aslında haklısınız ama hiç bir şekilde burada fon ismi zikretmeyeceksek site yönetimine rica ederek bu formu kapattırmak ve birbirimizle helalleşerek vedalaşmak lazım. yani yukurı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. bilgi paylaştıkça güzeldir diye burada paylaşım yapıyoruz, bir çok şeyi birbirimizden öğrendik burada. diğer yandan da sizin söylediğiniz durum oluyor, çık işin içinden çıkabilirsen
Onun için ben genel yorum yapmaya mecbur kalmadıkça direk fon ismi kartal arkadaşımız gibi telaffuz etmemeye çalışıyorum zaten günlük getirilere herkes zaten bi şekilde bakıyor ya da özel mesaj atılabilir bişey sorulacaksa söylenecekse bakın kara çocuk işi çözdü yorum bile yapmıyor artık galiba öyle yapmak lazım
Yoo, aksine benim için güzel bir tecrübe oldu ve fonu yaklaşık 10 gün hergün aldım. 10 gün sonunda ekside gözüküyordum toplamda alışlara ara verdim ve şansıma endeks yükselmeye başladı10 gün sonunda da net %3'lük bir getiriyle sattım karı görünce. Satmama etken olan nedenler endeksin aşağı yönlü hareketi ki fon bunu güzel idare etti yükseliş endenkse parelel, fakat düşüşler daha sınırlı sanki. Onun dışında bir süre dağılım raporuna paralel hareketi vardı sonrasında değişti tabi. Son dağılım raporunu gördükten sonra tekrar alıma başlayacağım sanırım. Hissede bu kadar kısa sürede bu kadar büyük alışlar yapmıyorum o açıdan fonu alırken bir rahatlığı var
![]()
bir arkadaşımız özelden tcd eksi getirse de para piyasası fonundan yüksek getirir, öyle değil mi diye sormuş. aslında yine özelden cevap verecektim ama bu formu özellikle de üye olmadan misafir olarak takip ederek işlem yapanlar olabilir diye cevabı genelden yazmak istedim. öncelikle şu mmutlaka unutulmamalıdır: para piyasası dışındaki fonların hepsi az veya çok risklidir. hele de tcd fonunun risk seviyesi 7'dir. yani en çok riskli olan bir fonu almaya karar vermeden önce mutlaka o fonun kendi portföy sayfasına girip açıklamalarına bakın. orada fonun neye yatırım yaptığı, fon sıtratejisi ve risk seviyesi mutlaka belirtilir. bir de sayfanın altındaki uyarıyı mutlaka okumamız lazım. yani buradaki yorumlara bakarak kimse yatırım kararı almasın
Yer İmleri