Sayfa 525/637 İlkİlk ... 25425475515523524525526527535575625 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,193 - 4,200 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Bu değişen konseptte şirketler 20% temettü verimliliğini sağlayacak kadar kar dağıttığında sürdürülebilir yapıda olacaklar mı peki?
    Korkarim artik temettu de dagitmayacaklar eskisi gibi..
    Sermayeleri asinmamasi icin her sene duzenli bedelsiz vererek karin en azindan bir kismini bunyede tutarak yeni duruma uyum saglayacaklar.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Artik tum konsepti degistirmemiz gereken zamanlara dogru geliyoruz.
    Hayir tek lot Hekts satmadim.
    Yilbasindan sonra almadim da.
    Bir tek biraz Brisa aldim onu da borc sorununu halledince karliligini artiracagini dusunerek aldim.
    Onumuzdeki donem 90 li yillara geri donecegimizi dusunuyorum.
    Yuksek enflasyon yuksek devaluasyon sarmalina girecegiz endisem var, insallah yaniliyorumdur.
    Syg,
    O sarmala çoktan girdik bence...Bu nedenle bu başlığın ilk yazılarından itibaren uyarıyorum...öyle 5-10-15 kat artan temettü hisselerinden aynı getirileri beklemeyin...hayal kırıklığı yaşarsınız diyorum. her dönemin bir ruhu vardır...yeni döneme hazırlıklı olmak lazım.

Ama 2-3 sene mi sürer, 5-6 sene mi bilmem...sonuçta türkiye %5 altı enflasyon ve %5 civarlarında faiz ile yaşamaya başlayacak...ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız...o zaman yine temettü hisseleri, uzun vade yatırım cazip olacak...o dönem gelinceye dek, çok daha uygun fiyatlardan uzun vade hisse biriktirme fırsatımız olacak.

son durumda 100x tl nin 30x kısmı hisseye yönlendirildi...eğer u-100 99,xxx lerden dönmez de 7x.xxx lere kadar giderse portföydeki gram altın miktarını azaltıp hisseye ayrılacak miktarı 200x tl ye çıkarabilirim.

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Korkarim artik temettu de dagitmayacaklar eskisi gibi..
    Sermayeleri asinmamasi icin her sene duzenli bedelsiz vererek karin en azindan bir kismini bunyede tutarak yeni duruma uyum saglayacaklar.
    Syg,
    Başta sorduğum soru yeniden karşımıza çıkacak o vakit; güzel bir temettü geliri olan biri olarak siz bu duruma karşı nasıl bir önlem alacaksınız?

Teşekkürler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Artik tum konsepti degistirmemiz gereken zamanlara dogru geliyoruz.
    Hayir tek lot Hekts satmadim.
    Yilbasindan sonra almadim da.
    Bir tek biraz Brisa aldim onu da borc sorununu halledince karliligini artiracagini dusunerek aldim.
    Onumuzdeki donem 90 li yillara geri donecegimizi dusunuyorum.
    Yuksek enflasyon yuksek devaluasyon sarmalina girecegiz endisem var, insallah yaniliyorumdur.
    Syg,
    slm sn. dudu..benim alacağım sadece 2 kağıt var bundan sonra..bir isdmr birde brisa....brisa bence hala pahalı ama önümüzdeki yıllarda mükemmel bir firma olacağı ve yüksek temettü vereceği kanaatindeyim...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Ben 1988 de ilk basladigimda %60-80 bandinda kronik bir enf vardi. Secim oncesi 80-90 bandina vururdu.. secim sonrasi biraz asagi inerdi.
    Sirketler mesela Arclk hisse basi 1 TL kar ederdi ama bunun yarisini yani 50 krs karini nakit olarak dagitirdi %50-60 da bedelsiz verirdi..
    Biz de sevinirdik kagit sayimiz 2 kat oldu diye her sene..
    ikinci sene bir bakmisiz kagit sayimiz 4 kati olmus, kagitlar hep bolundukleri icin 5-15 TL araliginda gezerlerdi fiyat olarak..Sermayesi kadar kar etmeleri beklenirdi, bunu basarabilenleri tercih ederdik.
    Hisse basi 1 TL kar eden bir sirketin hissesi 10 TL olurdu..
    Aylik mevduat faizimiz %4-5 gibi olurdu bazen %6
    hatta 7 bile gordugumu hatirlarim.
    Bonolar vardi, kirik vade filan alirdik, mevduat bonoya gore daha az tercih edilirdi, devletimiz kronik butce aciklari nedeni ile tasarruflarin coguna el koyardi borclanarak...
    Mutlu mesut gecinir giderdik iste
    Yine boyle bir doneme geri donecegimizi dusunerek bunlari sizlerle paylasmak istedim.
    Bugunden yarina olmaz ama bu yola girdigimizi dusunur oldum.

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    O sarmala çoktan girdik bence...Bu nedenle bu başlığın ilk yazılarından itibaren uyarıyorum...öyle 5-10-15 kat artan temettü hisselerinden aynı getirileri beklemeyin...hayal kırıklığı yaşarsınız diyorum. her dönemin bir ruhu vardır...yeni döneme hazırlıklı olmak lazım.

Ama 2-3 sene mi sürer, 5-6 sene mi bilmem...sonuçta türkiye %5 altı enflasyon ve %5 civarlarında faiz ile yaşamaya başlayacak...ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız...o zaman yine temettü hisseleri, uzun vade yatırım cazip olacak...o dönem gelinceye dek, çok daha uygun fiyatlardan uzun vade hisse biriktirme fırsatımız olacak.

son durumda 100x tl nin 30x kısmı hisseye yönlendirildi...eğer u-100 99,xxx lerden dönmez de 7x.xxx lere kadar giderse portföydeki gram altın miktarını azaltıp hisseye ayrılacak miktarı 200x tl ye çıkarabilirim.
    Ayni seyleri yazmisiz esasinda.
    Yuksek enflasyon, yuksek devaluasyon donemine giriyoruz yine.
    Bu donemde temettunun cok bir onemi kalmayacak, hatta temettu vermeyen hisseleri tercih edecegiz varligimizi koruyabilmek icin.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Başta sorduğum soru yeniden karşımıza çıkacak o vakit; güzel bir temettü geliri olan biri olarak siz bu duruma karşı nasıl bir önlem alacaksınız?

Teşekkürler.
    Nakitten mumkun oldugu kadar kacarak.
    Sirketleri yukarida yazdigim kriterlere gore sececegim.
    Enf uzeri kar edebilen, varliklarini koruyabilen sirketler olacak yine, tek fark nakit temettu onemini kaybedecek.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bir masa bir kasa sirketlerden kacis olacak.
    Maddi duran varliklari yuksek olan, binasi, arsasi, fabrikasi v.s olan sirketlere yatirim yapilacak.
    Syg,

Sayfa 525/637 İlkİlk ... 25425475515523524525526527535575625 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •