Bu ülkede neyin ileri neyin geri yürüdüğünü hep beraber hayretle izledik- izlemeye devam ediyoruz. Ben ABD veya Avrupa dan bahsetmiyorum. Türkiye de iktidar ne isterse yapar. Bir bakanın söylediği gibi ( tasvip etmesek de ) ; siz yapın mahkeme kararı arkadan gelir. Zaten şu ana kadar olan - biten her şey en iyimser tahminle %50 Anayasa ya aykırı.
Şu anda itiraz etmesi gerekenler, kararları durdurmaya anayasal yetkisi olanlar susuyor olabilir. Devir değiştiğinde en hararetli iktidar savunucusu olanlar bile , yine en önde muhalefet ederler. Tipik insan hareketleri......
Şimdi aklıma geldi ; 12 eylül döneminde yargılanamaz denenler yargılandı. Türk vatandaşlığından çıkarılarak sınır dışı edilenler , itibarlı olarak ! yurda döndüler. Bir dönem vatan haini diye taşlananlar , baştacı yapılarak en büyük vatansever ilan edildi.
Kendi tanıdığım insanlardan bile lambanın miadının dolduğunu , yakında sönerse karanlıkta kalacağını hissedenler yavaş yavaş , ayıp olmasın diye çaktırmadan ortam değiştiriyorlar.
Elbet evrensel hukuk diye bir kavram vardır,olması da lazımdır
,ama evrensel hukukun kuralları bile coğrafyaya ve zamana bağlı değişebilir.Misal zamanında kılıcı olan kuralı koyuyordu,sonra tüfeği olan sonra da topu olan kuralı koydu.
Ha bunların yöntemlerini uygulayacaksqnız herşeyi yapabilirsiniz ama hukuk olmaz o zaman koyarsın idam cezasını anayasaya gerekçeleride genişletirsin istediğini qsarsın olma öyle şey
bir halt olacağı yok.
Oluyor sayın ayhan53 oluyor. Olmaz denen neler neler oldu. Verdiğiniz örnek maddi ceza hukuku ile ilgili olduğu için zaten konu dışı ama konu vatandaşlık hukukuyla ilgili olduğu için oradan devam edelim, örneğin yasayla milli güvenlik nedeniyle şu tarihten sonra verilen vatandaşlık kararları iptal edilir ve ilgili iki ay içinde sınırdışı edilir ve gayrimenkulleri 1 ay içinde devredilmezse 1 ay içinde idare tarafından tasfiye edilir şeklinde bir madde konursa ve Anayasa mahkemesi bu hükmü bilmem kaç zaman sonra iptal edene kadar ülkede gayrımenkulü olan tek bir yabancı bile bırakılmayabilir. Yeter ki bunun için gerekli irade ortaya konsun.
bende onu diyom yaparsınız öyle bişey ama o hukuk olmaz
şu a. gül denen zat aynısını yaptı
kanun anayasaya aykırı ama ben imzalıyorum
anayasa mahkemesine gidin düzelttirin dedi
buna hukuk denmez alçaklık denir
bir halt olacağı yok.
Yer İmleri