Sayfa 544/1230 İlkİlk ... 444444945345425435445455465545946441044 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 4,345 - 4,352 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Uzun vade yatırımcılar olarak neden güzel bir dönemdeyiz...bir kere pek tercih etmediğimiz u-15 hisseleri ( ağırlıklı bankalar) yerinde sayıyor...zaten endeks ağırlığı %80 olan bu hisseler gidemeyince endeks de gidemiyor gözüküyor...halbuki geride kalan 85 hissenin ortalama getirisini bu ilk 15 hisse yapsa, endeks çoktan 120 bin olmuştu.

Bu ilizyona dikkat edin, önümüzdeki 1-2 ay içinde endeks 120 ye giderse muhtemel şimdiye kadar gitmeyen büyük kağıtlarla gidecektir...endeks çıkarken hissemiz düşebilir..bu nedenle kuşa sürede ciddi pirim yapmış hisselerde kısmı kar realizasyonuna gidilebilir.

2. Un çuvalı da iyi gitti...2,5 ortalama maliyet ile taşımaya devam...daha yeni %50 yi geçtik

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yeni girenler aksa enerji ve kelebek mobilya...portföyünde olup da bilançolarını çok beğendiğim Pegasus, bağfaş, deva.

Bu çeyrekte bilançosu nedeniyle eksi not alan hissem olmadı...biliyorsunuz iki çeyrek üst üste eksi alan portföyden çıkıyor.

Ancak son yükselişte ciddi prim yapan bazı hisseleri azalttım mecburen, şu an %80 hissedeyim.
    Yeni hisselerimiz iyi gidiyor...portföye gireli 2-3 hafta oldu...ama güzel gidiyorlar şimdilik...özellikle kelebek mobilyadan ümitliyim.

Not: dibe göre her iki hisse de %50 den fazla primlenmiş durumda...bir aylık prim bu...bu nedenle kusa vadede alım önermiyorum kesinlikle.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bir mobius eksikti...o da konuşunca tam oldu..ucundan kenarından yazılım, yeni teknoloji ile alakası olan küçük firmalar aşırı primlendi...3-5 kat artanlar bşr tarafa, son 2-3 ayda hemen hepsi en az %50 yaptı.

Benim gördüğüm yerli spekülatörler ve küçük yatırımcı, bu furyada biraz hikayesi olan tüm hisseleri alıyor..bun da düşen faizlerin ve dolayısıyla kredili işlemlerin de etkisi vardır.

Bu hisselere genel bşr satış gelirse sizin portföydeki, pek artmamış olsa da, hisseniz etkilenebilir...bu nedenle x30 dışında kalan x70 hisselerinin portföydeki oranı konusunda dikkatli olun...normalde bu hisselerin oranı %30 u geçmesin derim, ciddi karda olunan hisseler varsa kar satışı ile oran %20 lere indirilebilir, en azından ben öyle yaptım ( mesela portföyünde %100 karda olduğum klimasan sıfırlandı...deva ve uluun azaltıldı...Bağfaşı daha önce sıfırlamıştım zaten)
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    20 yıldır borsada aktif işlem yapıyorum...son 10 yılı oldukça aktifimdir..son 2 yılı da profesyonel yatırımcı olarak geçti diyebilirim.

Borsanın son bir aydır yaşadığı hareket çok enteresan...u-30 da doğru dürüst yeni zirve yapan hisse yok...ancak küçük çok hisse ilginç primler yapıyor...galip ve tayfasının Kaldırım indirdiği hisseleri kastetmiyorum...temeli iyi, potansiyeli olan hisseler.

Son 1 ayda borsa %10 çıkarken, %30 üzeri prim yapan 100 e yakın hisse vardır sanırım...ölü dediğimiz brisa ve çimsa gibi hisseler bile %30-40 prim yaptı...çok enteresan.

Sanırım, yabancının alım yaptığı hisselerde alım yapıp, satış yemekten korkan yerliler..yabancının etkin olmadığı orta küçük hisseleri tercih ediyorlar,
    Bloomberght de ışık okte ve tufan cömert yarım saattir küçük hisseleri konuşuyor...sözde uyarıyorlar ama bizim millet için bu pazarlama anlamına geliyor...bu harekete katılmayan 1-2 bin ky de yarın katılır bu trende.

Bu konuda son kez uyarımı yapayım...çok Canlar yanacak...bu başlığı takip eden hiç bir arkadaş bu tuzağa düşmesin...temelden uzak, rasyoları çok pahalı hale gelen hiçbir hisseye salt çıkıyor diye bulaşmayın.

Hatta bu dalgadan faydalanan ve 1-2 ayda %50 ve üzeri prim yapmış küçük hisseleriniz varsa, pozisyon azaltın derim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    Bloomberght de ışık okte ve tufan cömert yarım saattir küçük hisseleri konuşuyor...sözde uyarıyorlar ama bizim millet için bu pazarlama anlamına geliyor...bu harekete katılmayan 1-2 bin ky de yarın katılır bu trende.

Bu konuda son kez uyarımı yapayım...çok Canlar yanacak...bu başlığı takip eden hiç bir arkadaş bu tuzağa düşmesin...temelden uzak, rasyoları çok pahalı hale gelen hiçbir hisseye salt çıkıyor diye bulaşmayın.

Hatta bu dalgadan faydalanan ve 1-2 ayda %50 ve üzeri prim yapmış küçük hisseleriniz varsa, pozisyon azaltın derim.
    aynen abi izledim az önce.
    şu grafik açık seçik gösteriyor.
    piyasa değerleri muazzam yükseldi BIST100 dışı hisselerde.

“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    yağmurlu havada okumalık;

http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20191204102947240_1.pdf
    Turkey Equity Strategy
    December 2019
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    aynen abi izledim az önce.
    şu grafik açık seçik gösteriyor.
    piyasa değerleri muazzam yükseldi BIST100 dışı hisselerde.

sepet yapmak en mantıklısı.

büyük şirket olupta sürünen çok hissede var.

küçük +büyük karışım yapılabilir.

piyasa değişken birşey .. zamanında herkes temettü hisselerine şirketlerine özelikle çimentolardı odaklandı. 5 sene süründüler.
    demekistediğim illa tek bir kritere bağlı kalmayacaksınız borsada.

8. Hayatımın en kârlı kısa dönemini yaşıyorum. Açıkçası ben sadece şans olarak nitelendiriyorum. Bilanço beğenmediğim ama karda da olmadigim hisselerimi iyi ki hemen bilanço ile satmamışım çünkü hepsi gidiyor. Sürekli satıştayım al tuşun çalışmıyor bu ara, aldıklarım da var tabi ki ama genel olarak mal da alamıyorum trenden dolayı. %40 civarı nakite döndüm diyebilirim çok ilginç sattıkça portföy değeri artıyor hem seviniyorun hem de yavaştan korkmaya başladım abi bence de iyi bir çakacaklar ama daha değil daha gideri var gibi nereye gider bilmek zor tabi.

Ha ben şu anlamda rahatım benim işim veya amacım tahmin etmek değil ben sadece şu an şu faizle şu bilanço ile şu kağıt ucuz diyip alıyorum sonra bilanço bilanço analiz ederek tutmaya veya satmaya bakıyorum endeks tahmini ky için hem gereksiz hem imkansız diyorum nacizane. Endekse ucuz pahalı demek de beni aşıyor gerek yok bilemezsin.

Sayfa 544/1230 İlkİlk ... 444444945345425435445455465545946441044 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •