abowwwwwwwwwwwwwww
bu aradakşar girmesin sakın bu konu baslıgına :D tamamen karşı karşıyayız sayfasında biraz gezdimde şöyle demiş.
"Yukarıdaki şirketlerin kalitesi tartışılmaz. Yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak için söyleyeyim. Bir şirketin Temettü Padişahı olması için yüksek temettü vermesi gerekmiyor. Verdiği temettüyü sürekli arttırması gerekiyor. Az versin ama arttırsın. Büyüsün, kâr etsin bunu benimle her sene artan oranlarla paylaşsın. Zaten bu da sağlıklı ve dengeli bir büyümenin göstergesidir.
Yurtdışında olduğu gibi temettü azaltmanın bir prestij kaybı olmasını istiyorum ben bu ülkede de. Bir sene temettü vermemenin hissedarlar arasında huzursuzluk yaratacağının bilinmesini, buna göre planlama yapılmasını istiyorum.
Çok yüksek temettü vermenin şirketin büyümesine sekte burabileceğinin ve yüksek finansman giderine sebep olabileceğinin farkındayım.
İstikrarlı kâr eden, kârını her sene arttıran bir şirket zaten temettüsünü de arttırır diye düşünüyorum. Ben de bu şirketlerin peşindeyim."
bak gari bende hisseniz temettü vermezse huzursuz olmamalısınız. bakın şu sebeplerden ötürü derken. arkadaş bir sene temettü vermedimi huzursuz olunmasını istiyorum diyor :D
temettü dagıtılmazsa prestij kaybı olmasını istiyorum diyor mesela bende tam tersine prestij kaybolmaz diyorum.
TMAMIYLE YANLI BİR BAKIŞ AÇISI VAR. BUNU NERDEN CIKARTTIN DERSEN. Bellki yurt dışı örneklerinden sadece kendi tarafına bakanlara bakmış halbuki en çok öne cıkan hisseler facebook google amazon buffetin şirketi gibi şirketleri bir kanara atıp hiç bahsetmemişken halbuki en bahsedilmesi gerekejn dünyanın en büyük şirketleri bunlar. Tutmuş yurtdışında cok adı sanı duyulmamış ancak temettü veren şirketleri örneklendirerek bir değerrlendirmede bulunmuş bu değerlendirme sonundada türkiyedede böyle olmasını istemiş.
SİZCEDE GERÇEKTEN TARAFSIZ BİR BAKIŞ AÇISI VAR MI ? Mikroyatırım yoksa senmı kurdun bu siteyi :D
tarafsız bakın abi şu işe objektif akılcı mantıklı yaklaşımlarda bulunun abi.
nasıl huzursuzluk kaybı nerden dürütüldü bu ? google facebook amazon alanlar huzursuzmu girin bakın bakalım
buffetin şirketi prestijmi kaybetti ? bunlar prestij kaybetti ise nasıl olurda abdnin en cok kazandıran hisseleri bunlar ?
Farkettiniz mi Kafamıza göre birşeyler oluşturuyor ve kuruyoruz. objektif olarak araştırmadan her önüne gelen birşeyler yazıyor yazarken maniple ediyor. SOnra bizde burada temettü etkisizliğini anlatalım nasıl anlatacaz abi.
baksana biri gelecek yurtdışında prestij kaybı temettü vermemek diyecek. e şimdi gelde bu adama anlat temettüyü.
neyse.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri