CHP tek başına iktidar olamaz. HDP nin desteğini akp gibi arka taraftan alabilirdi. Git HDP ile arka tarafında görüş ne diye milletin gözünün içine sokuyorsun alman gereken %50+1 var. Hem sağdan hem soldan hem Kürt den oy alman gerekiyor. Fatih Altaylı olayı çok güzel özetledi zamanında. CHP içindeki bir güç grup her neyse ülkeyi değil kılıçtaroğlunu yem olarak atıp kendileri CHP nin başına geçecek onun hesabını yapıyor ülke gitmiş umrunda değil. Bak eski barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu akp ye çalışıyor Onların derdi Mansur Yavaş kazansın değil kılıçtaroğlu kaybetsin CHP nin başına ben geçeyim derdi.
ABD basınından tartışma yaratacak haber: Suçluların gözü Türk vatandaşlığında
ABD merkezli Vice News sitesi “Gangsterler yakalanmaktan kaçmak için yeni bir yol buldu: Türk olmak” başlıklı haberinde, giderek artan sayıda uyuşturucu kaçakçısının “Türkiye’den vatandaşlık satın alarak” yargılanmaktan kaçtığını yazdı.
https://www.sozcu.com.tr/2023/dunya/...ginda-7657065/
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Altılı masa sendikalar üzerinden hangi kuruma kim atanacak hangi parti il müdürü ,yardımcısı atayacak falan hepsi isim isim belirlenmiş durumda...Bu işler Şubat ayında bitmişti...İlk kez Muhalefetin böyle bir organizasyona gittiğine şahit oldum...
KK ilk turda %55 oyla seçilir öngörüm var....
Ben KK ilk turda seçileceğini düşünerek Borsada Poz açmışım...ya herro ya merro a.q
Arkadaş, seçime kadar bunu basarlar 20 yi geçmez iyisi mi az biraz hisse çevirelim dedik, hisse gitti dolar da gitti, git gel Konya 6 saat oldu. Ne annadım ben bu işten.
Pala fışkırt, ehonomi çoh eyi..
Sanırsam kaynayan gurbağa formasyonuna sokacak bu bizi..
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Valla bence sıkıntı yok.Biz dışardan destek olan hdp yi anlatamıyoruz ama adamlar hüdapar ı baya baya kendi seçmenine tek bir çatlak ses olmadan anlatabiliyor.Bu nasıl oluyor.Mhp her gün küfür ettiği akp için bir gün geliyor aniden artık vatanın kurtuluşu akp ile işbirliğinde diyor bunu seçmenine gayet güzel anlatıyor .ekonomik krizin ayyuka çıktığı son seçime kadar mhp liler yekpare bir şekilde akp nin yanında arkasında duruyor.Yahu darbe yapmaya kalkmasaydı fetö ile akp beraberdi fetö 17 25 aralığı yaptı akp liler yekpare bir şekilde para kasalarına önüne yatmalara 700 bin dolarlık saat rüşvetlerine rağmen partilerinin arkasında durdu.Bi biz muhalifler böyleyiz ama şu olmazsa oy vermem bu olmazsa oy vermem.Matematik ortada hdp nin dışardan desteği hayati akp o desteği almış olsa tek bir akp li hdp ye sallamazdı eski seçimlerde örneği çok,kk olmasa yavaş olsa ona bu hdp nin dışardan desteği daha çok ayakbağı olurdu kampanyaları az bişi yön değiştirirdi.İmamoğlu olsa keza öyle.Bu seçimde muhalefetin adayı önemli değil burada tek adamlık oylanıyor.İktidara oy verenler her koşulda akp diyor onlara laf yok bize gelince şöyle böyle.Bu seçim hayati kk başkan olmalı.Benim aklıma göre de kesinlikle olacak ilk turu bilemem ama ikinci turda fark da atar.
Yer İmleri