Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 520/1004 İlkİlk ... 20420470510518519520521522530570620 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 4,153 - 4,160 arası.

Konu: Viop XXXV

1.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bende benzer düşünmeye başladım.....Kuru yükselten hükümetin kendisi....MB elnde dolar yok.....Pandemi kaynaklı son iki yılda turizm sektöründe 60 milyar dolar gelirr kaybı var....Eldeki kısıtlı dövizinde ithal araba, teknolojik ürünler ve diğer ithal ürünlere gitmesini istemiyorlar......Yurt içi pazarlarda mal ve ürün yokluğu ve fiyatların uçma pahasına ihracata sonuna kadar kapıyı açık bırakmışlar.....Türk şirket ve bankların kısa vadeli pozisyonlarında döviz fazlası var....Halkta zaten yıllardır döviz toplamaya devam ediyor.....Herkes önlemini almış....Yani şu anda dövize bir hucum yok...Herkesin elinde dövizi var zaten ...

Birde Türk ekonomisnin %35 civarı kayıt dışı olduğunu varsayarsak resmi kayıtlara geçen döviz meblağı dışında ülkede yaklaşık %30 kadarda kayıt dışı döviz varlığını ekliyebiliriz......Elinde dövizi olmayan sadece MB dır.....Ülkede tek Döviz fakiri olan devlettir..
    Ben MB ının da elinde döviz olduğunu ama bu paranın katar da emanet durduğunu..(şu kayıp 100 küsür milyar)
    İhtiyaç duyulduğunda içeri sokulup borsa tahvil ve döviz cephesinde kontrollü işlemler yapıldığını düşünüyorum..
    Dikkat edilirse hep tamm "şimdi bittik" denildiği anda gizli bir el oyuna girip bizi ipten alıyor..
    Onun için o gördüğümüz unlu lerin bofa ların hepsinin katar üzerinden ülkeye sokulan yine bizim paramız olduğunu düşünüyorum..
    Borsa tarafıda ağırlık ayarlamaları gibi minik ayarlamalar ile tutulmuş durumda..
    Borsada bankalar ve bir kaç güzide holding , kuruluş falan dışında YABANCI kalmamış durumda..
    Oralara gelecek satış da viop daki yada borsa genelindeki pozisyonlarına göre EREGL BIM TCELL gibi has badem yada badem sevdalısı bazı başka yan spekülatörlerin tahtalarındaki alımlarla karşılanıyor..

2.  Alıntı Originally Posted by tarkank Yazıyı Oku
    gunaydın hayrlı bol yeşilliklı haftalar...diliyorum...
    Akşam pazarı ucuzluğu olsa daha iyi olmaz mı dayucuğum
    Hamdım Piştim Yandım

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Ben MB ının da elinde döviz olduğunu ama bu paranın katar da emanet durduğunu..(şu kayıp 100 küsür milyar)
    İhtiyaç duyulduğunda içeri sokulup borsa tahvil ve döviz cephesinde kontrollü işlemler yapıldığını düşünüyorum..
    Dikkat edilirse hep tamm "şimdi bittik" denildiği anda gizli bir el oyuna girip bizi ipten alıyor..
    Onun için o gördüğümüz unlu lerin bofa ların hepsinin katar üzerinden ülkeye sokulan yine bizim paramız olduğunu düşünüyorum..
    Borsa tarafıda ağırlık ayarlamaları gibi minik ayarlamalar ile tutulmuş durumda..
    Borsada bankalar ve bir kaç güzide holding , kuruluş falan dışında YABANCI kalmamış durumda..
    Oralara gelecek satış da viop daki yada borsa genelindeki pozisyonlarına göre EREGL BIM TCELL gibi has badem yada badem sevdalısı bazı başka yan spekülatörlerin tahtalarındaki alımlarla karşılanıyor..
    güzel senaryo.. holywood filmi senaryosu gibi.. ciddi potansiyel var.."money game" ismini koyabiliriz filme.. yalnız ben merak ediyorum "bizim paramız" derken.. kimin parası ?? Türk devleti muz cumhuriyeti devleti mi ki kendi parasını katar da tutuyor.."bizim paramız" açık bir ifade değil..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    güzel senaryo.. holywood filmi senaryosu gibi.. ciddi potansiyel var.."money game" ismini koyabiliriz filme.. yalnız ben merak ediyorum "bizim paramız" derken.. kimin parası ??
    TCMB bilançosunda böyle bir para mevcut değil.
    Ekonomi temelinden uzak şehir efsanesi.
    Tabi ki yersen.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Cok ilginc bir tespit. Dusuncelerimiz bir cok noktada birbiri ile kesisiyor..….Beyaz Turkler, Biyikli Yabanci ve sonradan onlara benzeyen Anadolu Cakallarinin yurt disinda yaklasik 500 milyar dolar civari varliklari var….Yabanci yatirimci lafi isin hikaye kismi. Turkiye piyasalarinda uzun vadeli dongusel vurgunlar olur. 1999, 20003, 2009 ve simdi hazirlmakta olan 4.vurgun plan…

Borsada dip sureci tamamlanincaya kadar kuru hep yuksekte tutacaklarini dusunuyorum….. Koca is bankasi su anda pddd 0.30 FK 2.9 islem goruyor..…… tarihte boyle bir tablo gorulmemis, belkide bir dahada gorulmeyecektir.

Bu bu dip surecin bu yilin sonuna kadar devam ettireceklerini ve 2022 de siranin Biste gelecegini dusunuyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    güzel senaryo.. holywood filmi senaryosu gibi.. ciddi potansiyel var.."money game" ismini koyabiliriz filme.. yalnız ben merak ediyorum "bizim paramız" derken.. kimin parası ?? Türk devleti muz cumhuriyeti devleti mi ki kendi parasını katar da tutuyor.."bizim paramız" açık bir ifade değil..
    TR muz cumhuriyeti mi değil mi? Bu mudur soru..?
    Soru bu ise ben cevaplamim forumdaşlar cevaplasın istersen..?

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    TR muz cumhuriyeti mi değil mi? Bu mudur soru..?
    Soru bu ise ben cevaplamim forumdaşlar cevaplasın istersen..?
    soru kullandığın ifadenin açık bir ifade olmaması.. sanki söylenmemiş daha fazla detay var "bizim paramız" ifadesinde.. biraz açman gerekir düşüncesindeyim. muz cumhuriyeti değiliz ama mr erdoğan yönetiminde az kaldı oraya..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    soru kullandığın ifadenin açık bir ifade olmaması.. sanki söylenmemiş daha fazla detay var "bizim paramız" ifadesinde.. biraz açman gerekir düşüncesindeyim. muz cumhuriyeti değiliz ama mr erdoğan yönetiminde az kaldı oraya..
    Az mı kaldı ?..
    O noktayı geçeli 4 sene oluyor dostum..
    MB nın yedek akçeleri yada dövizleri kimin dövizi..?

Kimin Dİ daha doğrusu.
    Şimdi kimin ?

Sayfa 520/1004 İlkİlk ... 20420470510518519520521522530570620 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •