Sayfa 585/1002 İlkİlk ... 85485535575583584585586587595635685 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,673 - 4,680 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IX

1.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    15 liradan aldigini 17 ye satmayacakmisinız ?

Eğer merkez bankası TL para arzını eşgüdümlü olarak arttırmaz ise bu malı 17TL'den ne kadar satacağı tamamen alım gücünün bir fonksiyonu haline gelir.

O nedenle eğer tcmb gerçek bir TL sıkılaştırması yapacaksa (ki dövizi frenlemek için yapması şart) o malın alıcı sayısı 12TL ikenki kadar fazla olmayabilir.

Bu malın fiyat elastikiyetine de bağlıdır ancak genelde bu malın fiyat elastikiyetinin aynı miktarda satışa izin veremeyebileceğini düşünüyorum.

İşletmelerin belirli eşik değerleri vardır. Satış belirli bir miktarın altına düştüğünde sabit maliyetler nedeniyle karlılık yok olur. Bu uzun sürerse işletmeyi sonlandırmak gerekebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    arkadaslar tahminimce kisa surede merkez bankasi toplanacaktir.toplanti haberi cikinca satmayi onerir misiniz ?
    toplantı zor, bunlar bir seviyede talebin azalacağını zannediyorlar lakin düşüdükleri seviye nedir bilinmez..?

3. mesele doların yükselmesi değil,Güven..güven nasıl sağlanır akp mhp varken sağlanmaz...hukuk,demokrasi,ögürlükler,eğitim artırılmadan, israf önlenmeden,kayırmacılık ve adanmış yandaslık olmadan,dünya ile iyi geçinmeden, evrensel kurallara uyulmadan mümkün değil.Geçici önlemlemlerle sadece hızı azaltabilirsiniz..makro sebeğleri yazmadım bile

Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Reha bey 1 gaymeye tuvalet mi kaldı.
    Yazının sonunda, kalmadığını belirttim.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

5. İstedikleri kadar düşünsünler.adam 550 bine ev satıyor gözünü kırpmadan bu rakamlardan dolar alıyor. Bu fiyattan alan da kar edeceğini düşünüyor..
     Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    toplantı zor, bunlar bir seviyede talebin azalacağını zannediyorlar lakin düşüdükleri seviye nedir bilinmez..?
    .

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    15 liradan aldigini 17 ye satmayacakmisinız ?
    10 Gaymeden elimde bin parça mal vardı = 10.000 Gayme.

Mal oldu 15 gayme ÷ 10000 gayme = 666 Parça malım kaldı, 334 adet mal buharlaştı.

Türkçesi, sermayem 1/3 oranında eridi.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

7.  Alıntı Originally Posted by gumus2929 Yazıyı Oku
    İstedikleri kadar düşünsünler.adam 550 bine ev satıyor gözünü kırpmadan bu rakamlardan dolar alıyor. Bu fiyattan alan da kar edeceğini düşünüyor..

.
    fiyatta ne varmış, arjantinin grafiklerine bakınca dolar alır, venezüellaya gene bakarsa vadelide pozisyon alır..!!

Alıntı Originally Posted by doctor Yazıyı Oku
    Gelmiş geçmiş en kaliteli who başkanlarından biri, üstelik afrikalı ve doktor olmamasına rağmen...

Saçma sapan hedef göstermelerle ve medya yönlendirmeleriyle bu adamın aksiyomları hakkında yorum yapılması trajikomik... Herkes küçük Trump minik Tayyip olmuş abi :D
    Siz takdir ediyorsunuz biliyorum. Daha önce çelişkilerini paylaşmıştık.
    Aynı şeyleri yazmaya gerek yok. Bu süreçte çin yanlısı bir tutum alarak sürece zarar verdiklerini düşünüyorum.
    Son dönemde hatayı medya mı yapıyor dsö’mü bilemiyorum ama normal vatandaşa çelişkili gelecek açıklamalar yapıyorlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 585/1002 İlkİlk ... 85485535575583584585586587595635685 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •