Egeen için de güzel olur
Kamuoyu Aydýnlatma Platformu'nda (KAP) yayýnlanan þirket açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
Þirketimiz tarafýndan 5 Haziran 2024 tarihinde Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Þ. ile Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Varlýk Yönetim Ajansý ("Ajans") arasýnda; merkezi Taþkent ve üretim tesisi Semerkant, Özbekistan'da mukim araç üreticisi JV SamAuto LLC. Þirketi'ne ("Þirket") iliþkin olarak, Þirket'in çoðunluk hisselerini devralma imkanlarýný tahlil etmek ve bu kapsamda gerekli çalýþmalarý yürütmek üzere Mutabakat Zaptý (Memorandum of Understanding) imzalandýðý duyurulmuþtu.
Þirketimiz tarafýndan 1 Kasým 2024 tarihinde yapýlan bildirimde ise Þirket'in çoðunluk hisselerini devralmaya yönelik baðlayýcý bir teklif vermek üzere detaylý finansal, hukuki ve vergisel inceleme çalýþmalarýnýn baþlandýðý bildirilmiþti.
Gelinen aþamada, Þirket sermayesinin %75,2'sine kadar temsil eden paylarýn satýn alýnmasýna yönelik Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Varlýk Yönetim Ajansý'na teklif yapýlmýþtýr.
Sürecin devamý ile ilgili geliþmeler oldukça kamuoyuna gerekli açýklamalar yapýlacaktýr.
[https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1...dirim/1417269)
Yer Ýmleri