Ha tamam birileri istanbulun göbeğinde yeni evler yapıp ucuza kiraya versin özet olarak.
İyiymiş.. Öyle bir enayi varsa ben de evleri satıp kiraya çıkayım.
Sayın Ressam. Satıp karı cebimize koymadıysak niye değer artışına vergi ödeyelim?
Değer bugün artar, yarın düşer. Evlerin değeri yıllarca düşerken kimse bize "vah yazık" demedi.
Diğer yatırım araçlarını insanların "alıp sattığını" varsaymışsınız. O şekilde vergi verdiklerini yazmışsınız.
Evi de 5 yıl dolmadan satan vergi ödüyor zaten.
Kiradan ev sahibinin gelir beklentisi olmamasını beklemek ise mantıksız.
Ekonomide sahip olunan birçok şey farkında olmadan kiralanmaktadır.
Cafede içtiğiniz kahvenin parası bile aslında o mekanın kirasıdır.
Varlığı "fayda" sağlayan her şey kiralanabilir. Mesela ben yan yana iki daireyi birleştirip büyük büyük rahat rahat oturmak yerine birini kiraya verirsem, o evin bana sağlayacağı faydayı para ile takas etmiş olurum.
Elde ettiğim kira da öyle sandığınız gibi havadan gelen haksız bir para değildir. Vazgeçtiğim şeylerin karşılığıdır. Son kuruşuna kadar helaldir. Rakamı da ben belirlerim, beğenmeyen tutmaz.
Benim 30 yıllık emeğim kimsenin temel hakkı değildir.
Kiraları beğenmeyen de istanbuldan gitmelidir.
Şöyle açıklayayım.
Bundan 5 yıl önce "istanbul beton oldu" diyenler şimdi "devlet barınma sorunumuzu çözsün" diyor.
Ev sayısı sabitken ve herkes istanbula hücum ederken barınma sorunu nasıl çözülebilir?
Daha fazla mı betonlaşalım?
Birileri gitmeli. Başka çaresi yok.
Kimin gideceği kura ile belirlenemeyeceğine göre, "para" ile belirlenmek zorunda.
Aklınıza başka bir çözüm geliyorsa dinlemeye hazırım.
Ama insan sayısı artıp ev sayısı sabitken, kiraları sınırlamak bir çözüm değildir.
Daha çok kaosu büyütür.
Mevcut kiracılar yerletine iyice yapışır. Semt değiştirmek zorunda kalanlar artık "parasıyla bile" ev bulamaz o vakitten sonra.
Yani sorun öyle çözülmez, anca şekil değiştirir.
Birkaç saat önce üçüncü satışımızı da yaptık çok şükür.
İstanbulun göbeğinde 1200 lira gibi beleş bir rakama alışan kiracı, 2500 gibi gayet makul bir rakama bile mırın kırın ediyordu.
Şimdi evin yeni sahibi 6-7 bin isteyince ayılır, yaptığı saIaklığın farkına varır.
Bu günden itibaren bizi ilgilendirmiyor, taa anas1n1n memleketine kadar yolu var.![]()
Ev sahiplerinizi üzmeyin.
Siz onların geçimini düşünün ki onlar da sizin geçiminizi düşünsün. Karşılıklı iyi niyet önemli.
Bu kısmı yeni fark ettim.Hani '' Aç insan fırın yıkar '' diye bir söz vardır. İnsanlar barınacak yer bulamazken...
Hocam bu üç taneden ilk sattığımız evi 380 bin liraya sattık.
(Evsizlikten şikayet edenler "2 milyondan aşağı ev yok" diyor)
Bizimki eski binaydı ama kiradan kurtulmak isteyen için gayet iyiydi.
Güney cephe, balkonlu, kombili, 4 katlı binanın 3. katı, manzaralı, metroya yürüyerek 10 dakikadan az mesafede.
Benim 30 yılımın geçtiği gecekondudan daha güzeldi.
Ama kiraya verirken de, satarken de kimseye beğendiremiyorduk.
"Ay bunun tuvaleti alaturka, ay bunun çocuk odası yok, mutfağı küçük, kılı yok, tüyü yok.."
Haspalar üç kuruş verecek, saray bekliyor.
Ben daha kötü yerde yaşadım ama hiç gocunmadım.
Benim onlardan neyim eksikti?
Aç insan yok abicim.
Aç varsa da bu bağıranlar değil.
Hayat bana bunu öğretti.
Serbest piyasa ekonomisinde yaşayıp bizim istediğimiz kadar serbestsiniz diyorlar resmen. Liberal ekonomiyi savunanlar bile kızıl komunist oldu.fiyat artışı yapanlara ceza tavan fiyat uyguşlanması vs yapmakla bu iş düzelmez. Çözüm belli üretim maliyetini düşürmek. Sen ev sahiplerini sıkarsan adam evi satar gider ispanyadan alır portekizden alır.
Cok tehlikelisin başkan.
Burada konut pump yapıp gerçek hayatta dump yapıyorsun küt küt satıyorsun
Korkulur valla.
Sakıncası yoksa niçin pozisyon değiştirdiniz ve yeni adres neresi?
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah bereket versin nede olsa müslüman ülkeyiz. Hak ve haram karışmadığı sürece her kazanç helaldir. Kuran ne diyor " Dünya süratle dönerken onlar rüzgarından etkilenmesinler diye dağları özel bir sistemle yerleştirdik. Halamı mucize ister inanmazlar." Bu arada dünya kendi çevresinde yaklaşık 1666 km/s ,güneş çevresinde 107150 km/s süratle dönüyor.
🤔😉
Serbest piyasa demek isteyen istediğini yapar demek değil,
Bu ülkenin bir düzeni var, bu bozulmamalı, devlet düzeni sağlamak için her tedbiri alabilir
Zamanında varlık vergisi çıkarılmış, ödeyen ödemiş, ödeyemeyen kaçmış gitmiş !!!
Öncelikle yapılması gereken Hükümet fazladan ev almayı cazip halden derhal çıkarmalı, 2. veya 3. evden sonra yüksek vergiler ile ev sahipleri ezilmeli, kira vergisi ve ev alım satım vergileri çok sıkı takip edilmeli
İnsanların tasarruf için biriktirdiği parayı 3 üncü 4 üncü ev için betona değil, ülkenin yatırımına kaydırması için düzenlemeler yapılmalı, kısacası 3-4-5 inci ev alan ev aldığına pişman olmalı bunun çözümü budur.
Yer İmleri