Sayfa 6/25 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
Arama sonucu : 198 madde; 41 - 48 arası.

Konu: == Akıllı Para ==

1.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    üst banda gitmek için endekste toparlanma mevcut
    pozları koruyoruz
    çok ucuzun

haberlere göre pahalı
    disiplin disiplin disiplin

trende karşı işeyeni çarpacaktır piyasalar.

kendimi çok yalnız hissediyorum.
    Hiç yalnız değilsin üstad. Devam, u100 3 doların üstünde hedge için short açarım.

Tekfen (3.5), ykb(3.25) , karel (1.60) , isgsy ( 2.00 ), thyao ( 4.87 ) taşıyorum. Bir tanesinde çok kötü çuvalladık ( isgsy ) diğerlerinde haklı çıktık çok şükür. Ama senin de dediğin gibi gerçek haklı çıkış döviz bazlı haklı çıkış olması gerekiyor.

Piyasada kesinlikle düşmesi gerektiğine dair bir inanç var. Önce o inanç kırılacak. Anlamsız ama çıkıyor diyecekler. Sonra uzun vadeciler gelecek. Yeni gerçek, çıkması lazım. Zaten şu an ucuz, verse nereye verecek.

Benim vadem yok, foruma uzun vadecileri bekliyorum. Gelmeye başlasınlar kademeli maldan çıkacağım...

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Hiç yalnız değilsin üstad. Devam, u100 3 doların üstünde hedge için short açarım.

Tekfen (3.5), ykb(3.25) , karel (1.60) , isgsy ( 2.00 ), thyao ( 4.87 ) taşıyorum. Bir tanesinde çok kötü çuvalladık ( isgsy ) diğerlerinde haklı çıktık çok şükür. Ama senin de dediğin gibi gerçek haklı çıkış döviz bazlı haklı çıkış olması gerekiyor.

Piyasada kesinlikle düşmesi gerektiğine dair bir inanç var. Önce o inanç kırılacak. Anlamsız ama çıkıyor diyecekler. Sonra uzun vadeciler gelecek. Yeni gerçek, çıkması lazım. Zaten şu an ucuz, verse nereye verecek.

Benim vadem yok, foruma uzun vadecileri bekliyorum. Gelmeye başlasınlar kademeli maldan çıkacağım...
    Yahu kimde var bu inanç...vob topiğini diyorsan, orası her zaman short ağırlıklı olmuştur...vob camiası her zaman çöküş bekler.

Ben esas mal tutanlara bakıyorum, temettücülere bakıyorum...Kentuf bile aylarca mal taşır olmuş...bu durumda uzun vadeci hiç bir ky nin mal satmaya niyeti yok diyebilirim...1-2 arakadaşım var, 2-3 yıl önce poz almış bekliyor.

aslında hisseler 2013 den bu yana kazandırmadı fikrine katılıyorum...hele enflasyondan arındırdığında zarar katmerli...ya da döviz bazlı bakılınca zarar büyük...bu zararın çıkmasını beklemek godot u beklemek gibi.

benim gördüğüm 2013-2017 arası imkb yatayda takıldı tl olarak...ama bu süreçte fiyatını 3-4 e katlayan pek çok u-100 hissesi var...yani para kazanan bu dönemde de para kazandı.

son 4-5 senede aselsan, petkim, otokar gibi fiyatını 3-4 e katlayan u-50 hisseleri var...son 8 seneye bakınca fiyatını 20-30 kat arttıran bir sürü u-100 hissesi var...bankalar hariç hiç bir sanayi hissesi ucuz gelmiyor bana...daha nereye gidecek borsa...alacaklarsa, endeks gidecekse yine bankalarla gider biraz daha...ama ben vereceklerini düşünüyorum...hele 50 katına çıkan kağıtlarda çok canlar yanacak bence.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yahu kimde var bu inanç...vob topiğini diyorsan, orası her zaman short ağırlıklı olmuştur...vob camiası her zaman çöküş bekler.

Ben esas mal tutanlara bakıyorum, temettücülere bakıyorum...Kentuf bile aylarca mal taşır olmuş...bu durumda uzun vadeci hiç bir ky nin mal satmaya niyeti yok diyebilirim...1-2 arakadaşım var, 2-3 yıl önce poz almış bekliyor.

aslında hisseler 2013 den bu yana kazandırmadı fikrine katılıyorum...hele enflasyondan arındırdığında zarar katmerli...ya da döviz bazlı bakılınca zarar büyük...bu zararın çıkmasını beklemek godot u beklemek gibi.

benim gördüğüm 2013-2017 arası imkb yatayda takıldı tl olarak...ama bu süreçte fiyatını 3-4 e katlayan pek çok u-100 hissesi var...yani para kazanan bu dönemde de para kazandı.

son 4-5 senede aselsan, petkim, otokar gibi fiyatını 3-4 e katlayan u-50 hisseleri var...son 8 seneye bakınca fiyatını 20-30 kat arttıran bir sürü u-100 hissesi var...bankalar hariç hiç bir sanayi hissesi ucuz gelmiyor bana...daha nereye gidecek borsa...alacaklarsa, endeks gidecekse yine bankalarla gider biraz daha...ama ben vereceklerini düşünüyorum...hele 50 katına çıkan kağıtlarda çok canlar yanacak bence.
    Hangi başlığı açsam insanlar karamsar hocam. Dolar çıkacak, ülke göçecek şeklinde görüş hakim. Referandum başlıkları, vob, hisse başlıkları...

Ülke ile ilgili yorum yapmıyorum beni aşar.

Borsada ise bence de ekonomi kötü, ülkenin katma değeri düşük. Borç almış gitmiş. Turizm den destek yok. Krediler dönmemeye bir başlarsa zincirleme reaksiyon görürüz, yurt dışının durumuna göre ya teğet geçer ya deler geçer. Bu durum bankaları ve endeksi aşağı çekebilir.

Işte bu tarz ortamlarda borsada köpük oluşması gerçekleşebilir diyorum. Herkes bunları görüp buna gore pozisyon alacağı için py bu insanları mazot yapıp epey daha yukarı gidebilir. Ayrıca endeks dibi 2 sent zirvesi 5 sent, mevcut değer 2.8. Giderse çok da sürpriz olmaz...

Benim tuzum kuru hem %50 maldayım, hem de tek kağıt hariç deli gibi kardayım. Kârdan kolu keser çıkarım.

Ayrıca hisse bazlı bakarsak hizmet / sanayi olarak ucuz kağıtlar olduğunu düşünüyorum.

Bu dolar kurunda thy mesela. Çok kötü gidiyor ama bilanço bir toparlarsa buralar bedava kalır. Tekfen mesela, 3.5 lardan 9 a geldi ama yıllık 500m ve üstü karlılık sağlarsa 6.5 fk civarına işlem görüyor olacak, dünyada inşaat şirketleri için ortalama 15fk... gübre için 20fk...

Karel mesela, dünyanın işini yapıyor inanılmaz ar ge bölümü ve harcaması var. Iki bilanço ile çok ilginç yerlere gidebilir.

Aynı şekilde şirket alıp satan isgsy var, şirket o kadar ucuz ki kasasındaki nakit para kadar para verip şirketi satın alıyorsunuz iştiraki olan 5 şirket yanında hediye geliyor... gerçek hayatta böyle bir şey mümkün olur mu? Borsada satıyorlar.

Ben sadece kendi elimdeki kağıtlar için konuştum. Daha analiz ederseniz ne cevherler var. Mesele keşfedilmeden bulup pozisyon alabilmekte.

Kentuf üstad kadar olmasa da koklamaya çalışıyoruz. Uzun vadecilere bakın, aselsan tupras ttrak vs vs... hep aynı şeyler. Aselsan 19 liradan alıp kaça satacaksın, 12 liradan 6 liraya düşmüştü başlığında her gün küfür kıyametti 6.6 liraya aldım 3 4 sene oluyor. Şimdinin 3 lirası. ( mal gibi 7.50den verip bir de sevinmiştim ) O fiyata iyi kağıttı şimdi alsan ne kazandıracak? O noktada da size katılıyorum açıkçası.

4. valla karşıt yatırımın kralı kentuf tur...ama abartmamak lazım...bu dediğin mantıkla 8 yıldır çıkıyor zaten piyasalar...2009 dan bu yana...ama eğer global bir düşüş olursa, abd ve avrupa önderliğinde, türkiye borsasını ve TL yi çok kötü satarlar...bence yüksek betamız nedeniyle, böyle bir satıştan çok kötü etkileniriz.

yok eğer, tüm dünya buralarda takılacak ve ağır ağır çıkacaksa..biz de düşmeyi,z uyarız trende...ama zor, her geçen ay daha da zor oluyor bu trendi korumak.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    Borsaların gidişatı 2008 den sonra değişmiştir.

bkz dünya endeklerin de trend yukarı olsada bir çok tahta yurt dışında dahil yatırımcısına zarar ettirdi.
    2005 ten bu yana dünya yı kaldıraca alıştırıyorlardı.
    2008 de dünyaya öcüyü gösterdiler.

orda biraz temettülü hiseleri aldılar.
    hisse senedi ev kirası aldığın bir yatırım gibidir yeterki doğru yerde ol.

bu fiyatlardan uzun vade mal alınmayabilir gelsede biz geçmişteki fiyatlarını bildiğimizdendir.
    seçici olduktan sonra her daim bir fırsat yaratılabilir.

büyük fırsatlar çoğunluğun iyimser ve malda olduğu zamanlarda gelir.
    şuan millet gayrimenkulde kitli nakit ve benzeri ürünler kıral olma yolunda.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    3,990
    iyi bir karşıt olmak için hisse bazlı konuşursak eğer

RSİ AYLIKTA 90 DAN SATAN
    RSİ AYLIKTA 10 İKEN ALAN gerçek karşıttır.

gerisi yalandır.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    Endeks daha da gidecek mi ?
    Referandum öncesi risk alırlarmı ?

Şimdi sonuç hayır çıkacaksa bugünden farklı bir tablo oluşmaz.
    Bugünki tabloda alıyorsalar
    Neden bir ay sonra alışı biraz daha abartmasınlar .

Yurt dışı dowda short lar 20.000 civarında patlatıldı
    dax ta 13000 ler yakılmadan kimse patlamaz
    bizde de psikolojik nokta 100.000 devrilmeden yeni flamingo yetişmez
    100.000 psikolojik direnç olur sadece.

Bir ara endeks 45000 bowespa yanı diyenler çoğalmıştı shortçuları sırtladı endeks buralara geldi
    bankalarda iş c dışı yeni para girişi garan tahtasında oluşmaya başladı adamlar senelerdir bu satışın bitmesini bekliyorlardı göreceli ucuz Türkiye nin en değerli şirketi.

aman dikkat edelim
    kumara aşağı baltası oturan zararlı çıkabilir halen.

bence aşağı oynamak için çok erken
    dövizden de çıkılmaz oda ayrı bir konu.

3.55-3.85 bandı usdtl
    84500-103500 ulusal100 bandı şeklinde beklentim var altıncı aya kadar.
    Bu sırada urt dışında da çok güçlü bir bozuluş olmayacaktır görüşündeyim.

şimdi hemen hemen hepsi oldu

kilit soru endekste kısa vadeli üst band 103.500 görülecekmi ?
    endeks kağıtları özellikle 92-97 bandında pek prim yapmadılar
    bu yatayda millet pozizyondan çıkıp 15 bileşik %12.5 net faize yönelmiş gibiler

kilit soru daha yolun başındamıyız ki malları hiç basmadılar halende alıyorlar
    herkesi tribünden seyrettirirken çılgınlar gibi sahaya indirecek çoşkuyu verecek bir senaryo var mı ???

akinonya eteklerinde yeni çözüm paketi muhabbetleri var.
    böyle bir gaz veya senaryo ne derseniz deyin
    yurt dışı aşırı bozuluşu olmadan gelirse uzun zamandır görmediğimiz ama ısrarla malda bekleyenlerin beklediği
    spekülatif çılgınlık yaşanır mı ?

Bu kadar malı taşıdıktan sonra 3.5 usd hadi 3 usd altında herhangi bir yerden mal vermek bana çok mantıklı gelmiyor.
    Düşer çıkar alırlar satarlar bu oyuncuların işi trend takipçileri ve karşıtlar için buralar net sinyali henüz vermedi.

şimdi şu soruların cevabını bulmak lazim
    2008 den beri çıkıyoruz o zaman buralar finiş yeridir
    yok 2013 dipti buralar ara durak yeri.

bul karayı al parayı hesabı.
    3usd - 3.5 usd arası iyidir.
    özellikle 3 usd görülürse bazı kağıtlar on sene yapmadıklarını ongünde yapacaklar diye düşünüyorum.

şuan beklemedeyim.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    3,990
    burdan beni takip eden bazı arkadaşlar twitter dan arkadaşlık isteği yolluyor
    benim hesabım gizli hesaptir hiç takipçisi olmayan yeni hesapları kabul etmiyorum.
    bu topictede gelip atıp tutan yuvarlak konuşan her daim haklı çıkanlar yazmaz yazamaz..
    yazsada barınamaz
    iki dakika eğlenceye gireceğiz
    askerliği bir kere yaptık bir daha da yapmaya niyetim yok
    kimse kusura bakmasın.
    ne düşünüyorsam aynen yazıp uyguluyorum
    gelip saçma dalana dalarım
    elinde geçmiş done ve veri olacak dolu olacaksın
    hayatımız sistemleri nasıl terse getiririz üzerine kurmuş insanlara tere satmaya çalışan zibidiler çoğalmış.
    her ne kadar sanal alem çok genişlemiş olsada buranın yeri bende çok ayrı.

saygılarımla.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

Sayfa 6/25 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •