Sayfa 51/139 İlkİlk ... 41495051525361101 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 401 - 408 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    Fon yöneticisinin penceresinden piyasalar.

“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

2. Dostlara Selamlar,
    Sektorun yabancisi oldugum icin sorumu mazur gorun lutfen. Bugun araci kurumdaki ablaya dedim ki: "Mevcut seceneklerden ne alirsam, doviz burosundan gidip USD almis gibi olurum, yada buna en yakin enstruman nedir?" Finans portfoyun USDTR fonunun benim istedigim sekle en yakin fon oldugunu soyledi. Ben daha once fon alip satmadim hic, kendileri hesabimdaki nakitlerle alip satiyorlardi otomatik olarak. Bu portfoyu taniyan, bilen var mi acaba? Al-sat islemlerinde normal komisyonun haricinde kesinti vs oluyor mu, yada onerebileceginiz baska bir urun?
    Bu arada, dolarla maas aliyorum ve dolar borcum var.
    Selamlar, sevgiler...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,060
    kendi adıma online alışveriş benlik değil... meyveye görerek, dokunarak, koklayarak hatta tadarak almalıyım... ister trendonline, ister n11 ister diğer sitelerde kopyala yapıştırlar bitmediği müddetçe bir farkındalık olmayacak... mamuller online olarak araştırılır (nerede ne ucuz hangi özellikler var vs) tamam ama mamule yakından bakmak için showroomlar gerekmekte... bunlar birleşmez ise sadece sanal oyuncaklar ( mesela son nokia cep telefonum gibi) aslına rücu eder ( hoş onlar da aynı nokia benzerini 3-4 misline satmaya çalışıyorlar ya)...
    son olarak istihdamın azalması eğer katma değeri azaltıyor ise bu azalan katma değere uygun olarak daha az ile yetinmeye hazır mıyız?

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    kendi adıma online alışveriş benlik değil... meyveye görerek, dokunarak, koklayarak hatta tadarak almalıyım... ister trendonline, ister n11 ister diğer sitelerde kopyala yapıştırlar bitmediği müddetçe bir farkındalık olmayacak... mamuller online olarak araştırılır (nerede ne ucuz hangi özellikler var vs) tamam ama mamule yakından bakmak için showroomlar gerekmekte... bunlar birleşmez ise sadece sanal oyuncaklar ( mesela son nokia cep telefonum gibi) aslına rücu eder ( hoş onlar da aynı nokia benzerini 3-4 misline satmaya çalışıyorlar ya)...
    son olarak istihdamın azalması eğer katma değeri azaltıyor ise bu azalan katma değere uygun olarak daha az ile yetinmeye hazır mıyız?
    Bende hala manav alışverişlerimi eski usul yapıyorum. Zira o kanalda standartlaşma yaşanmadı. Ama onda bile alışveriş ettiğiniz bölgenin standartına yani haline bağlısınız. Size sunulanın ötesini talep etseniz bile bulamıyorsunuz. Taze gıdada kaliteyi tutturmak zor iş.
    Diğer yandan ayçiçek yağı, bakliyat, eca musluk gibi standartı belli olan ürünler için neden hamallık yapayım. Hatta kanallar bile değişti, arada market poşetlerinin içinde ürün örneği çıkıyor. Yani mağaza içi tadım bile ayağınıza geliyor.
    Dikkat ederseniz şu anda o konularda temel sorun ürünün sahtesi olma ihtimali bu açığını kapatan parayı götürür.

İstihdam konusu geçmiştede yaşandı. O konu n çözümü basit temel ihtiyaçların karşılanmasında verimlilik arttıkça maliyet düştükçe insan ihtiyaçları daha sofistike bir hal alıyor.
    “En basiti geleceğe dönüş filminde ki sahnede var. İnsanlar spor için koşacak dendiğinde adam gülmeye başlıyor. Hayatı emekle geçen adam neden spor için koşsun diyor”
    Koşan bir insanın ayakkabısından, koluna taktığı iphone taşıma aparatına kadar her şey yeni bir ekosistem demek.
    Ama bununda kuralı ilk olmaktan geçiyor. Bununda yolu bariyer koyan değil ön açan olmaktan geçiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

5. Son 7-8 senedir aldığım tüm ayakkabı ve gömlekler online.

Aylık alışverişimin (market hariç), yüzde 90'ı falan online. Cep telefonu, TV, mutfak eşyaları, v.s. hep online aldım. Çok da memnunum. Geçen akşam diş macunu alayım dedim. Markette 39,90 idi. Almadım eve geldim hemen hepsiburada'ya girdim. 16-17 TL idi. 3 diş macunu aldım. 50 TL üstü kargo bedava idi. Akiam 8-9 gibi sipariş verdim, bi gün sonra öğlen evimde idi.

2 gün önce skagen saat aldım. Bugün kargo geldi.

Kısacası standartize edilmiş her ürünü online alıyorum. Ama ilk kez deneyeceğim marka ise, önce gidiyorum ayakkabı ya da mont deniyorum. Kodunun fotoğrafını çekiyorum. Uygun fiyat bulursam online alıyorum.

Market hariç tüm alışverişlerim neredeyse online.

Markette online oranım %10-20 çok düşük.

6. arkadaşlar nyse'de nasdak'ta işlem gören bir hisseyi alma imkanımız var mı ? imkan varsa komisyonu yüksek midir, kolay bir yolu var mı ? bu arada nasdak, q ile yazınca sansürlüyor, o yüzden yazılışını değiştirmek zorunda kaldım

Aft gibi nasdak ta islem goren buyuk sirketlere yatirim yapan fonlar var... araci kurumlaarin yurt disi hesapları oluyor orada kyruma gore degisiyor komisyon 5-20 dolar civari genelde... son donemde de interaktive brokers tan hesap acanlar artti .. finansbank in midas diye uygulamasi var ancak henuz daha cok yeni sinirli kisiye hizmet verebilecrklerini belirtiyorlar
    Forumda sayin tradeshark in basligi var cok detayli cok guzel bilgiler bulunuyor bu konuda
    https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=2366
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

8.  Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    Aft gibi nasdak ta islem goren buyuk sirketlere yatirim yapan fonlar var... araci kurumlaarin yurt disi hesapları oluyor orada kyruma gore degisiyor komisyon 5-20 dolar civari genelde... son donemde de interaktive brokers tan hesap acanlar artti .. finansbank in midas diye uygulamasi var ancak henuz daha cok yeni sinirli kisiye hizmet verebilecrklerini belirtiyorlar
    Forumda sayin tradeshark in basligi var cok detayli cok guzel bilgiler bulunuyor bu konuda
    https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=2366
    teşekkürler

Sayfa 51/139 İlkİlk ... 41495051525361101 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •