Sayfa 46/637 İlkİlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 361 - 368 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Benim 20 yillik dolar bazli grafiklerimde olusan 45 derecelik cikis trendinde asagi veya yukari bir bozulma var ise yani hareket kanalinin disina cikis ben de o hisseye soguk bakiyorum.
    Syg,
    20 yıllık dolar bazlı grafikte duzenlı olarak 45 derece acıyla yukselen hangı hısse var ki... s&p'de filan varsa bilmiyorum, orda da zor sanki...

Bizde buna en yakın ford, tofas, otokar, tupras var ama onlarda da dolar bazlı grafıkler oyle ip gibi degıldır... ben TL bazlı logaritmik bakarım, orda biraz daha net oluyor o cıkıs acısı ve daha duzenlı gozukuyor...

Cok da amerıkayı yenıden kesfedecek bir durum da yok aslında, gecmıs 20 yılda duzenlı kar edip temettu veren duzenlı buyuyen dusse de hızlı toparlayan adam gıbı 5 tane kagıt anca cıkar endeks 100'de... onların da ismi cismi belli...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

2.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    20 yıllık dolar bazlı grafikte duzenlı olarak 45 derece acıyla yukselen hangı hısse var ki... s&p'de filan varsa bilmiyorum, orda da zor sanki...

Bizde buna en yakın ford, tofas, otokar, tupras var ama onlarda da dolar bazlı grafıkler oyle ip gibi degıldır... ben TL bazlı logaritmik bakarım, orda biraz daha net oluyor o cıkıs acısı ve daha duzenlı gozukuyor...

Cok da amerıkayı yenıden kesfedecek bir durum da yok aslında, gecmıs 20 yılda duzenlı kar edip temettu veren duzenlı buyuyen dusse de hızlı toparlayan adam gıbı 5 tane kagıt anca cıkar endeks 100'de... onların da ismi cismi belli...
    Bu kadar basit değil bence...ne toaso, ne ford, ne de Tüpraş, gelecek 10 yılda geçmiş 10 yıldaki performansının yarısını bile gösteremeyecek reel getiri olarak....2007-2017, 2017-2027 getirilerini kıyaslıyorum.

Grafik pahalı teoremi bunu söylüyor bana.

Gubre fabrikaları grafik pahalı konsepti icin acı dolu bir örnektir...turktraktor de şu an bu süreçtedir...Tüpraş ta 1-2 yıl sonra bu acı dolu surece girebilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku

Dogru soyluyorsunuz pek yok ama bu ideal durum olarak dusunulmesi gereken bir kriter, buna en yakin kim varsa ona bakiyorum, onu aday olarak koyuyorum.
    TL aylik grafiklerde dediginiz gibi biraz daha fazla oluyor adaylar.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Benim 20 yillik dolar bazli grafiklerimde olusan 45 derecelik cikis trendinde asagi veya yukari bir bozulma var ise yani hareket kanalinin disina cikis ben de o hisseye soguk bakiyorum.
    Siz 4 yil icin 4 kat 8 yil icin ise 8 kat siniri koymussunuz.
    Zaman skalasinin esit oldugu durumda, 45 derecelik bir egim yillik ne CAGR orani ile olur belli zaten.
    Syg,
    Basit reel getiri hesabı için dolar bazlı grafikte iş görür...mantığımız aynı sonuçta...ancak şöyle bir sorun var..ülkemizde kurlar istikrarlı değil, bolluk dönemlerinde tl aşırı değerli olup %20-30 kadar köpük içerebiliyor...bazen de kıtlık dönemlerinde %20-30 aşırı değersiz hale geliyor...bu durum grafikleri bozacaktır.

bu nedenle enflasyondan arındırılmış, mesela tüfe bazlı grafikler çok daha sağlıklı sonuçlar verecektir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    HEKTS diyorum o zaman..
    Sirket kabuk degistiriyor.
    Yeni is alanlarina giriyor.
    Gubre ve tohum alanina da girerek islerini cesitlendirecek.
    Son 10 senedeki performansini en az X2 yapmasi lazim bu islerde basarili olur ise.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Basit reel getiri hesabı için dolar bazlı grafikte iş görür...mantığımız aynı sonuçta...ancak şöyle bir sorun var..ülkemizde kurlar istikrarlı değil, bolluk dönemlerinde tl aşırı değerli olup %20-30 kadar köpük içerebiliyor...bazen de kıtlık dönemlerinde %20-30 aşırı değersiz hale geliyor...bu durum grafikleri bozacaktır.

bu nedenle enflasyondan arındırılmış, mesela tüfe bazlı grafikler çok daha sağlıklı sonuçlar verecektir.
    Doviz kurlari konusundaki cekincenize katiliyorum.
    Ben de Tufe'ye hem hesaplanis hem de baslangic noktasinin ne olacagi konusu muglak oldugundan guvenemiyorum, bu nedenle 10 sene degil de 20 sene diyorum.
    Sepet kura gore de grafiklere bakiyorum arada bir.
    Syg,

7. Merhabalar,
    Oncelikle konu cok guzel. Konunun bir kac senedir bilincindeyim ve bahsedilen yabanci sitelerden ve hisse netten ogrendiklerimi uygulamaktayim. Konu hakkindaki en guzel giris cumlesi forumun eski versiyonunda aokanin actigi konunun girisidir, is yerlerindeki mobbing ve buna karsi pasif gelir olusturma geregi cok guzel anlatilmisti;)
    http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=55286

Tutumluluk ve birikim yapmak, birikimleri yatirimlara cevirebilmek asildir. kendi yontemimde emlak(asset olarak kira), temettu odakli hisse ve hedge amacli olarak doviz sepeti olusturmaya calisiyorum.
    Duzenli ve gelire oransal olarak birikim/yatirim oranimi 50%ye ulastirmaya calisiyorum.
    Edindigim en buyuk ders tl likit de bulundurmak geregidir. Firsatlari degerlendirebilmek icin.
    Yabancilar 70%hisse fonu vanguard tipi ve 30% bono/tahvil tutuyorlar, ben de bizim ulkeye bunu 60 hisse ve kriz zamanlari degerlendirmek icin 40 doviz olarak uygulamaya calisiyorum.
    Hisse aliminda bilancolar sonucunda olusan deger analizi ile fiyatin degerden yuksek olmamasi ve 5% uzeri temettu verimi onceki gonderilere ek olarak baktigim bir madde.
    Oncelikli hedefim de prim gun sayim doldugunda finansal ozgurluge ulasmak
    grafik pahali tanimiyla onceki forumda actiginiz konuyla tanismistim, o da cok basarili bir konuydu ve tanim hosuma gitmisti.
    Hedge amacli viop kullanimi ile ilgili tecrubelerinizi de paylasirsaniz cok memnun olurum.
    Saygilar ve sevgiler
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evet, "grafik pahalı" kavramı icin deneyimli arkadaslardan yorum alabilir miyim?

Bu arada grafik pahalı kavramı hisse alırken dikkate alınır, çıkış yaparken değil. Onun icin farklı kriter set leri olmalı zaten.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bir baska gozume carpan kagit BRISA.
    Yeni bitecek ve ileride 2. ve 3. etabi da planlanan buyuk bir yatirimi var.
    Gelecek 10 senede ciddi bir buyume sergileyebilir.
    Halka aciklik orani az.
    Yabanci ortagi, bir guven faktoru olarak onemli.
    Pazar payi yuksek.
    Bakmak, incelemek lazim.
    Begenen cikar, begenmeyen cikar.
    Syg,

Sayfa 46/637 İlkİlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz