Originally Posted by
THUNDERBOLT
Bu yazınız üzerine hafta sonu biraz araştırma yaptım
Benzer bir süreç durdo da vardı ( Sayın diproyal daha iyi bilir . Onda vardı diye hatırlıyorum)
2017 yılı nisan ayında yönetim kurulu yatırım için karar almış. heidberg marka makina alımı. Makinanın faaliyete geçmesi 2018 eylül. Aynı bantas da olduğu gibi belirli zamanlarda açıklamalar gelmiş.
2019 yılı eylülünde 2nci heidberg için karar almışlar. 2020 nisan da faaliyete eçmiş.
Buradan Bantaşdaki sürecin normal olduğu anlaşılıyor.
Ciroya etkisine gelirsek
Durdo makinalar faaliyete geçmeden önce 2018 1nci çeyrekte çeyrekte 40 milyon ciro iken makinalar faaliyete geçtiğinde 2021 1nci çeyrek 100 milyon ciro yapmış
Bantaş 2018 1nci çeyrekde 18 milyon cirodan. O yıl da birkaç yatırımı olmuş.
Sonra 2021 1nci çeyrek de 50 milyon ciroya ulaşmış
(Bu arada 2017 1nci çeyrekde 12 milyon ciroymuş)
İkisinde de oran aynı.
Bantaş bu yeni yatırımların devreye girmesiyle ve geçmişi incelendiğinde her 2 ya da 3 senede bir yeni yatırımları olması sebebiyle
Sadece bu geçmiş 4 yıllık performansı sergileyebilse Patronun 2025 hedefi afaki olmuyor.
Geçmişte hep yatırımlarının meyvesini almış . Borsa geçmişleri iyi olmasa da Şirket yönetimleri iyiymiş.
Tabii durdodan farkı durdonun 10 milyon euro kredi ile yatırım yapması. Bantaşın ise kendi kaynakları ile yatırım yapması.
Sonuç olarak geçmiş 4 yıllık performansı sergileyebilse yeter.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Sn. THUNDERBOLT,
Çok doğru hatırlıyorsunuz. 2017 yılından beri Duran Doğan firmasının ortağıyım. Zaman zaman oransal olarak portföyümdeki miktarı değişiklik göstermesine rağmen her zaman ortaklığım sürmüştür. Buna ek olarak sektörde faaliyet gösteren diğer şirketleri ve sektör dışındaki gelişmeleri de takip ederim. Bu çerçevede durdo'ya ek olarak bntaş (bu yıl) ve gedza'da da pozisyon açmıştım.
Gedza pozisyonlarımı realize ederek son zamanlarda bntaş'a daha çok pay ve zaman ayımaya başladım. Sektördeki önemli gelişmelerin başında yabancıların ilgisi gelmektedir. Genelde yabancılar borsaya ilgi göstermemesine rağmen önemli firmalara olan ilgi bir şekilde sürüyor. Örneğin bugün basında duyduğumuz Hollanda merkezli Romvan NV, Türk ambalaj üreticisi Ekol Ofset'in yüzde 75 hissesini satın alması önemli bir haberdir. Ekol'ün 247 milyonluk cirosu olup orta sınıf firma olarak tanımlanabilir. Sektörde olmk ve tire firmaları da oldukça iyiydi ve yabancılar tarafından satın alındı. Eskiden de dntaş vardı ancak kottan çıktı.
Şirket üzerinde bol miktarda analiz yapıldığı için ve tekrara girmemek için orayı pas geçiyorum. Şirketin içsel değeri ile piyasa değerinde bir fark olduğu açık ve net. Şirketin de kendini geliştirebileceği çok alan var. Bunu da biz aktivist yatırımcılar sayesinde yapacağına inanıyorum.
Sektörün ürettiği ürünlere oluşan talebin belirleyicilerinin başında gıda ürünlerinin güvenilirliği ve uzun ömürlü olmasının sağlanması ve sürdürülebilir ekonomiye olan katkılardır. Özellikle küresel gıda fiyatlarının zirve yaptığı bir dönemde ambalajlı ve raf ömrü uzun gıdalar kritik önemdedir. Bu çerçevede sektörün gıda sektörüyle olan bağını takip edeceğiz.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri