Ben bundan oncede yazdım ama tekrar yazayim ister kabul edin ister kabul etmeyin şu pozisyonda en ama en omurgalı duran HDP çıktı. asla idolojisinden taviz vermedi. Diyorum ki diğer bütün partilere yazıklar olsun hepsine ama hepsine. Neden sağdan kaliteli bir adam cikartilmadi da HDP ile yakın ilişki kuracak bir kişi seçildi. Neden hdp taviz vermiyor da milliyetçi cephe taviz veriyor. Örnek veriyorum Mansur Yavaş aday olsaydı köpek gibi bakın köpek gibi gidip Mansur Yavaş a atacaklardi. Şimdi diyorlar ki ey milliyetçiler siz gideceksiniz eşşşek gibi k.k. ye vereceksiniz.
HDP tarafina bu yumuşak siyaset karşılığında hepimiz biliyoruz ki bir çok taviz verilmiştir. Tavizleri bilmiyoruz neler ama illaki bir vaad vardır. Bundan dolayı milliyetçi kesim urkuyor ama k.k. den sert bir aciklama geliyor mu? Asla ama asla yok. Güldürmeyin milliyetçi kesim bir kismi bu şartlar altında k.k. ye oy vermez. Neden "yok deprem bölgesine ücretsiz ev emekklilere şöyle zaman gençlere böyle burs" diyecegine PKK ile sonuna kadar mücadele özerklik asla teklif dahi edilemez Abdullah Öcalan ölene kadar orada yatacak ülkeyi bölmek isteyenler hayin demiyor hem yapılabilir bir şey hemde üstteki ekonomik vaatler gibi para da gerektirmiyor? Yoksa k.k. kazanmak mı istemiyor?
Ben burada Atatürkçü oldugumu söylediğim halde yazdiklarima inanmadilar. Böyle Atatürk cu olmaz dediler. Ben sapına kadar Ataturkcuyum ama evet CHP li degilim. Peki beni akp li olmakla yaftaliyanlar gerçek Atatürkçü mu yada gerçek CHP li mi? Atatürk'ün hangi ilkesi yada arzusu HDP ile yanaşır. Şu Atatürk'ü tanıdığını sananlar bakın bakalım Atatürk Hatay'ı almak için neler demiş neler yapmış. Atatürk zamanında Kararli durmasaydi savaş sonrasında dahi masada neler neler kaybederdik. Peki şimdi niye Atatürk'ün kurmuş olduğu parti kararlı omurgalı bir siyaset izlemiyor. Daha çok diyecek şey var da şimdilik bu kadar olsun.
Yer İmleri