Sayfa 592/1000 İlkİlk ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 4,729 - 4,736 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by erman07 Yazıyı Oku
    vatandaş -153 zabıtamı
    zabıta -evet
    vatandaş -ihbarda bulunacaktım dometesi bana 6,5 liradan sattılar
    zabıta -valla kardeş ben 8,5 dan sen baya iyi almışın
    Nereden aldın 2 kğ dan ben alayım demiştir peşinden

2. Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

domates hem faiz hem dolar başlığını yerle yeksan etti )zaten.6 ya satilani saman gibi kisin çıkan domates zaten saman gibi olurdu hep..çeri meri salkımda kahvaltıda yenir bir iki tane çokta dert etmeyin ..salatada olmasada olur ...turp havuç ,kırmızı lahana salatası zaten 10 numara ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
    1 kilo domates 1.5, lot soda oldu neredeyse
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Nereden aldın 2 kğ dan ben alayım demiştir peşinden
    MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Üstat geri kalan 72 milyon dan tahsilat yapılamayan kısmına aciz vesikası yapılıyor olmasın ?

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Bu tamamen tmsf'nin sorunluluğunda. Genel olarak Kamu bankalarının kredileri de kamu alacağı olarak işlem görmeli. Sanırım o nedenle kamu bankaları bu hassas durumdan ötürü tahsil edilemeyen alacaklarını herhangi bir varlık yönetim şirketine satamıyorlar. TMSF bu nedenle kendisi bir varlık yönetim şirketi kurdu. TMSF'ye devredilen bu kamu alacağının ne şekilde tahsil edileceği yine bir kamu kurumunun inisiyatifinde kalıyor.
    O nedenle evet burada bir sorun oluşabilir.
    Şahsi görüşüme göre sırf bu tür nedenlerden dolayı kamu banka kurmamalıdır. Tüm bankalar özel sektör tarafından işletilmeli ve BDDK tarafından sıkı denetlenmelidir.

Pratikte bu mümkün mü derseniz değil. Zira kamu bankaları aracılığıyla bilindiği gibi çoğu gelişmekte olan ülkede gölge bir para politikası yürütülmektedir. Aslında kamu bankaları yürüttükleri bu gölge para politikası ile merkez bankasının para politikasındaki etkinliğini sınırlandırmaktadırlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu tamamen tmsf'nin sorunluluğunda. Genel olarak Kamu bankalarının kredileri de kamu alacağı olarak işlem görmeli. Sanırım o nedenle kamu bankaları bu hassas durumdan ötürü tahsil edilemeyen alacaklarını herhangi bir varlık yönetim şirketine satamıyorlar. TMSF bu nedenle kendisi bir varlık yönetim şirketi kurdu. TMSF'ye devredilen bu kamu alacağının ne şekilde tahsil edileceği yine bir kamu kurumunun inisiyatifinde kalıyor.
    O nedenle evet burada bir sorun oluşabilir.
    Şahsi görüşüme göre sırf bu tür nedenlerden dolayı kamu banka kurmamalıdır. Tüm bankalar özel sektör tarafından işletilmeli ve BDDK tarafından sıkı denetlenmelidir.

Pratikte bu mümkün mü derseniz değil. Zira kamu bankaları aracılığıyla bilindiği gibi çoğu gelişmekte olan ülkede gölge bir para politikası yürütülmektedir. Aslında kamu bankaları yürüttükleri bu gölge para politikası ile merkez bankasının para politikasındaki etkinliğini sınırlandırmaktadırlar.
    Sn rxpu sadece kamu bankaların şube açtığı pekçok ilçe var.. buralara özel bankalar gitmiyor.. bu bakımdan bizdeki kamu bankacılığını devletin bir altyapı yatırımı gibi görmek lazım.

6.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    fetöcü kanaldır kendileri.

bu da elvan aktaş'ın twitter adresi

7.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Sn rxpu sadece kamu bankaların şube açtığı pekçok ilçe var.. buralara özel bankalar gitmiyor.. bu bakımdan bizdeki kamu bankacılığını devletin bir altyapı yatırımı gibi görmek lazım.
    Özel bankalara uygulanacak bir teşvik mekanizması ile bu sorun çözülebilir. Kamu bankaları hem haksız rekabet yaratıyor hem de kredi mekanizmaları özel sektör bankaları gibi temel ticaret prensiplerine göre çalışmıyor.

Devlet bankacılık yapmamalı ama elindeki çok iyi dizayn edilmiş enstrumanlar ile istediği kredi türünü ve kullanıcısını cazip hale getiren veya avantajını elinden alan stratejiler izlemeli.

Kredi verme kararı ve tahsilat riski tümüyle özel sektöre işletme hakkı verilen bankacılık sisteminde olmalı. Denetim ve hangi kredinin daha çok kullandırılacağı gibi dengeler vergi mekanizması ile çözülmeli.

Devlet bankacılık yapmamalı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. belki de bankacılık tamamen kaldırılmalı. bu tabii ki geçmişte olamazdı ama şimdi bilgisayar ve internet teknolojileriyle mümkün hale geldi. nasıl mı?

1. kişiler de şirketler gibi bono ve tahvil çıkarabilsin.
    2. kişilerin ve şirketlerin durumlarını denetleyen kredi derecelendirme kuruluşları olsun.
    3. kişi ve şirketlerin çıkardıkları bono ve tahviller borsada herkes tarafından alınıp satılabilsin.
    4. kişi ve şirketlerin çıkardıkları bono ve tahvillerin sigortalanması istenirse bunları sigortalayan şirketler de olsun. yani isteyenler, bu bono ve tahvilleri primlerini ödeyerek sigortalı olarak da alabilsin.

sonuçta kim kime ne kadar borçlu bilinsin. tüm bono/tahvil alım/satım, kredi verme/alma işlemleri borsada gerçekleştirilsin.

bankalar da banka kartı veren, maaşların ücretlilere dağıtılmasını sağlayan atm'leri sağlayan ve kişilerin borsada işlem yapabilmelere, para transferlerine vb. işlere olanak veren internet arayüzlerini sağlayan kurumlara dönüşsün...

kredi mi istiyorsun kardeşim? sana borç veren varsa, sana borç vermek isteyeceği faiz oranıyla versin. bankaya gidip ağlama, bankaları şikayet etme, bankalar hiçbir risk almasın...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 592/1000 İlkİlk ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •