Sayfa 594/1013 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644694 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 4,745 - 4,752 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. IMF den borçlanma sizin de belirttiğiniz gibi çok düşük oranlarla gerçekleşir.

IMF ülkenin ihtiyacı olan miktarının %1 ini bile vermez.

Ülke İMF ile anlaşınca, güvenceyi alan spekülatörler yüksek faizlerle o ülkeye akbabalar gibi üşüşürler.

2.  Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    IMF den borçlanma sizin de belirttiğiniz gibi çok düşük oranlarla gerçekleşir.

IMF ülkenin ihtiyacı olan miktarının %1 ini bile vermez.

Ülke IMF ile anlaşınca, güvenceyi alan spekülatörler yüksek faizlerle o ülkeye akbabalar gibi üşüşürler.
    Ben konuya farklı bir açıdan bakıyorum. Aslında IMF istediği yapısal reformlar ve acı reçeteler eksiksiz uygulanırsa ülkenin ihtiyacı olan parayı vermeyi kabul eder, Ancak ekonomik gerekçeleri kuvvetli olan bu istekler , genel olarak politik olarak uygulanması imkansız isteklerdir, Bu nedenle politikacılar anlaşmaya giden süreçte başlangıçta mutabık kalınan hedefleri politik nedenlerden dolayı uygulamaz uygulayamaz. Zira bu istekler uygulandığında politikacının tekrar seçilme şansı sıfırdır. Politikacılar için IMF'nin tüm isteklerini kabul etmek intihar girişiminden farksızdır. Bu nedenle istisnasız bir şekilde IMF'nin yardımda bulunduğu ülkelere hep ihtiyacından az kaynak sağladığı iddia edilir. Yani ben tavuk yumurtadan çıkmıştır diyorum , siz yumurta tavuktan diyorsunuz. Ama sonuç olarak pratikte IMF'nin aktaracağı kaynak hiçbir şart altında ülkenin ihtiyacını karşılayacak noktaya gelemeyecektir.
    Yüksek faizle uluslararası piyasalardan borçlanmak kırk katırsa, IMF'den düşük faizle tam ihtiyacı karşılayacak şekilde borçlanmak ve IMF'nin isteklerini eksiksiz yerine getirmek kırk satırdır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by priceless Yazıyı Oku
    Cevabınıza çok tesekkur ederim ancak şimdi yazıştım temsilcim ile. Oksijen hesap websitemizde de yeraldığı sekli ile kesinlikle ve kesinlikle herkese aynıdır. 50bin dolar ve yuzde dörttur diyor.

Sn Sermo şubenizi söylemeyi sakıncalı buluyor musunuz?
    Oksijen standart hesap şubeden şubeye değişmez.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

4. IMF ile ilgili Türkiye en tecrübeli ülkelerden biridir.

IMF ile anlaşma yapıp sınıf atlayan bir 3. dünya ülkesi yoktur.

IMF nin tüm derdi devasa borçların tekrar ödenebilmesi için can yakıcı tedbirlerin uygulanmasını sağlamaktadır.

IMF Kabalların parasını sağlama almak için kurdukları bir örgüttür.

En acı örneği Yunanistandır.

5.  Alıntı Originally Posted by priceless Yazıyı Oku
    Cevabınıza çok tesekkur ederim ancak şimdi yazıştım temsilcim ile. Oksijen hesap websitemizde de yeraldığı sekli ile kesinlikle ve kesinlikle herkese aynıdır. 50bin dolar ve yuzde dörttur diyor.

Sn Sermo şubenizi söylemeyi sakıncalı buluyor musunuz?

Şimdi kontrol ettim. TL yi %13.50 tan %14.5 a çekmişler. Dolar %4 olarak duruyor.

Çalıştığım şube ismini verirsem Müşteri temsilcisi için şık olmaz. Zira kendisi de size özel diye uyarıyor.

Saygılar

6. Güleriz ağlanacak halimize:

ABDde işsizliğin %4.4 e düştüğünün açıklandığı zaman, %13+ işsizlikteki Türkiye'nin parası TL 3.56 dan 3.54 e değer kazanmış.

7.  Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    IMF ile ilgili Türkiye en tecrübeli ülkelerden biridir.

IMF ile anlaşma yapıp sınıf atlayan bir 3. dünya ülkesi yoktur.

IMF nin tüm derdi devasa borçların tekrar ödenebilmesi için can yakıcı tedbirlerin uygulanmasını sağlamaktadır.

IMF Kabalların parasını sağlama almak için kurdukları bir örgüttür.

En acı örneği Yunanistandır.
    IMF yunaistan'a pek bulaşmadı diye biliyorum ben, hatta avrupa birliği ve ECB , yunanistanı derleyip toparlayıp IMF'ye paketlemeyi denediler ama IMF kabul etmedi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. 3 mayıs 2017 : Yunanistan şartı kabul etti, IMF krediyi verdi

http://www.milliyet.com.tr/yunanista...onomi-2443400/

Sayfa 594/1013 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644694 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •