Sayfa 598/7020 İlkİlk ... 9849854858859659759859960060864869810981598 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 4,777 - 4,784 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. 1986 yilinda En Iyi Film Akademi Odulu alacak olan, Isak Dinesen’in romanindan uyarlanan, Sydney Pollack’in yonettigi, Meryl Streep, Robert Redford, Klaus Maria Brandauer’in rol aldigi Biyografi-romantik drama Benim Afrikam (Out of Africa) 10 Aralik 1985’de Los Angeles, California’da gosterime girdi.

2. Steven Spielberg’un yonettigi, Morgan Freeman, Anthony Hopkins, Matthew McConaughey ve Djimon Hounsou’nun rol aldigi drama-tarih Amistad, 10 Aralik 1997’de vizyona girdi.

https://www.youtube.com/watch?v=Ee8NvgURCZs

3. Frank Darabont’un yonettigi, Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse’un rol aldigi drama-suc Yesil Yol (The Green Mile) 10 Aralik 1999’da vizyona girdi.

4. Rob Schneider, William Forsythe ve Eddie Griffin’in rol aldigi komedi Erkek jigolo (Deuce Bigalow: Male Gigolo) 10 Aralik 1999’da vizyona girdi.

5. "Odamin kosesinde, o karanligin icerisinde bir seyler hareket ediyordu. Karalti icindeki golgeler, kim bilir belki de icinden dogmuş olduklari ya da dogmakta olduklari kaygimi, huzursuzluklarimi, yilginliklarimi, kizginliklarimi, tum tutkumu izliyorlardi. Bana bakiyor, beni gozetliyorlardi. Beni oylesine dikkatle izliyorlardi ki, en sonunda dayanamayip ben de onlara cevirdim bakislarimi." Luigi Pirandello, Alti Kisi Yazarini Ariyor

"Qualcosa brulicava in quell'ombra, in un angolo della mia stanza. Ombre nell'ombra, che seguivano commiseranti la mia ansia, le mie smanie, i miei abbattimenti, i miei scatti, tutta la mia passione, da cui forse eran nate o cominciavano ora a nascere. Mi guardavano, mi spiavano. Mi avrebbero guardato tanto, che alla fine, per forza, mi sarei voltato verso di loro."

6. "Bir kitap kadar elverisli degildir hicbir gemi uzak ulkelere goturmek icin bizi. Ve hicbir atin saha kalkmis bir sayfa siire ulasamaz hizi. En yoksullar bile katılabilir bu tura, kacak yolculuk etmelere son. Ne kadar hesaplı su insan ruhunu tasiyan fayton."

7. “Umut tuylu bir seydir, ruhumuza yuva kuran, sozsuz sarkilar soyleyen ve asla susmayan.”

Eger bir kalbi korursam kirilmaktan
    Ve el verdigimde diger kederi kovarsam
    Beyhude demle gecti demem omre
    Ya da keskin aciyi serinlettigimde
    Ya da bitkin nar bulbulune
    Nefes verirsem yuvaya donusunde
    Beyhude demle gecti demem omre

8. “Bir kadinla sevismek ve bir kadinla uyumak iki ayri tutkudur, sadece farkli degil ayni zamanda da zit tutkulardir. Ask ciftlesme arzusunda (sonsuz sayida kadina kadar uzanabilecek bir tutku) duyurmaz kendini, uykuyu paylasma arzusunda duyurur (tek bir kadinla sinirli olan bir arzu).”

Sayfa 598/7020 İlkİlk ... 9849854858859659759859960060864869810981598 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •