ytd

Bu kaldıraçlı pörtföy epey incelenmişti adına hedgefundie diyorlar ve HEDGEFUNDIE's Excellent Adventure (UPRO/TMF) diye geçiyor. Bunun orjinalinde aslında sp500 var ama sonradan yerine NASd** koyanlar da oldu. Detayları burada

https://www.optimizedportfolio.com/h...die-adventure/

Sayfa 453/694 İlkİlk ... 353403443451452453454455463503553 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •