Sayfa 6/372 İlkİlk ... 456781656106 ... SonSon
Arama sonucu : 2973 madde; 41 - 48 arası.

Konu: ENJSA Enerjisa Enerji A.Ş.

Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar: %5Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılar: %10Yurtdışı Kurumsal Yatırımcılar: %85

iyi yanı;
    kurumsal oranının hem yüksek hem de yabancıya çok olması..bu fiyatın kolay kolay geri inmeyeceği anlamına gelir....

kötü yanı,net kar çok az...
    Dönem Kârı/(Zararı) 453.966

yurtdışına çok satış olacağı için olumlu bakmaya başladım....

Zamanında doco diye bir firma halka arz edilecekti.40 lira olması lazım.dikkatimi çeken husus kurumlara ayrılan oranın yüksek olmasıydı...dedim bu hisse de kurum oranı yüksek ,bu güzel prim yapar dedim..dediğim gibi de oldu..1-2 aya hisse 2 ye katladı...şimdi bir bakayım dedim ,250 lira....sakın yanlış anlaşılmasın..bu da öyle olacak demiyorum..yaşadıklarımı söylüyorum...YTD....
    NE ELBİSELER GÖRDÜM,İÇİNDE İNSAN YOK ; NE İNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBİSE YOK...

Bence yanlış hisse ne kadar cok kiside olursa o kurumlar dediginiz toplamak için yükseltirler tersi durumda o kurumların insafına kalırsınız

SM-J510FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. 1-2 şubatta talep toplama varmış beyler...

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    647
    Aşağıdaki hususlar hisseyi cazip hale getiriyor kar dışında. Karda sanırım şirkette yapılanma var bir sonraki bilançoya iyi yansıyacaktır.
    Tahsisat Oranları: Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar: %5, Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılar: %10, Yurtdışı Kurumsal Yatırımcılar: %85
    Ortaklardan birisi yabancı: Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. ve DD Turkey Holdings S.A.R.L. (%100 E.ON SE)
    Satmama Taahhüdü: Enerjisa ve Satan Ortaklar için 180 gün (6 Ay)
    Fiyat İstikrarı: Payların Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün süre ile yapılması planlanmaktadır.

Arkadaşlar bu çift fiyat aralığı da arzdan ne çıkarsa buda ağırlıklı ortalamadır sanırım neyse o fiyat üzerinden fiyatlanacakmış...
    Yazdıklarımı ve/veya çizdiklerimi Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımamaktadır. Dolayısıyla yazdıklarım ve/veya çizdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak değerlendirmeyin, burada verdiğim bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

5. benim anladığım halka arzlara olumsuz yazıldıkça olumlu açıldığı
    pegasus yine öyle oldu. tümosan yine öyle.
    trabzon limanı yine öyle...
    karını alan çıktı.

6. Merhabalar herkese bu fıyat aralığı ne ben 6.25den talep edersem dıgerıde 6,50den yazarsa omu alacak.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    647
     Alıntı Originally Posted by Yildirim23612 Yazıyı Oku
    Merhabalar herkese bu fıyat aralığı ne ben 6.25den talep edersem dıgerıde 6,50den yazarsa omu alacak.
    EnerjiSA elindeki miktarı halka arz ettikten sonra ağırlıklı bir ortalama çıkartacak örneğin bu fiyat 6.25-7.50 TL aralığında 6.80 olduğunda;
    -şayet siz 6.80 den az teklif vermişseniz veya yüksek de verseniz size bu fiyattan size hisseyi verecek bu bana açıkçası pek mantıklı gelmiyor çünkü bu durumda herkes düşük fiyat verir ağırlıklı ortalamanın düşük çıkması için.
    -şayet 6.80 den düşüksen sana hisse vermeme durumu var mı bunu bende bilmiyorum. Hisse vermezse de bir mantığı yok...
    -yalnız söyle bir şey yaparsa ağırlıklı ortalama üzerine bonus vereceğiz derlerse herkes yüksekten verir teklifi bu mantıklı geliyor...
    Yazdıklarımı ve/veya çizdiklerimi Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımamaktadır. Dolayısıyla yazdıklarım ve/veya çizdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak değerlendirmeyin, burada verdiğim bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 6/372 İlkİlk ... 456781656106 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •