Hayır, alt gelir grubu bir şekilde sosyal yardımla ıvırla zıvırla gemisini yürütüyor.
Krizlerin faturası en çok orta gelirlilere ödettiriliyor bu ülkede.
Alt gelir gurubuna ödettirilseydi şu ankinden çok daha adil olabilirdi.
Zira demagojiye prim veren, kolayca yönlendirilen, ve neticede ülkenin anahtarını "iki boş lafa" teslim eden kesim alt gelir grubu.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
alt gelirli grubun zihniyeti bozuk olanlarını kast ediyorsunuz sanırım yani "çalışmayacağım, devlet nasılsa bana bakacak - öldürecek değil ya" birde devlete yük olmak istemeyen evde asgari ücretle 3 kişi çalışıp tasarruf yapmaya çalışan insanlar var.. ben geçmişten bilirim, o zaman uzun vadeli konut kredisi yoktu. fakir insanlar hep kiradaydı, konut kredisi bir yana bankalar faaliyet dışı gelirlere kendilerini yaslamışlardı yani (devlet bonoları) bu yüzden tüketici kredisi bile verilmezdi. zaten faizler akıl almaz yüksek olduğu için insanlar kredi de almazdı.
işte 3 kişi asgari ücretle çalışıp bunun yarısı ile hayatlarını idame ettirip kalan yarısını konut birikimi yaparlardı.. birazdan paylaşacağım devlete yük olmak istemeyen , bir miktar tasarruf yapanların bankacılar tarafından nasıl suistimal edildiğini anlatıyor.
sevgiler,
bankalar da yeni soygun stopaj oldu (buradakiler biliyor tabi de) stopaj %5 ve bu 30 kasımda tekrar bir açıklama yapılmazsa %15 e çıkacak.. bankacılar emekli, yaşlı , depresyon da, hayatı zor yaşamış olan insanların "hayata bakışından" faydalanıp amca, teyze, kardeş senin vadeni 30 kasıma yapalım böylelikle stopaj avantajının son günü bir ay daha bu nimetten faydalanabilirsiniz.
tabi 30 kasımdan sonra 32 gün yatırdığınızda yıllık bilanço sonunu kaçırıyorsunuz.. esasen türkiye de ezilenin daha çok ezilmesi, dar gelirli doğal insanların daha çok sömürülmesi, depresyonda olan insanların daha çok soyulması kaçınılmaz gibi görünüyor insan zihniyetine göre zira buradakiler argo tabirle bunu "yemez"
peki kim yiyiecek emekli mehmet amca, ev hanımı ayşe teyze, majör depresyondaki fatih arkadaşımız , asgari ücretle çalışan zar zor çocukları için dişinden tırnağından arttırmış zihniyet bozukluğunu anlamamış veya bunu idrak edip hayattan soğumak istemeyen hakan kardeşimiz..
aynaya bak ve .......
`Yasayı deldiler, işsizin parasını bankalara aktardılar`
İşsizlik Fonu'nda birikmiş paranın 11 milyar Türk Lirası üç kamu bankasına sermaye fonu olarak aktarıldı.
Bu karar çok sayıda tepkiyi de beraberinde getirdi. Zira fon, kamuya ait değil. Fonun kuruluş kanununda böylesi bir geçişkenlik, kamuya aktarılmasına izin veren bir yetki bulunmuyor.
Sözcü Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, İşsizlik Fonu'nun kamuya ait olmadığını hatırlattı ve yasaya göre, fon gelirlerinin işsizler haricinde bir maksatla kullanılmasının yasak olduğunu belirtti.
http://tinyurl.com/y9pvzx26
Hani çok tartışıldı ben dedim ki BES bildiğin kendi elinle kümese girip kuzuyu kurda teslim etmektir , eni sonu sıkışınca kurdun ilk aklına gelen BES de ki kaynaklar olur ama ÇOK BİLMİŞLER yada kendini avutanlar nayır nolamaz BES kamuya ait değilki kamu nasıl benim paramı badem edebilir filan dedi. Okuyun yukarıdaki yazıyı bakın bakalım İŞSİZLİK FONU kamuya mu aitmiş de üç kamu bankasına badem yapılmış o da şimdilik bakalım kalanı nerelere badem edilecek...
+bi milyon
ama ülkemiz gibi aşırı devletçi zihniyete sahip ülkelerde bunu söyleyen dokuz köyden kovulur. inanların siyasi görüşüne bakılmaksızın papağan gibi tekrarladığı laflar, "devlet bi el atsın", "devlet bu işi çözsün", "devlet bizi desteklesin", "devlet bize bahmıyir".
bunu en net gördüğüm yer bloomberght kanalına çıkan Türk iş insanları. daha birine denk gelmedim ki devlet desteği, teşviği istemesin. herkes avanta peşinde.
öte yandan ABD'deki girişimcilerle röportajları izleyin devlet hakkında söyledikleri genelde regülasyon azalsın vergiler düşsün oluyor.
yani devlet gölge etmesin biz işimizi yaparız.
ama limitli kaynağı olan fakir bir ülkede herkes ulu manitu devlete el açınca sonuç Türkiye, Arjantin, vs. gibi oluyor...
hele bide her işe devlet karışınca baskı, yasaklar, yolsuzluk vaz geçilmez oluyor.
forumda çok kavgasını verdim bunun ama eminim bir anket yapılsa forumdaşların %90'ı aşırı devletçi çıkar. sonuçta her ülke hak edildiği gibi yönetiliyor...
Yer İmleri