Sayfa 51/55 İlkİlk ... 414950515253 ... SonSon
Arama sonucu : 435 madde; 401 - 408 arası.

Konu: Temettü ile ilgili herşey

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    eski forumda paylaştığım listemi tekrar güncelledim
    syg.

temettü verimlilik ortalaması 2008-2017 (bazı henüz hisseler açıklamadı onları eklemedim.2017 kısmını boş bıraktım)

veri kaynağım http://appws.isyatirim.com.tr/LT_tem...px?stock=ADANA

Hisse sayısı : 41
    güzel bir çalışma
    ancak başlangıç yılı 2008 olması farklı bir algı oluşturuyor
    2008 de düşen hisse fiyatı nedeniyle temettü verimi de yüksekti doğal olarak
    borsa yatırımcılar içindir.

2.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    eski forumda paylaştığım listemi tekrar güncelledim
    syg.

temettü verimlilik ortalaması 2008-2017 (bazı henüz hisseler açıklamadı onları eklemedim.2017 kısmını boş bıraktım)

veri kaynağım http://appws.isyatirim.com.tr/LT_tem...px?stock=ADANA

Hisse sayısı : 41
    Hocam güzel bir çalışma olmuş.
    Ancak ben bir soru sormak istiyorum.
    Bazı hisseler temettü yerine bedelsiz vermeyi tercih ediyor.
    Bence kazanım olarak temettüden farkı yoktur bunun.
    Bazı şirketler de genelde düzenli temettü vermek ile birlikte zaman zaman bedelsiz de verir.
    Sizin listede gözüme çarpan aselsan benim bildiğim bu şekilde. Siz bu tabloyu hazırlarken sadece nakit temettüyü mü dikkate aldınız yoksa bedelsizleri de kattınız mi hesaba.
    aselsan daki trendin düşüş yönlü olması bedelsiz verdiği seneye denk gelmesinden olabilir mi?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Değerli Üyeler ,

Sizler gibi uzun vadede temettü geliri kazanmak için hisse birikimi yapmak için tacirler (Halkbank yatırımı KAPATARAK )yatırım nezdinde hesap açmayı düşünüyorum. Tacirler yatırım nasıl bir Kurum ?
    Saklama ücreti alıyor mu ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Hocam güzel bir çalışma olmuş.
    Ancak ben bir soru sormak istiyorum.
    Bazı hisseler temettü yerine bedelsiz vermeyi tercih ediyor.
    Bence kazanım olarak temettüden farkı yoktur bunun.
    Bazı şirketler de genelde düzenli temettü vermek ile birlikte zaman zaman bedelsiz de verir.
    Sizin listede gözüme çarpan aselsan benim bildiğim bu şekilde. Siz bu tabloyu hazırlarken sadece nakit temettüyü mü dikkate aldınız yoksa bedelsizleri de kattınız mi hesaba.
    aselsan daki trendin düşüş yönlü olması bedelsiz verdiği seneye denk gelmesinden olabilir mi?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    evet sadece nakit temettü dikkate alındı..
    aselsan ve benzeri hisseler genelde büyüme odaklı olduğunan temettü oranı düşük kalır.buda verimi etkiler...endeks30 hisselerinden de ekledim karşılaştırma amaçlı olsun diye..
    temettü verimliği hisse fiyatı ile hesapladığından geçmiş yıllarda asels in yüksek çıkması sebebi o günkü fiyatın düşük olmasındandır.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Değerli Üyeler ,

Sizler gibi uzun vadede temettü geliri kazanmak için hisse birikimi yapmak için tacirler (Halkbank yatırımı KAPATARAK )yatırım nezdinde hesap açmayı düşünüyorum. Tacirler yatırım nasıl bir Kurum ?
    Saklama ücreti alıyor mu ?
    tacirler saklama ücreti almıyor.
    syg.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett

6.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    tacirler saklama ücreti almıyor.
    syg.
    Peki, hesaplar arası EFT ücreti alıyor mu ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Peki, hesaplar arası EFT ücreti alıyor mu ?
    TL 100 e kadar 5 tl ...TL 100 ve üzeri EFT ücretsiz.
    uzun vade yatırım için sık alım yapıyorsanız komisyonu düşük kurum tercih edebilirsiniz.
    syg.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    twitterdan takip ettiğim @Druars arkadaşımız paylaşmış burayada kopyalıyorum, yararlı olması adına okunmalı.
    syg.

Uzun Vadeli Temettü Yatırımcılığı
    https://hasankirhan.wordpress.com/20...yatirimciligi/

Sayfa 51/55 İlkİlk ... 414950515253 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •