Sayfa 469/1027 İlkİlk ... 369419459467468469470471479519569969 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 3,745 - 3,752 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Sen git borsaya TL'leri at at at at uzun vadeli yatırımcıyım beh ehehe mehehe diye 10 yıl boyunca kendini avut sonra bam dolar gelsin bütün birikimini çöpe çevirsin.

10 yılda %1000 artan şirkete denk gelmedikten ya da hep tepeden satıp dipten almadıktan sonra bizim borsadan kazanılacak bir halt göremiyorum.

Emlaktaki durum da aynı.

2. İki yılda bire beş yapmış elli tane şirket yazabilirim..

Diğer beşlik için,

Önümüzde sekiz yıl daha var demektir bu..
    Kendini yontmayı unutma der Zeus....

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Sen git borsaya TL'leri at at at at uzun vadeli yatırımcıyım beh ehehe mehehe diye 10 yıl boyunca kendini avut sonra bam dolar gelsin bütün birikimini çöpe çevirsin.

10 yılda %1000 artan şirkete denk gelmedikten ya da hep tepeden satıp dipten almadıktan sonra bizim borsadan kazanılacak bir halt göremiyorum.

Emlaktaki durum da aynı.
    onemli olan hangi hisseye yatırım yaptığın.
    Paranın göreli olarak değer kazanmasını bırak on yıl önce 10 liradan alınan bazı hisselerin bu gün tahtası yok. Yani yatırılan para uçmuş.

Ama 2002 de 100 tl lik Aselsan alıp hiç bir şey yapmasaydınız şu anda hesabınızda 400.000 TL olacaktı.

Sonuç: Herkesin borsadaki parasının risk altında olduğunu bilmesi gerekir. Dolar almak görece daha az risklidir. Ancak borsada fırsatlar daha çoktur.
    Nil Satis Nisi Optimum

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by kitapci0 Yazıyı Oku
    kanal istanbul da rasyonel olmayan ne ? siz deyin bir hele, cebimizden para çıkmayacak., siz marmarayı da avrasya tünelinide patates deposu yapmayı düşünüyorsunuzdur, hazır olanın bakımını bile yapabileceğinizi sanmıyorum, 3. havaalanını da mandalara otlak yeri olarak bırakırsınız
    senin ve senin gibilerin anlamadigi nokta su

sizler ihale acip insaat yaptirmayi marifet zannediyorsunuz ama bilmiyorsunuzki bu bir cocuk isi

mesela ihale acmakta degil mesele en ucuza en iyisini yaptirmakta ve bunun icinde en ucuz parayi bulmakta

AKP nin actigi ihalelerin icinde saibeli olmayan hic yok. Ucuzu birakin devleti zarara sokmayanda yok

Finansorluge gelince devlet bankalari garanti vermis. Yani dunyanin en kotu ihalelerini ve sonuclarini bu parti sayesinde gorduk

ama egitimsiz cahil insanlar beton yiginina bakip bir isler yapildigini zannediyor.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Haruni Yazıyı Oku
    Evet köprülerde olduğu gibi cebimizden para çıkmayacak yapımında. Artık 20 sene mi 25 sene mi 50 sene mi öderiz parasını taksit taksit bilemiyoruz... Her ortamda güvence verilerek yapılan yapıları öven insanlarla karşılaşmak gerçekten de yorucu olmaya başladı. Ne anlatılırsa anlatılsın. Ne söylenirse söylensin.. Anlatılanlar söylenenler karşındakinin anlayacağı kadar olduğundan boş ve kısır bir tartışma döngüsüne giriliyor...Zaten yorucu ve çekilmez olmasının sebebi bu.

7 Haziranda ciddi ciddi MB faiz arttırımı yapmayacak gibi bir hava seziyorum... Bir yandan faiz arttırımı olmazsa dolar seçime kadar freni patlamış damperli kamyon misali yol alacak gibi... Gelen enflasyon haberi ile şu seviyelerde baskı uygulayabilmelerinin tek sebebi geleceği düşünülen faiz haberleri gibi. BAkalım zaman gösterecek.
    emlak sayfasinda da biri vardi uzun uzun yapilmis kopruleri ve tunelleri ovuyordu boyle paragraf paragraf ovmus

adama dedimki "siz hic bu ovdugunuz projelerin finansal durumunu nakit akisini inceledinizmi?"

cevap geldi "valla bir tek ona bakmadim, ne varki finansal durumunda falan?"

iste bunlar boyle. Cobanin oy hakkiyla benimki ayni. YAZIK

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Şehir hastanelerinde ortalama 4 yıllık kira parasına hastane yapılıyor.Hatta manisadakinde 2 yılda ödenen paraya ,ankara etlikte 4 yıl kira bedeline hastane yapılıyor.Sonra 25 yıl garantili kira ödemesi var.Üstelik doktor ,hemşire falan da devletten.Ve üstelik hastanenin yapım masrafları da devlet bankalarından kredi.Valla çok ama çok güzel anlaşmalar.Nerdeyse bizim çocuklara değil de toruna bile ödeme bırakıyoruz.Değişik bir mantık var bu arkadaşlarda çözemiyorum ben.Orhangazi köprüsü günlük 40 bin hem de dolar bazlı geçiş garantisi var,12 bin kişi geçiyor.Son dolar artışı ile geçiş ücreti 250 mi oldu 300 mü belli değil.
    bu adamlara laf anlatamazsin kardes

ben Bogazici ekonomi mezununu bile ikna edemedim dusun yani IQ 150 ye yakin ama hala bu yatirimlari savunuyor

7. bugün de iyi troll yaptı ha.

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    bu adamlara laf anlatamazsin kardes

ben Bogazici ekonomi mezununu bile ikna edemedim dusun yani IQ 150 ye yakin ama hala bu yatirimlari savunuyor
    Biz buna sorgulamadan, dogmatik yaklaşım diyelim mi..

Sırf bu yüzden Wikipedia bile kapatılmadı mı..

Sayfa 469/1027 İlkİlk ... 369419459467468469470471479519569969 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •