Erhan bey,
Hep aynı şeyi yapıyorsunuz.
Birisi çıkıp armut iyidir diyor. Çünkü ben yedim güzeldi diyor. Siz çıkıp "Armut iyide elma kötümü?" diyorsunuz. Sonrasında sayfalarca elmanın faydalarını güzelliğini anlatıyorsunuz.
Armut iyiydi diyeni fikrini paylaştığına pişman ettiğiniz gibi birde şaşkınlık içinde hiç haketmediği bir suçlamayla karşı karşıya bırakıyorsunuz. Halbuki adam elma kötü dememişti sadece armut yemis onuda güzel bulmuş, bu görüşünüde herkesle paylaşmıştı.
Argumanlarınızıda bir sürü felsefi yaklaşımla destekliyorsunuz. "Elma girmeyen eve doktor girer" "Elma ye dişlerin sapasağlam olsun" gibi.
Armut iyi diyen "Elma kötüdür" demiş olmuyor Erhan bey. Sadece ben yedim güzeldi demiş oluyor.
"Armut yedim güzeldi" cümlesini "Elma kötüdür" veya "Armut'tan başka bir şey yemeyin" şeklinde anlayan varsa vay haline zaten.
Bakın yazımın en başında özellikle vurgulamışım "Değişik görüşler var elbet" demişim. İlla armut iyidir, sadece onu yiyin dememişim.
Yani bazısına armut bazısına elma iyi, güzel gelir, bazısı ikisinide beğenir bazısı ikisinide beğenmeyip portakalı sevebilir. Bunda bir yanlışlık yok. Aksini söyleyende yok.
SM-G920F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri