Originally Posted by
fanatik59
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 3. maddesine göre, hayvanların Yaşama Ortamı, “Bir hayvanın veya hayvan topluluğunun doğal olarak yaşadığı yeri ifade eder” şeklinde tarif edilmiştir. Bu tanım çerçevesinde incelendiğinde özel yahut kamu ayrımı olmaksızın tüm açık alanların, hayvanların ‘’yaşama ortamları’’nı oluşturduğu anlaşılmaktadır. Kanuna göre, hayvanların doğal olarak yaşam ortamı olarak seçtiği mahal her neresi ise, orada kötü muameleden uzak tutulması için gerekli önlemler alınmalıdır. Kanunun 4/d maddesine göre, ‘’Hiçbir maddî kazanç ve menfaat amacı gütmeksizin, sadece insanî ve vicdanî sorumluluklarla, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara bakan veya bakmak isteyen ve bu Kanunda öngörülen koşulları taşıyan gerçek ve tüzel kişilerin teşviki ve bu kapsamda eşgüdüm sağlanması esastır’’
Dolayısıyla, sahipsiz hayvanların bahçeli alanlarda yahut ortak alanlarda bakılması yasal haktır, buna engel olmaya çalışmak ise yasayı ihlal etmek anlamına gelecektir.
Aynı sorunu sitemizde yaşamış biri olarak, yönetime bu metni gönderdim ve tüm çatlak sesler kesildi, bahçemizde beslemeye devam ediyorum.
Yer İmleri