Raporu olan bir hastanın ilacını yazmamak hiç bir doktorun harcı değildir.Olay doktorun üfürükten de olsa muayene etmek zorunda olmasıdır.Yoksa hasta beni muayene etmedi diye şikayet etse görevi ihmal ,görevi kötüye kullanma artık savcı allah ne verdiyse girişir.Doktor ilacı yazdığı anda devlet zaten onu muayene etmiş kabul eder.
Ben seker tansiyon kollestrol ve trigiliserit ilaclarını surekli yazdırırım. Kollestrol haric hepsini sağlık ocağında bile yazdırıyorum sadece kollestrol ilacım (aynı zamanda kalp) ilacim 20 mg oldugu icin kardiyoloğun yazması gerekiyor. Onu da 3vayda bir randevusuz olarak devlet hastanesine gidip kardiyoloji polikilinigindeki her hangi bir doktora yazdırırım.
bir halt olacağı yok.
Misal ilacı yazdın eve gitti hasta ilacı aldı bir ilaç komplikasyonundan hasta öldü.Yakını şikayet etse ,ya ben muayene etmedim ki raporu vardı yazdım lafı doktoru kurtarmaz.
O nedenle kimi doktor korkak davranır uyduruktan da olsa muayene etmek ister ,kimi sallamaz yazar ,artık duruma göre değişiyor tabi)))))))))))))
Yer İmleri