Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 527/1014 İlkİlk ... 27427477517525526527528529537577627 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,209 - 4,216 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bu reklam bolluğu bana geçmişte BANKER KASTELLİNİN batmadan bir süre önce yaptığı reklam bolluğunu hatırlatıyor . Geçmişten ders çıkarmayanlar için tarih tekerrürden ibaretmiş , bakalım geçmişte yenilen banker kazığı betonda ne zaman vuku bulacak.
    adam yeşilçamı toplamış be, paraya acımamış.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bilenler bilir , Digiturk` te life time diye bir kanal var ayrıca tlc kanalında da benzer programlar yayınlanıyor sıklıkla onları izliyorum. Abd de emlak işini dizi yapmışlar, bilemem ne kadar gerçeği yansıtıyor onu mandrake (ahmetg) bilir, birazdan gelir şöyleydi böyleydi diye bizi nasıl olsa yalancı çıkarır. Ama kısaca bir karşılaştırma yapıyorum, hani yaptığım karşılaştırma bana göre absürt de değil. Karşılaştırmayı bildiğim İstanbul Göktürk bölgesiyle yapacağım, ABD standartına göre countryside (yani mandrake armutla elmayı karşılaştırdık diye bizi yalancıda çıkaramaz) . Bizim bu bu bölgede site tabir edilen, aylık aidatları minimum 500 Tl den başlayan 2+1 100 m2 bir daire almak isteseniz aşağı yukarı 1 milyon Tl yani dolar hesabıyla 300 bin Usd kadar vermeyi göze almanız gerekecek. Oysa bakıyorum herifler ABD nin countryside bölgelerinde müstakil , harika yenilenip sıfır yapılmış, çoğunun 1 dönüm ve üzeri bahçesi olan evlere bu paraları veriyorlar. Şimdi burası Türkiye kazançlar belli orası ABD nerden bakarsanız kazançları bizden Tl bazında oha kadar fazla ama gel görki benzer kıstaslarla, hatta orada ev burada kıçı kırık apartman dairesi alıyorsunuz ama ABD vatandaşı olarak ya bura kadar yada buradan çok daha az para ödüyorsunuz. Hayır ters giden , yanlış olan açık seçik ortada ama hala böyle bir ülkede işler nasıl devam ediyor ve bu ülkeyi yönetenler 15 yıldır iktidarda kalabiliyor. Bu işin sırrını çözen Nobeli kazanır bence. İş bir tabak makarna, bulgur bir kaç torba kömüre fit olanlarla açıklanacak kadar kolay olmasa gerek ,eğer öyleyse şimdi bunlarda kesildi göreceğiz 2019 yada öncesi seçimlerde neler olacak. Neyse konuyu yine betonla bağlayalım, dairem Beylikdüzünde , geçenlerde 700 bine satışa çıkardım birisi aradı almak istiyorum dedi bende yok satmaktan vaz geçtim dedim. Şimdi yeniden 800 bin`e satışa çıkardım. Hatırladınız mı bu betooon betoon sapına kadar betoon diye çığırıp bir yerini yırtan arkadaşı ,nerelerde kendisi acaba !....
    ABD nin kirsal kesiminde evler cok ucuz tamam bu dogru

ABD nin Istanbula benzeyen sehirlerinde fiyatlar asiri yuksek bu da dogru

ABD deki kirsal kesimdeki evi Istanbul daki evle karsilastirmak yanlis

Peki nasil karsilastirma yapilir?

Hemen yapalim

ABD de istanbula benzeyen iki sehir var. NY ve San Fransisco

Yazmaya gerek yok, Istanbulda ki ayni evin fiyatinin 5 katini versen aynisini bu iki sehirden alamazsin.Hemen asagidaki linke bakiyoruz. Bu kiralari gostermis.

Istanbul neden bedava anladinizmi simdi

Asagida satilik bir ev verelim hemen

Adam 2.3 milyon dolara evi satmis.

http://www.sfgate.com/business/netwo...photo-13136204

Ama ben ne kadar yazsam bos. Siz yine internetten ABD nin kirsal kesimindeki ucuz evleri gostereceksiniz. Ama onlarin hicbir anlami yok. Dagin basinda kim yasar?

Eger ABD nin dagin basindaki evini TR deki ev ile kiyaslayacaksan bende sana Nevsehir in koyunde sifir yapilmis villayi gosteririm 200 bin dolara alabilirsin belkide 100 bin dolara hemde emlak vergisi sifira yakin

Istanbul bedava TUrkiye bedava cunku fiyatlar cok dusuk cunku emlak vergisi yok gibi bir sey

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    bloomberght izliyorum..malum ülkedeki tek ekonomi kanalı...10 dakika program 15 dk reklam var...15 dak reklamın da 10 dakikası emlak...hele ağaoğlu nun bizim komşumuz olacak projesi...5 reklamda bir, tekrar dönüyor reklam...artık midem bulandı, mecburen ses kısık izliyorum kanalı..nadiren açıyorum sesi.
    yahu bu devirde televizyon izleyen kaldimi?

senden hic beklemezdim. Birak yasli teyzeler dizilerini seyretsin, Sen internete gir bilgini artir arkadas

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    ABD nin kirsal kesiminde evler cok ucuz tamam bu dogru

ABD nin Istanbula benzeyen sehirlerinde fiyatlar asiri yuksek bu da dogru

ABD deki kirsal kesimdeki evi Istanbul daki evle karsilastirmak yanlis

Peki nasil karsilastirma yapilir?

Hemen yapalim

ABD de istanbula benzeyen iki sehir var. NY ve San Fransisco

Yazmaya gerek yok, Istanbulda ki ayni evin fiyatinin 5 katini versen aynisini bu iki sehirden alamazsin.Hemen asagidaki linke bakiyoruz. Bu kiralari gostermis.

Istanbul neden bedava anladinizmi simdi

Asagida satilik bir ev verelim hemen

Adam 2.3 milyon dolara evi satmis.

http://www.sfgate.com/business/netwo...photo-13136204

Ama ben ne kadar yazsam bos. Siz yine internetten ABD nin kirsal kesimindeki ucuz evleri gostereceksiniz. Ama onlarin hicbir anlami yok. Dagin basinda kim yasar?

Eger ABD nin dagin basindaki evini TR deki ev ile kiyaslayacaksan bende sana Nevsehir in koyunde sifir yapilmis villayi gosteririm 200 bin dolara alabilirsin belkide 100 bin dolara hemde emlak vergisi sifira yakin

Istanbul bedava TUrkiye bedava cunku fiyatlar cok dusuk cunku emlak vergisi yok gibi bir sey
    Merak etmiştim nerede kaldınız diye . Göktürk`ü bilirmisiniz ? Aslında ABD standartına göre şehirden uzak eskiden tam anlamıyla mandacı köyü şimdinin metrekaresi 2000 usd`a satılan site apartmanların olduğu bir yer. Kıyaslama buna göre yapılmalı ama ABD`yi bilmiyorum siz söyleyin Newyork merkezden uzakta böyle bir countryside da kaç paraya ev alınabilir ? Apartman zaten yoktur herhalde...

5. " İzlanda'dan 3 gol yedik diye millet öfke krizlerine girmiş. "Nasıl oldur da 300 bin kişilik ülke bize kendi sahamızda 3 çeker" miş.
    İzlanda'da asgari ücret 2600 USD, sende 397 USD
    İzlanda'da ortalama yaşam süresi 82 yıl, sende 73 yıl.
    Senin çocuğun üniversiteye girmek için 6 yaşından itibaren yarış atı gibi sınavlarla boğuşur, sen etüt, dershane özel hoca vs ye avuç avuç para dökersin, İzlandalının çocuğu liseyi bitirdimi, Tıp gibi bir kaç branş dışında, istediği üniversiteye elini kolunu sallaya sallaya girer.
    Sen her gün 3-5 evladını şehit diyerek toprağa verirken, İzlanda en son 2.dünya savaşında asker kaybetmiş.
    Hasıl-ı kelam sen;
    "Ulan ben eşşek gibi çalışmama rağmen neden İzlandalının altıda biri kadar kazanıyorum?"
    "Heriften neden 10 sene daha az yaşıyorum?"
    "Herifin çocuğu istediği üniversiteye girerken benim çocuğumun okumak için neden canını çıkartıyorlar?"
    "Herifin oğlu uçağın VIP bölümünde dünyayı gezerken neden benim oğlumun cenazesi kargo bölümünde evine yollanıyor?"u dert etmeyip de üç gol yedim diye çıldırıyorsan, af buyur ama geri zekalısın güzel kardeşim.. "
    K.BAHADIR

durumumuzu hatırlatıyim
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    " İzlanda'dan 3 gol yedik diye millet öfke krizlerine girmiş. "Nasıl oldur da 300 bin kişilik ülke bize kendi sahamızda 3 çeker" miş.
    İzlanda'da asgari ücret 2600 USD, sende 397 USD
    İzlanda'da ortalama yaşam süresi 82 yıl, sende 73 yıl.
    Senin çocuğun üniversiteye girmek için 6 yaşından itibaren yarış atı gibi sınavlarla boğuşur, sen etüt, dershane özel hoca vs ye avuç avuç para dökersin, İzlandalının çocuğu liseyi bitirdimi, Tıp gibi bir kaç branş dışında, istediği üniversiteye elini kolunu sallaya sallaya girer.
    Sen her gün 3-5 evladını şehit diyerek toprağa verirken, İzlanda en son 2.dünya savaşında asker kaybetmiş.
    Hasıl-ı kelam sen;
    "Ulan ben eşşek gibi çalışmama rağmen neden İzlandalının altıda biri kadar kazanıyorum?"
    "Heriften neden 10 sene daha az yaşıyorum?"
    "Herifin çocuğu istediği üniversiteye girerken benim çocuğumun okumak için neden canını çıkartıyorlar?"
    "Herifin oğlu uçağın VIP bölümünde dünyayı gezerken neden benim oğlumun cenazesi kargo bölümünde evine yollanıyor?"u dert etmeyip de üç gol yedim diye çıldırıyorsan, af buyur ama geri zekalısın güzel kardeşim.. "
    K.BAHADIR

durumumuzu hatırlatıyim
    Kusura bakmayın itibar puanı kotam dolmuş,söylenecek söz de kalmamış...

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Merak etmiştim nerede kaldınız diye . Göktürk`ü bilirmisiniz ? Aslında ABD standartına göre şehirden uzak eskiden tam anlamıyla mandacı köyü şimdinin metrekaresi 2000 usd`a satılan site apartmanların olduğu bir yer. Kıyaslama buna göre yapılmalı ama ABD`yi bilmiyorum siz söyleyin Newyork merkezden uzakta böyle bir countryside da kaç paraya ev alınabilir ? Apartman zaten yoktur herhalde...
    ABD de koy diye bir sey yok kasaba var.

Ama bu kasabalarda ne adam gibi bir alisveris yeri ne koy pazari ne tarih ne sanat hicbir sey yoktur. ABD nin bir iki eyaleti haric iklimi cok cok kotudur. Yani yerel yiyecek diye bir sey yok. Dagin basina git hala mcdonalds

Simdi NY tan ne kadar basarsan bas hep boyle ciftlikler goreceksin koy yok kasabamsi yerler var. Oyle yerlerden ev almaya kalksan ne bilim 200 bin dolara cok buyuk arazisi olsan eski ciftlik evi alirsin

Ama hayatla ilisigin kesilir sosyal hayat sifir. ABD cok buyuk bir ulke. Senin benim gibi insanlar hep sehirlerde apartmanlarda buyudugu icin hep kalabalik gorme istegi var yapamayiz biz oralarda

O yuzden bende buyuk sehir sectim. Yukarida demek istedigim Ege kasabasinda alacagin 100 bin dolarlik guzel bir yazlik bahceli ve yeni olur babalar gibi yasarsin ve bes kurusta emlak vergisi vermezsin

ABD de hic anlatmiim yok boyle bir eslesme

8. Validebağ konakları diye bir reklam çıkıyor televizyonlarda ve Kız kulesine *yürüme* mesafesinde olduğunu bas bas bağırıyor. Bölgeyi bildiğim için google earth ten baktım Validebağ konakları ile Kız kulesi arası *en kısa* yol tam 3.7km , hızlı bir yürüyüşle 50 dakika sürüyor. Bu biraz insanlarla alay etmek gibi olmuyor mu?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 527/1014 İlkİlk ... 27427477517525526527528529537577627 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •