BIST 160$ oldu. Sebep kurun 17,96'da tutulması, Ekime'e kalmaz 20ye fırlarsa yine 140'lı seviyeler yakın, kar almak için güzel seviyeler.
Konut fiyatları dolar bazlı %10 düştü 1 ayda takip ettiğim İstanbul merkez mahallelerinde, seçim öncesinde kadar bir %20 daha düşmesini bekliyorum.
Ev fiyatları Berlin, Paris,Londra'nın 1/4'ü; Sofya ve Atina'nın 1/2'si şu an ama genel olarak emlak piyasası 2023'te gümleyecek.
https://www.bloomberght.com/konut-sa...riledi-2312948
Yabancılara yapılan konut satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,4 azalarak 3 bin 939 oldu. Temmuz ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,2 oldu.
Son düzenleme : Axax; 16-08-2022 saat: 17:51.
My finansın düşüncelerine katılıyorum , bu arkadaş bildiğini ve düşündüğünü ,inandığını samimi yazar , bilmediğini öğrenir ,ukela değildir
bak bakalım BİST 100 bir yıllık yüzde kaç yapmış % 100 ,tamam enflasyon şöyle böyle de %100 ün yanına yaklaşan olmamış dünya da
THY da balonlaştı , patlatırlarsa altında kalan çok olur
Aha bende yazdım
Petrole yine güzel çakıyorlar , kademeli alımlara cumaya kadar mola
Normal şartlarda dediğiniz seviyeler mümkün olabilir tabi ki, ama öyle bir ekonomik ortam yaşıyoruz ki herşey pamuk ipliğine bağlı,
Son günlerde pamuk ipliğine de çok yüklenildi, iplik çok gerildi koptu kopacak, koparsa ilk patlayan bist olacak.
Bugün az biraz görüldü o gerilim, bir panikle 109 hisse devre kesti, neyse ki toparladı.
Yer İmleri