Sayfa 581/1003 İlkİlk ... 81481531571579580581582583591631681 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 4,641 - 4,648 arası.

Konu: Viop XLII

1.  Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Sn Yemekci yabanci girisi beklemem ben secim sonucuna kadar. Ellerinde imkan olsa mevcut fiyattan %0 yapip komple cikarlar. Hatta %30 iskontolu tum malinizi verin dese varlik fonu kapida kuyruk olurlar once bizim mali alin diye. Cakili mallari var baba tahtalarda %1 bile satis yapsalar hisse fiyati %10 iniyor. Yerlide mali karsilicak para yok. Yabanci alici bulamiyor. Yer yer bazi yan tahtalara yabanci fon girisleri oluyor hisse zipliyor bir bakmissin 3-5milyon$ para sokmus ona ragmen %20-30 gidiyor tahta.

Suan yabancinin cakili mallari saymazsan yabanci agirligi %7-8 civarindadir diye dusunuyorum.

Adamlarin gelip buraya para sokmasinin su noktada bir anlami yok. Usd try arasindaki enflasyon farki kadar zaten gol yiyecek. Zor yani suan memlekette bir hikaye yok guven yok para yok. Hic bisey yok umutsuzluk ve default riskinden baska.
    Burada yazılan şey;
    Çıkan paranın tamamen girmesi değil tabii
    çıkan para çok büyük
    bakışım şu
    Abd 10 yıllık grafiği önemli
    Dxy önemli
    buralarda gevşeme var
    yurt dışı borsalarında toparlanma var
    ve faiz artış hızı beklenildiği gibi olmayacak vs haberleri ile
    bizde de Ciddi bir yükseliş olabilir
    Sadece hisseden çıkan 4 milyar usd nin % 10 u mesela
    400 milyon usd girermi
    ben belli oranda giriş olur diyorum özetle

2. Alım fırsatı işte. Bitmeyen alım fırsatı : Türkiye

Tam 5 senedir alım fırsatı modundayiz.

Naci ile olacak gibi oldu hemen kestiler.

Bir gün bu ülke fil bosalmasi gibi patlar.

Borsada olmamak, bence borsada olmaktan çok daha riskli şu anda! Zamanlama yapamazsınız. Ucuz mu pahalı mı karar verir, ucuz olduğu sürece tutarım derseniz zarar edemezsiniz.

Ülke komple daha ucuz olur ayrı.

Ama ülke komple batar mı diyorsanız işte o zaman da tek kuruş koymamak gerekir komple sistemden çıkmak gerekir o ayrı senaryo.
     Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Sn Yemekci yabanci girisi beklemem ben secim sonucuna kadar. Ellerinde imkan olsa mevcut fiyattan %0 yapip komple cikarlar. Hatta %30 iskontolu tum malinizi verin dese varlik fonu kapida kuyruk olurlar once bizim mali alin diye. Cakili mallari var baba tahtalarda %1 bile satis yapsalar hisse fiyati %10 iniyor. Yerlide mali karsilicak para yok. Yabanci alici bulamiyor. Yer yer bazi yan tahtalara yabanci fon girisleri oluyor hisse zipliyor bir bakmissin 3-5milyon$ para sokmus ona ragmen %20-30 gidiyor tahta.

Suan yabancinin cakili mallari saymazsan yabanci agirligi %7-8 civarindadir diye dusunuyorum.

Adamlarin gelip buraya para sokmasinin su noktada bir anlami yok. Usd try arasindaki enflasyon farki kadar zaten gol yiyecek. Zor yani suan memlekette bir hikaye yok guven yok para yok. Hic bisey yok umutsuzluk ve default riskinden baska.

3. THY ve EREĞLİ

biraz takaslara baktım
    Bademsporun ana hisseleri
    Thy den Ereğliye geçiş var gibi duruyor
    ereğlide son hafta önemli oranda yabancı alımı var

4.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Alım fırsatı işte. Bitmeyen alım fırsatı : Türkiye

Tam 5 senedir alım fırsatı modundayiz.

Naci ile olacak gibi oldu hemen kestiler.

Bir gün bu ülke fil bosalmasi gibi patlar.

Borsada olmamak, bence borsada olmaktan çok daha riskli şu anda! Zamanlama yapamazsınız. Ucuz mu pahalı mı karar verir, ucuz olduğu sürece tutarım derseniz zarar edemezsiniz.

Ülke komple daha ucuz olur ayrı.

Ama ülke komple batar mı diyorsanız işte o zaman da tek kuruş koymamak gerekir komple sistemden çıkmak gerekir o ayrı senaryo.
    Ben de alim firsati olarak gorenlerdenim. Hadi insin 100$ insin endeks %30 kaybedersin ama yukari da 300 dolar yapsa %100 yaparsin. Gerceklesme ihtimalleri %50-%50 bile desen yine de spotta olumune longcu olman lazim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
    Yüksek enflasyon döneminde hisse senetleri dışında ev,yazlık, araba vs birçok şeyin fiyatı üstelik usd bazlı uçtu. Uçmayan az sayıda ürün kaldı..baskılanan dolar ve Borsa yatırımı en mantıklı seçenekler bence..Spotta yapılacak hisse yatırımının 18 ayda en az 2 ye 3 e katlaması olasılığına %20-25 kayıp riski ile girilebilir..

6. YATIRIM: Asla tüm yumurtaları aynı sepete koyma.
    RİSK: Suyun derinliğini asla iki ayağınla ölçme.
    HARCAMA: İhtiyacın olmayan şeyleri alırsan, ihtiyacın olan şeyleri satmak zorunda kalırsın !!

Temel ve teknik analiz öğrenenler de psikolojisini yönetemeyebilir.
    Psikoloji yönetimi = Tecrübedir !!! Piyasada yoğrulmadan, para kaybetmeden, acı çekmeden tecrübe kazanamazsın....!

7.  Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    YATIRIM: Asla tüm yumurtaları aynı sepete koyma.
    RİSK: Suyun derinliğini asla iki ayağınla ölçme.
    HARCAMA: İhtiyacın olmayan şeyleri alırsan, ihtiyacın olan şeyleri satmak zorunda kalırsın !!

Temel ve teknik analiz öğrenenler de psikolojisini yönetemeyebilir.
    Psikoloji yönetimi = Tecrübedir !!! Piyasada yoğrulmadan, para kaybetmeden, acı çekmeden tecrübe kazanamazsın....!

Konuşanların / analiz yapanların binde 1 i tam plana uygun hareket edebilir.

Onların da binde 1 inin analizi doğru olur.

Milyonda bir adam gereğini yapabilir. İnşallah onlardan biri olacağım nasipse

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    İnşallah onlardan biri olacağım nasipse
    ne güzel 1000 de biri olmak size yakışacak inşaallah

Sayfa 581/1003 İlkİlk ... 81481531571579580581582583591631681 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •