Sayfa 646/997 İlkİlk ... 146546596636644645646647648656696746 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 5,161 - 5,168 arası.

Konu: Viop XXXIII

1.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Gundi,

Bu badem spor geçen sana yazdım seni paranoyak yaptı
    Dolar cı bir badem spor mevcut ülkede , ama oyunu burada oynamıyor .
    Oyunu dolarda yabancı kurumlar oynuyor pozisyon bayramdan önce açılıp , tatille beraber kapatılıyor .
    Amaç hura dolar gidiyor sürü psikolojisi yaratılıp oyunu kurmak , diğer bacakta halkın elindeki doları gördükleri için terste kalmak yerine eşikte bizi kullanmak istiyorlar buda benim seneryom.
    Bizim ligde olan ülkelere bak dolar karşısında ki kazanımlarına , dolar endeksine bak biz bu ekmeyi yiyemedik neden işte saydığım ve yanlış yapılan hamlelerden rezervin olsa , merkezin bir duruşu olsa emin ol onlardan daha fazla kazanımı olurdu TL nin.
    SWAP ların kapalı olması dolayısı ile TL erişimi çok çok çok sınırlı olan yabancı nın en fazla TL üretebileceği yer borsada bankaları satması..
    Bu da max 1-2 milyar dolar..
    Marttaki şoklama da kaç tl çıkış yapabildi yabancı..

Bunun dışında yabancı LONDRA üzerinden usdtry de short/long herhangi bi poz açtığını sanmıyorum açık söylim..

2. Yonca 240 dk graf basit olarak .Aynı graf 60 dk da aşağı ihlal mevcut.
    8.08 üzerinde kalıp yeniden kanalın içine girerse 8.60 bandı ,
    günlükteki gap bölgesi.

3.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    SWAP ların kapalı olması dolayısı ile TL erişimi çok çok çok sınırlı olan yabancı nın en fazla TL üretebileceği yer borsada bankaları satması..
    Bu da max 1-2 milyar dolar..
    Marttaki şoklama da kaç tl çıkış yapabildi yabancı..

Bunun dışında yabancı LONDRA üzerinden usdtry de short/long herhangi bi poz açtığını sanmıyorum açık söylim..
    Görüşüne saygı duyarım , yalnız oyuna bakış açımız farklı.
    Eregl 8.50 üzeri dolarda 90 milyon alan yabancı ne yapar önemli.
    Bıst 30 daki dolar üzerinden iş yapan , dolar borçu olan hedge olamamış şirketler ne yapar ,
    Benim burada anlatmak istediğim bu ben traderim , vıop da kullandığım enstruman ama hedge amaçlı.

4.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Görüşüne saygı duyarım , yalnız oyuna bakış açımız farklı.
    Eregl 8.50 üzeri dolarda 90 milyon alan yabancı ne yapar önemli.
    Bıst 30 daki dolar üzerinden iş yapan , dolar borçu olan hedge olamamış şirketler ne yapar ,
    Benim burada anlatmak istediğim bu ben traderim , vıop da kullandığım enstruman ama hedge amaçlı.
    Ben işte onun LONDRA yabancısı olmadığını badem katar spor olduğunu düşünüyorum..
    Bir gecede yüzde 15 ve üstü değer kaybetme potansiyeli olan bir para birimine hiç bir aklı başında yabancı kurumun elindeki doları bozup da yatırım yapacağını düşünmüyorum..
    Birde bu yabancı!! 12 tl lerde iken aklı nerede idi..
    Ben olaya SWAP olarak bakıyorum..
    Badem-Katar spor..ismi üzerinde 2 bacaklı..
    Katar spor dolar boz tl ye gir..
    TL ile hisse al..Bu hisseyi devirerek yüzde 30 50 yap..

O 90 milyona da bu çerçevede bakıyorum..
    Belki 12 tl lerden açılan bir poz kapatıldı..
    Biz de aman alım yapıyor yabancı!! diye bakıyoruz olaya..
    Forward lı işlemler de söz konusu unutma..

haberi teyit etmedim ama cuma günü s&p kredi notu açıklaması yapacak deniyor. muhtemelen onunla alakalı bir hareket oluyor.

piyasa haberi tam bilmediği için hacimsiz testere yapıyor olabilir. onun dışında erdemir de düzeltmesini yaptı mı o da meçhul. onun yönü belli olsa bir nebze çıkarım yapılabilir.
    audentes Fortuna iuvat

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Ben işte onun LONDRA yabancısı olmadığını badem katar spor olduğunu düşünüyorum..
    Bir gecede yüzde 15 ve üstü değer kaybetme potansiyeli olan bir para birimine hiç bir aklı başında yabancı kurumun elindeki doları bozup da yatırım yapacağını düşünmüyorum..
    Birde bu yabancı!! 12 tl lerde iken aklı nerede idi..
    Ben olaya SWAP olarak bakıyorum..
    Badem-Katar spor..ismi üzerinde 2 bacaklı..
    Katar spor dolar boz tl ye gir..
    TL ile hisse al..Bu hisseyi devirerek yüzde 30 50 yap..

O 90 milyona da bu çerçevede bakıyorum..
    Belki 12 tl lerden açılan bir poz kapatıldı..
    Biz de aman alım yapıyor yabancı!! diye bakıyoruz olaya..
    Forward lı işlemler de söz konusu unutma..
    Eregl de ki 90 milyon alan katarlı olma ihtimali var mı var , Qnb alımlara başladığında sayfasına da yazdım ,
    Katar spor hikayesi olan tahtalara giriyor , hikayeyi içerden alıyor , öyle körü körüne atlamıyor.
    Ben yabancı olayına takılmam gundi , ben tahtayı kaldırdıklarında tahtada oturuyormuyum ona bakarımistre katar,ister badem spor, ister yabancı kurum ister sen fark etmiyor
    Sonuç olarak bir strateji yapmak gerekiyor .

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    arkadaşlar İDEAL kullananlar yardımcı olabilir mi? APS değişimini gösteren grafiği nasıl açarız? kodu nedir yani? bir de teorik fiyatı nasıl görebiliriz?

teşekkürler...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    2021 Yılı Planlı
    Kurum Değerlendirme Takvimi

---------- -------------------------
    S&P Türkiye 22 Ocak 2021
    Fitch Türkiye 19 Şubat 2021
    S&P Türkiye 28 Mayıs 2021
    Moody's Türkiye 4 Haziran 2021
    Fitch Türkiye 13 Ağustos 2021
    S&P Türkiye 22 Ekim 2021
    Moody's Türkiye 3 Aralık 2021

Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    haberi teyit etmedim ama cuma günü s&p kredi notu açıklaması yapacak deniyor. muhtemelen onunla alakalı bir hareket oluyor.

piyasa haberi tam bilmediği için hacimsiz testere yapıyor olabilir. onun dışında erdemir de düzeltmesini yaptı mı o da meçhul. onun yönü belli olsa bir nebze çıkarım yapılabilir.

Sayfa 646/997 İlkİlk ... 146546596636644645646647648656696746 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •