Fatih Altaylı yorumluyor: Artık kimse inanmıyor!
https://www.youtube.com/watch?v=Ery5DUWnuFM
Fatih Altaylı yorumluyor: Artık kimse inanmıyor!
https://www.youtube.com/watch?v=Ery5DUWnuFM
Şehnaz ne demek ?
Alaturka müzikte en eski bileşik makamlardan biri.
Peki Longa ne demek ?
Alaturka müzikte yörük özellik taşıyan bir oyun havası.
Peki Şehnaz Longa ne oluyor.
İş'te bu..
https://www.youtube.com/watch?v=hET-...3%A7in%C3%87al
https://www.fordtoptancisi.com/urun/...puzu-connect-1
Ben bunu anladım şahsen ..
Çeaş ve kepeze bulasanlara Uzayan kardeşlerin hedaaayesi ..
Aynısı Amerika'da geçen yüzyılın başında olmuş adamın birileri kendi hisselerinin sahtelerini basıp satmışlar hatta o zaman fiziki olarak satildigindan mürekkepleri kurumamismis tam sonra eyalet farkından yararlanıp tuymeye çalışmışlar fakat alan adam tetikçi tutmuş fakat bunlar sonra tetikçiyle anlaşmışlar esasında çok acayip bir hikaye tarih hep tekerrür eder ..
Bu hatırladığım kadarı ..
Bunu yapan Tosunlari ülkemizde kurtarıcı zanneden yüzde 7 olmuştu ne acayip hatta bizim Şaban Sevinç , ki kendisi yırtık dondan çıkar gibi her cebahtan aniden firlayabilir . kendisinin adının karıştığı olaylari bilenler ne demek istediğimi anlar , Bununla rutin program yaptı bir süre bir de bir genç pezo da bu işe girmişti bunlara yal döken Cem attı tuttu .
Işin en komik tarafı Cem seçimden sonra hata etmişim Reyisin emrindeyim dedi.
Gerçekten ibretlik ana ibret alabilene![]()
No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .
Borsa 1986 yılında açıldı,eskiden altın revaçtaydı,döviz zaten alamazdın çünkü merkezde ve piyasada döviz yoktu,zaten üstünde taşımak yasaktı,ben 80 yılının haziranında yurt dışına uçaklan okumaya giderken,hava alanında almanyada çalışanın üsünde 1000 mark çıkmıştı polis el koymuştu,yolcu gelmeyince rötar yaptı uçağımız,lufthansaya aitti,zaman sonra yolcu geldi havalandık,meraktan sorduk ne oldu diye,üstünde 200 dolar ve karşılığında döviz taşımak yasakmış,polis ise sarhoşmuş,eline biraz para tutuşturuyorlar iş tatlıya bağlanıyor,zaten düzenleme öyleydi o zamanlar döviz darboğazındaydık,yurt dışında işimi görmek için bayağı dövize ihtiyacım vardı en azıdan 1000 marl olması lazımdı,gerçi halam vardı onun güvencesiylen gitmiştim,ama yinede üstümde döviz olması lazımdı,dışarıda tl beş para etmiyordu,ayakkabımın iç astarına 700 mark,cebimdede 150 mark vardı,piyasadan parayı bulamadık bir almancı komşumuzdan tedarik etmiştik,220 dolar karşılığında dövizide merkez bankasında omadığından işbankasından tedarik etmiştik,oda merkezin yazısıylan,merkez önce bizi emlağa havale etti,oda işbankasına,neyse geldi geçti,o zamanlar üstünde ha silah taşımıştın ha döviz fark etmiyordu,o zamanlarda vardı,borsaya 92 yılında girdim 99 yılında petkimden 15 misli vurdum,tam borsaya yüklenme yılım 2004 yılıydı faizler 20 cıvarındaydı,2010 senesine kadar kazandıklarımlan devamlı her yaz tatil yaptım,bir tatilim 5-10.000 dolar arasıydı,2010 senesinden sonra borsadan ağırlığımı çektim,şimdi 10-15 arasındayım,2015 ylında yerlerimizin çoğuna binalar yaptık...
El'in gızı boşuna demiyor, ben kabak kemane olmadan gelin gitmem diye..![]()
Hocam deki 1977 yılında 4.800 gr. altın aldın koydun kenara, 50 sene sonra yine 4.800 gram altının olacaktı.
Yukarda örnek verdiğim hisseler bu 50 yıl içinde 10 kez 4.800 gr. altın kazandırırdı.
Hele 2004 yılında bu altını bozup İstanbul'da ev alsan Beşiktaş'ın yarısını alırdın.
Dikkat edersen altını alıp tutmak yatırım değil, eskilerin gömü dediği saklama aracı.
Aynı yaşlardayız. Hep yaşadık gördük.
Eskilerin bir sözü vardır, hafıza-i beşer nisyan ile malüldür.
Yukarıda 2004 yılındaki konut fiyatlarından bahsettik, emlak işini iyi bilenler o dönemi hatırlayacaktır.
Biz geçmişi hatırlamaya çalışırken çoğu detayı unutuyoruz.
Ben ilk e-mailimi 1999 yılında gönderdim, hiç unutmam, İnternet bu şekilde yaygın değildi, bankacılık bu kadar gelişmiş değildi.
Kanada'dayız, ilk evimizi 2000 yılında aldık, ilk masa üstü bilgisayarıda.
Yani 2004 yılına girdiğimizde bu konut fiyatlarının bu kadar düşeceğine hazır değildik, ne kafa olarak ne sermaye olarak.
Yeterli araştırma yapmak imkanı da yoktu, geçti.
Herşey kısmet işi, eğer kısmetinde varsa şartlar öyle şekilleniyor ki, 5 sene sonra baktığında inanamıyorsun.
Yer İmleri