temettü konusu enflasyonun stabil ve düşük gittiği dönemde iyi bir tercih ancak şuan hem enflasyon yüksek hem de enflasyon muhasebesi uygulanıyor o nedenle temettüsünü arttırabilen hatta temettü ödeyebilen şirket bulmak bile zor.
ben 5 yıl kadar önce eurobond yatırımı yapmaya başlamıştım şuan ikinci bir emekli maaşı kadar kupon getirim oldu.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Çalıştığımız işyeri işten çıkış bildirgesini verdiği gün hemen SGK ya e devlet üzerinden emeklilik başvurusu yapılabiliyor mu? Yoksa en erken ertesi gün mü yapılabiliyor?
Dilekçenizi verebilirisiniz. Bunda sorun yok. Zaten maaşınız bir sonraki aydan itibaren başlıyor.
İlgili aydaki çalıştığınız gün sayısı sizin emekliğiniz için önemli ise iş yerinden çalışma belgesi de isterler aksi halde muhtasar bir sonraki ay olduğu için emekliliğiniz 1 ay geç başlar.
Sn. Dragon sorunuzun cevabını aşağıdaki yazıda bulabilirsiniz.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/em...l-isler/749254
SSK’dan emeklilik müracaatı:
-SSK’lı çalışanlar için öncelikle Kod:8 Emeklilik Nedeniyle işten çıkış yapılır.
- E-devletten (Gelir Aylık Ödenek) Bölü*münden emeklilik müracaatı yapılır, isteyen*ler SGK’ya yazılı talepte bulunabilirler
-İşten çıkış ve emeklilik müracaatı aynı gün yapılabilir, emekli olduktan sonra aynı iş*yerinde çalışmaya devam edecek ise, ertesi güne SGDP ile tekrar işe girişi yapılır.
- İşverence kıdem tazminatı ödenir, kulla*nılmayan yıllık izinler ödenir(yıllık izinler sı*fırlar tekrar 14 iş günüyle başlar)
Arkadaşlar tekrar merhaba, bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Emeklilikiçin işten ayrılık dilekçesi için verdiğim başvu için destek birimine kurum merklezi şöyle yazmış.
"....... yazı eki dilekçesinde emeklilik sebebiyle 15.11.2024 tarihi mesai bitimi itibariyle Kurumumuzdaki görevinden ayrılma talebinde bulunmuş olup Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen emeklilik şartını yerine getirdiğine ilişkin yazıyı ilgi (a)'da kayıtlı yazı ekindesunmuştur.
Makamlarınızca uygun görüldüğü takdirde, .........'in emeklilik sebebiyle
Kurumumuzdaki görevinden ayrılma talebinin kabulü hususunu;
Olur'larınıza arz ederim."
Şimdi destek birimi çıkışımı 15 kasım cuma günü mü yapmalı yoksa 18 kası pzartesi mi? (ama 15'i mesai bitimi olarak yazılmış) bilen var mı acaba? Birde 15 inde yaparsa ben aynı gün sgk ya emeklilik için başvurmalımıyım? Emeklilik 2025 ocakta bağlanırsa sıkıntılı bir durum olur mu?
Teşekkürler..
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri