Sayfa 462/7020 İlkİlk ... 3624124524604614624634644725125629621462 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 3,689 - 3,696 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. "Her hakiki ask hikayesi umulmadik donusumlere yol acar. Ask, bir milat demektir. Sayet "asktan once" ve "asktan sonra" ayni insan olarak kalmissak, yeterince sevmemisiz demektir." Elif Safak, Ask

"Ogni sentimento autentico di amore e di amicizia è storia di cambiamenti inattesi. Se restiamo gli stessi "prima e dopo aver amato," significa che non abbiamo amato abbastanza."

2. Ingiliz sarkici, soz yazari ve muzisyen John Winston Lennon'in dogum yil donumu (9 Ekim 1940)

3. Meksika asilli Amerikali yonetmen Guillermo del Toro'nun dogum gunu (9 Ekim 1964)

4. Ernesto Che Guevara'nin olum yil donumu (9 Ekim 1967)

"Deniz her zaman benim en buyuk sirdasim olmustur; ona anlatilan her seyi dinler ve derinliklerine gomup sirlarinizi kimseye soylemez. En iyi tavsiyeleri o verir, istediginiz her sekilde yorumlayabilirsiniz onun huzurlu sesini."

5. Fransiz yazar Andre Maurois'un (Emile Herzog) olum yil donumu (9 Ekim 1967)

"Beceriksizlik etmeyin. O kadar seviyorum ki sizi. Ama dikkat edin; cok gururluyum.Boyle birkac olaydan sonra ne kadar seversem seveyim, birakip gidebilirim sizi... Belki dogru bir sey olmaz yaptigim, ama nasilsam oyle kabul etmeli beni."Iklimler

"Be careful about this. I love you very much. But beware: I'm extremely proud. I'm extremely proud. I have it in me to leave you, even though I love you,if there are more scenes like this ... I may be in the. I may be in the wrong, but you will have to accept me as I am."

"Kentte yalniz oldugum zaman, gunlerimi muzelerde geciriyor, ya da odamda Venedik, Roma uzerine yazilmis kitaplar okuyordum. Dis dunya bana ancak basyapitlar arasindan gecerek ulasabiliyordu sanki. Odile renklerin, seslerin evrenine goturdu beni hemen." Iklimler

"When I had been alone in the city, I had spent my days in museums, or I stayed in my room reading about Venice and Rome. It was as if the outside world reached me only through masterpieces. Odile immediately introduced me to the world of colors and sounds."

6. Polonyali sair ve deneme yazari Czeslaw Milosz, 9 Ekim 1980 tarihinde Nobel Edebiyat Odulunu kazandi.

Roma, Campo Dei Fiori;
    Zeytin ve limon sepetleri,
    Sarapla yikanmis,
    Ciceklerle bezenmis kaldirimlar,
    Masalara saciyor saticilar
    Pembe urunlerini denizin,
    Siyah uzum salkimlarini,
    Tuyleri uzerine dusen seftalilerin.
    Iste tam bu meydanda
    Yakildi Giordano Bruno;
    Tutusturdu cellat,
    Bakislari altinda, merakli serserilerin
    Ve daha sonmemisti alevler,
    Doluverdiginde tavernalar;
    Baslarinda zeytin ve limon sepetleri,
    Ortalikta dolasirken saticilar...

A Roma in Campo dei Fiori
    ceste di olive e limoni,
    spruzzi di vino per terra
    e frammenti di fiori.
    Rosati frutti di mare
    vengono sparsi sui banchi,
    bracciate d'uva nera
    sulle pesche vellutate.
    Proprio qui, su questa piazza
    fu arso Giordano Bruno.
    Il boia accese la fiamma
    fra la marmaglia curiosa.
    E non appena spenta la fiamma,
    ecco di nuovo piene le taverne.
    Ceste di olive e limoni
    sulle teste dei venditori...

7. Bruce Springsteen, 8.studyo albumu Tunnel of Love'i 9 Ekim 1987 tarihinde yayinladi.

8. Amerikali thrash metal grubu Slayer, 5.studyo albumu Seasons in the Abyss'i 9 Ekim 1990 tarihinde yayinladi.

Sayfa 462/7020 İlkİlk ... 3624124524604614624634644725125629621462 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •