Hocam güzel bir çalışma olmuş.
Ancak ben bir soru sormak istiyorum.
Bazı hisseler temettü yerine bedelsiz vermeyi tercih ediyor.
Bence kazanım olarak temettüden farkı yoktur bunun.
Bazı şirketler de genelde düzenli temettü vermek ile birlikte zaman zaman bedelsiz de verir.
Sizin listede gözüme çarpan aselsan benim bildiğim bu şekilde. Siz bu tabloyu hazırlarken sadece nakit temettüyü mü dikkate aldınız yoksa bedelsizleri de kattınız mi hesaba.
aselsan daki trendin düşüş yönlü olması bedelsiz verdiği seneye denk gelmesinden olabilir mi?
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerli Üyeler ,
Sizler gibi uzun vadede temettü geliri kazanmak için hisse birikimi yapmak için tacirler (Halkbank yatırımı KAPATARAK )yatırım nezdinde hesap açmayı düşünüyorum. Tacirler yatırım nasıl bir Kurum ?
Saklama ücreti alıyor mu ?
evet sadece nakit temettü dikkate alındı..
aselsan ve benzeri hisseler genelde büyüme odaklı olduğunan temettü oranı düşük kalır.buda verimi etkiler...endeks30 hisselerinden de ekledim karşılaştırma amaçlı olsun diye..
temettü verimliği hisse fiyatı ile hesapladığından geçmiş yıllarda asels in yüksek çıkması sebebi o günkü fiyatın düşük olmasındandır.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
twitterdan takip ettiğim @Druars arkadaşımız paylaşmış burayada kopyalıyorum, yararlı olması adına okunmalı.
syg.
Uzun Vadeli Temettü Yatırımcılığı
https://hasankirhan.wordpress.com/20...yatirimciligi/
Yer İmleri