aslında enflasyona endeksli mevduat iyiydi %20,18 den faiz verdi bugün ama enflasyona endeksli ürünü kaldırmış kamu bankası bende kızdım viopa aktadım short açtım karşısına hissesini aldım
Batık ayıyım poz açacak halim yok
ABD 10 yılıklar 1,47 ye kadar düştü ABD borsaları da yükselişe devam ettiğine göre faiz yükselişi 2022 yılında olmayacak galiba
ÖST fonlarının portföy dağılımlarını KAP' tan incelerseniz en az 20-30 büyük holding-banka vb kuruma borç veriyor. Yani tek bir holdingin tahvilini almıyor.
Ve 1 milyon tl ile ÖST fonu alırsanız 1 milyon TL'niz o fon batsa bile o borç verdiği şirketler batmadığı sürece garanti altında. Ayrıca o paranız mkk da adınıza kayıtlı.
Ama 1 milyon TL nin hepsini bir bankaya yatırdığınızda olur da o banka batarsa sadece 150 bin TL yi alabiliyorsunuz.
Ayrıca belki adamın 10-20 milyon TL lik portföyü var bilemezsiniz. Ben Türkiye'de bankaların batmayacağına adım gibi eminim ama yine de ÖST fonlarına banka mevduatlarından daha çok güveniyorum. Ayrıca mevduattan parayı nasıl kazandığınızı sanıyorsunuz? siz bankaya para veriyorsunuz banka da millete borç veriyor. Ben millete borç vermektense bilindik holdinglere borç vermeyi daha çok tercih ederim.
------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Antalya da 15.000 avokado çalınmış
https://www.cnnturk.com/turkiye/100-...kisi-yakalandi
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri