Sayfa 529/1024 İlkİlk ... 29429479519527528529530531539579629 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 4,225 - 4,232 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ahmetg Guest
    Wooow uckaada bak

seozkan a ben katiliyorum. 3 sene onceye kadar teknokent te bir firmada calisiyordum. Sunu soyleyebilirim dunyaca unlu bir firma 2 siyah minubus ile muhendislerini getirip kartlarini okutturup sehir icinde bulunan fabrikalarina geri goturuyorlardi. Bunu gibi bir cok olayla karsilastim.

Demek ki neymiş dolar henüz geriye dönmemiş teknikçi arkadaşlara duyurulur

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İlaç tedariki ile ilgili AB ile özel bir anlaşma yapılabilir. Onun dışında üretilemeyen her şey doğal dengesine bırakılmalıdır. Devlet kesinlikle destek vermemelidir. Devletin desteği döngüyü zehirler. Üretim gerçek doğal dengede gerçek talep ve arz ile şekillenmelidir.
    Devlet teşviği sadece zayıf ve liyakatsiz olana yapılan bir makyajdır. Doğal denge ve güç oluştuğunda o işi yapabilecek olan zaten teşviksiz de yapar.
    Zaten teşviksiz yapamıyorsa hiç yapamayacaktır.

Üretim için işin doğal dengesindeki güç miktarı o denli fazla ki , bu güce sahip olan zaten teşviğe ihtiyaç duymayandır.

En büyük teşvik tıpkı Güney Kore'nin 1960'larda uyguladığı modelde olduğu gibi insanı ihtiyaçları ile terbiye etmektir. İnsan ihtiyaçları ile terbiye edildiğinde onlara ulaşabilmek için en yüksek performansını gösterecektir.

İşte en büyük teşvik ve katalizör budur.
    Bu dengelemede BETONU neremize sokacak o devleti yönetenler ?

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Hayal kurmayın allah aşkına bugün başlayalım yapmaya diye ciddi istek gösterseler bu ülkede üretilmeyen ithal malların tekrar üretilmesi 5 yıl alır ki bu işe yatırım yapacak SÜZME salak yatırımcıyı bu saatten sonra nerede bulacaksınız . Ha ! birde ülkenin olmazsa olmazı , istesekte içeriden ikame edemiyeceğimiz ENERJİ ithalatı var ki o nu neremize sokacağız bu denklemde !..
    Umutabi yanlış anlaşılmasın yatırım teşvik edilmeyecek, insanlar üretmeye zorunlu kalacaklar. Üretemedikleri her adımda canları daha da yanacak. Yani Güney Kore modeli.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    pele maradona gibi oynuyor dolar teknik taktik dinlemiyor direk kale sahası içine giriyor

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Sayın başgan ! allasen bırakın şu teknik meknikçileri, bir şey değil birgün onlar yüzünden shortu kaptıracanız ! diyeyim size...

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Umutabi yanlış anlaşılmasın yatırım teşvik edilmeyecek, insanlar üretmeye zorunlu kalacaklar. Üretemedikleri her adımda canları daha da yanacak. Yani Güney Kore modeli.
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İlaç tedariki ile ilgili AB ile özel bir anlaşma yapılabilir. Onun dışında üretilemeyen her şey doğal dengesine bırakılmalıdır. Devlet kesinlikle destek vermemelidir. Devletin desteği döngüyü zehirler. Üretim gerçek doğal dengede gerçek talep ve arz ile şekillenmelidir.
    Devlet teşviği sadece zayıf ve liyakatsiz olana yapılan bir makyajdır. Doğal denge ve güç oluştuğunda o işi yapabilecek olan zaten teşviksiz de yapar.
    Zaten teşviksiz yapamıyorsa hiç yapamayacaktır.

Üretim için işin doğal dengesindeki güç miktarı o denli fazla ki , bu güce sahip olan zaten teşviğe ihtiyaç duymayandır.

En büyük teşvik tıpkı Güney Kore'nin 1960'larda uyguladığı modelde olduğu gibi insanı ihtiyaçları ile terbiye etmektir. İnsan ihtiyaçları ile terbiye edildiğinde onlara ulaşabilmek için en yüksek performansını gösterecektir.

İşte en büyük teşvik ve katalizör budur.
    çok güzel yazmışsın hocam ama ülkedeki devletçi kafa bunu anlamıyor. en ufağından en büyüğüne herkes el açıp avanta bekliyor; "devlet el atsın", "devlet çözüm bulsun", "devlet bize bakmıyor", "devlet planlasın".

farkında değillerki devlet işe girince içinde bulunduğumuz gibi oluyor durum. adam kayırmaca, yandaşa peşkeş çekme, batanı batırmamaca, vs. hep bir hayallerdeki devletçilik var; ahlaklı insanlar devleti yönetip mükemmel iş çıkaracaklar hırsızlık yolsuzluk hepsi bitecek. halbuki devletçilik oldukça o muazzam merkezi güç hep karakteri bozuk adamları kendine çekip iyi insanları uzak tutucaktır. bu dünyanın heryerinde böyle...

Sayfa 529/1024 İlkİlk ... 29429479519527528529530531539579629 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •