Sayfa 645/1001 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 5,153 - 5,160 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Netenyahu bizikinden ek süre istemiş 24 saat az demiş.
    Ciddiye mi alırlar bahçeliyi... Türkiye iç politikası için yapılmış şov ortadoğu'da sökmez. Hans coni moni gülüp geçmişlerdir.

2.  Alıntı Originally Posted by balık Yazıyı Oku
    Çevre köylere doktor ziyaretlerinin bir programı vardır. 15 günde bir birçok köyde doktor muayenesi vardır.

Bahsedilen bir gün gelmeme doktorların sorumlu olduğu köylerdeki hastaları muayenesi olmasın?
    kesinlikle hayır şehir merkezinde burası öyle de bir durumu yok her hafta en az 2 gün yok hatta hemşirelerden birinin kocasını da tanıyorum o da itiraf ediyor aynı durumu

hatta ve hatta evde sağlık hizmetine giden bir arkadaşımın eşi de 2 gün 2 gün paylaşmış diğer Dr arkadaşıyla çevrenizde varsa bunlar bilinmeyen şeyler değil benim sinir olduğum herkes biliyor, bilmemezlikten geliyor müfettişler denetlemiyor denetlese arkadaşı çıkıyor bi yerden işlem yapılmıyor vs. uzar gider bir çok hemşire tanıdığımda ilçelerde çalışan görevi paylaşmışlar vardiya yapmayıp 1 gün kalıyor 2 gün işe gitmiyor o hafta gibi yapılanmalar var.

3.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    benim bağlı olduğum aile hekimleri paylaşmışlar haftayı ikiye bölmüş 2-3 gün geliyor, sorsan izinli işi var hasta vs. sonra hemşirelerde aynı şekilde yapıyorlar onlarda bölüşmüşler haftayı e madem doktorlar yapıyor bizim neyimiz eksik derkeeen

bir deli oğlan şikayet ediyor sağlık bakanlığına, arayanlar da ona çemkiriyor hebelee hübeelleee siz hep orda mısınız doktorun raporu da olabilir izinlidir yok öyle bişey (yersen!!) öyle özgüvenli konuşuyor da sanki ben gözümle görmemişim de adam oradaymış gibi

kokuyorrrrrr ne kelime

madem ihtiyaç yok bu hekimlikte bu kadar ihtiyaç olan yerde 5 gün çalışsın part time çalış 70-80 bin gayme cep ohh ne ala memleket hemşirelerde keza..
    Bosporos akıllı insandır. Araştırmacıdır. Aile hekimliği meselesi dahil tüm kurumlarda çalışanların durumu çok farklı değil. Hekimler , vatandaşla her gün yüz yüze temas halinde ( görünür halde ) ama karayolları, DSİ, Tarım bakanlığı vb... gibi yerlerdekiler hibrit ortamda. Hekimi görmediğin anda arayacağın ( şikayet edeceğin ) yer belli. Hatta kapsında yazılı olarak asılı.

Diğer kurumlarda yüzünü görmediğin ama bankamatik memuru binlerce çalışandan sadece amirleri haberdar. vatandaş öyle bir makamdan bile bihaber !

İnsan karakteri önemli. Yoksa ünvanı, işi, eğitimi hikaye. Aldığı maaş diye söze girmemek lazım. Gerçekten özveriyle çalışan çoğunluk için üzücü- kırıcıdır. Misal ; Zeytinburnun da, Eryamanda , edremitte ve Trabzon- akçaabat ta gördüğüm - gittiğim aile hekimlikleri adeta hastane polikliniği gibi. Çok Kalabalık. bırakın gelmemeyi hekim adeta tuvalete koşarak gidiyor.

Çalışanları alkışlamak, mesleğinin hakkını vermeyeni cezalandırmak şart. Ama genellemeden....

4.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    kesinlikle hayır şehir merkezinde burası öyle de bir durumu yok her hafta en az 2 gün yok hatta hemşirelerden birinin kocasını da tanıyorum o da itiraf ediyor aynı durumu

hatta ve hatta evde sağlık hizmetine giden bir arkadaşımın eşi de 2 gün 2 gün paylaşmış diğer Dr arkadaşıyla çevrenizde varsa bunlar bilinmeyen şeyler değil benim sinir olduğum herkes biliyor, bilmemezlikten geliyor müfettişler denetlemiyor denetlese arkadaşı çıkıyor bi yerden işlem yapılmıyor vs. uzar gider bir çok hemşire tanıdığımda ilçelerde çalışan görevi paylaşmışlar vardiya yapmayıp 1 gün kalıyor 2 gün işe gitmiyor o hafta gibi yapılanmalar var.
    Sizin gördükleriniz muhtemelen iktidara yakın tiplerdir. Yoksa atmaca gibi bekleyen sağlık müdürleri var. Muhalifleri cezalandırmak için bahane arıyorlar. Bir de bazı aile hekimleri kontenjan sayısını dolduramıyor ve çok düşük ödenek alıyor. haliyle hasta sayısı da az olduğundan arkadaşlarıyla hastaları birbirine yönlendirerek ek iş yapabiliyor. Sonuçta bu hekimler özel sektör çalışanı. hemşireleri de aynı şekilde. Eryamanda 3 kadın hekim aynı binada ama hasta sayıları çok az. Hergün biri gelmiyor. Ama hastası hekimin kapısında yerine bakan hekim ismini görüyor ve O' na muayene oluyor. Bekleme süresi en fazla 10 dk. Herkes memnun.

5.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    Sizin gördükleriniz muhtemelen iktidara yakın tiplerdir. Yoksa atmaca gibi bekleyen sağlık müdürleri var. Muhalifleri cezalandırmak için bahane arıyorlar. Bir de bazı aile hekimleri kontenjan sayısını dolduramıyor ve çok düşük ödenek alıyor. haliyle hasta sayısı da az olduğundan arkadaşlarıyla hastaları birbirine yönlendirerek ek iş yapabiliyor. Sonuçta bu hekimler özel sektör çalışanı. hemşireleri de aynı şekilde. Eryamanda 3 kadın hekim aynı binada ama hasta sayıları çok az. Hergün biri gelmiyor. Ama hastası hekimin kapısında yerine bakan hekim ismini görüyor ve O' na muayene oluyor. Bekleme süresi en fazla 10 dk. Herkes memnun.
    o zaman sayısını düşürebilirler ne gereği var hayır kurumu değil ya, kamudaki beyaz yakalının 2 katından fazla alıyorlar ihtiyaç olan yerde DR suz olan yerde değerlendirilebilir amaç zaten hastane yükünü azaltmaktı.

ayrıca bi genelleme olmadığı yazımda anlaşılıyor ama suistimal eden çok var alınan para da TR şartlarında yapılan işe göre bence gayet iyi özelde adamı nasıl çalıştırıyorlar bu paraları bile vermeden ayrıca şikayet edilen yerden gelen cvpta belli önceki msjımda herkesin işi eğitimi gösteriyorsa özverisi kıymetli neyse açıklama yapmaktan yoruldum.

saygılar

6.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Benim Hekim Muhalif kanattan a.q..Adam 4 gün tam mesai orada ...1 gün galiba dışarıda şirketle anlaşması var oraya gidiyor...

Walla muhalifte olsan tam maaş+ şirket doktorluğu ...TR şartlarında güzel para a.q...

Kimsenin kazancında gözümüz yok ...Ama gelir adaletsizliğini maalsef TAK parti yarattı ki millet birbirine düşman olsun...Kimse TAK partiyi eleştirmesin...

Neyse artık bir 4 yıl daha TAK partinin milleti dizmesini seyredeceğiz arada bize de bir şekilde dokunacaklar...
    bu tespitinzde gerçekten ilginç vede çok doğru malum parti milleti kıştırtıp çatıştırp aradan sıyrılmak menfaat dağıtılanlar fedai kesiliyor yok edilen yargıda topluma sopa olarak kullanılyor insanlar korku içindeler imam hatipli hakim savcılar ceza yagdırıyorlar malum partiyi destekleyenler millete ağır sözler küfürler ediyorlar imamhatipli hakim savcılar ifade özgürlüğü deyip takipsizlik kararı veriyor diğer taraftakilere hakaret deyip ceza yağdırıyorlar ekonomik baskı altına alıyorlar işsizlikkle açlıkla cezalandıryorlar millet korkuyor sesini çıkaramıyor muhaletefin zevatı bunları konuşamıyor

7.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku

Evet benim de dikkatimi çekiyordu. Temmuz, Ağustos aylarında doktorlarda nöbetleşe izne gitme durumu vardı, ama normal diyordum, yıllık izinlerini kullanıyorlardır. Ama Eylül, Ekim de de nöbetleşerek çalışma devam ettiğinde işkillenmeye başlamıştım. Dediğiniz gibi hemşireler de aynısını yapıyor.

Hatta geçen hafta bizim doktor yoktu yine, hemşireye sorduğumda izinli, saat 5 te gelecek dedi. Ben de içimden bu ne saçmalıyor yahu demiştim.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Evet benim de dikkatimi çekiyordu. Temmuz, Ağustos aylarında doktorlarda nöbetleşe izne gitme durumu vardı, ama normal diyordum, yıllık izinlerini kullanıyorlardır. Ama Eylül, Ekim de de nöbetleşerek çalışma devam ettiğinde işkillenmeye başlamıştım. Dediğiniz gibi hemşireler de aynısını yapıyor.

Hatta geçen hafta bizim doktor yoktu yine, hemşireye sorduğumda izinli, saat 5 te gelecek dedi. Ben de içimden bu ne saçmalıyor yahu demiştim.
    şimdi bu durumu biz görüyoruz da bakanlık görmüyor olabilir mi peh peh pehhh

yer mi anadolu çocuuu bu yaygın bir durum muhtemel ama dikkatli kişiler belki fark ediyordur, birkaç hafta da yada aynı hafta tekrar gitmeyince insanlarda fark etmiyor olabilir, sürekli hasta olunmadığından.

Sayfa 645/1001 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •