bu ay başı gönülden sevdiğim ve/veya sürekli işim düşen kolay kolay bırakmayacağım markaların hisselerden yaptığım karma(arçelik, migros, carrefoursa, tuborg, coca cola, yayla, tat gıda, hürriyet, dardanel, good year, banvit, bim, şok) getiride diğer aldığım fonları yendi. tesadüf de olabilir ama bence müşteriyi hoş tutmanın hisseye yansıyan farkını da görmüş oldum.
borsa ılımlı yatay gidecek gibi dusunursek (dovızde bu sekilde dusunursek ) ,hangı fonu onerirsiniz ?
aft ve ıtp mevcut bende ,digerlerine bakacagım
aft geçmiş getiriler yüksek fakat portföy yapısı çok da yönetilen bir portföy gibi görünmedi bana. yuzde 3 komisyon kesiyorlar, büyük hisseleri tamamı yuzde 5 er olmak üzere eşit ağırlıklı yerleştirip geçmişler. çok garip geldi bana..
bir diğer gariplik de Yabancı fon sepeti fonlarının getiri bazında aşırı geri kalmış olmaları. yani bizzat yabancı fon yöneticileri tarafından yönetilen etf lerden yapılan sepet bizimkilerin çok da özenli diyemeyeceğim yabancı hisse sepetlerinden daha kötü performans göstermiş. Sanırım son abd rallisinde FAANG MAAMA gibi büyük oranda belli grup hisse iyi performans gösterdiği için böyle bir sonuç oluştu.
5 ekimden bu güne
Yer İmleri