Sayfa 647/1312 İlkİlk ... 1475475976376456466476486496576977471147 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,169 - 5,176 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Pek inandırıcı gelmedi anlattığınız olay. Miş miş de mış mış.

Ben o kiracı olsam, sat evi başım üstüne, Satabilirsen yeni ev sahibi mahkemeden tahliye kararını alsın gelsin öyle çıkarım derdim.

Ev kirasını 3 kat artıran insanda zerre kadar akıl var mıdır bilemedim şimdi. Hem de yasalar kendi lehineyken.

Kaldı ki bu artıştan sonra ev sahibi evi satsa kiracı o satışı nasıl engelleyecek o da ayrı mesele. Hatta bu kira artışından sonra ev sahibinin evi satma kolaylığı daha da artacaktır ki kiracı kendi ayağına ikinci kez sıkmış oluyor haberi yok.
    Çok kibarca eleştirmişsiniz. Ama bunlar bu formları kendileri gibi '' cahillerin '' takıldığı ortamlar sanıyorlar. Bazısı kendi fantezilerini gerçekmiş gibi yazıyor. Bazıları ev sahibi veya kiracı değilmiş ama meseleyi şöyle halledermiş falan...

Dobra dobra yazan ve gerçekten kıvırtmayan, abartmadan olanı yazan bir kaç insan var. O nedenle onların yazdıklarının bazı bölümlerini tasvip etmesem bile saygı duyarak eleştiriyorum. Zaten burada kimsenin kimseye bir şeyi dikte etmek gibi bir lüksü ve yetkisi olamaz. İnsanları bilgilendirici, hata yapmaktan koruyucu konular , konuya hakim tecrübe etmiş kişilerce yazılır . İnsanlar başına gelmeden tedbir alırlar.

Benim ev sahibim kirayı beğenmeyerek evi satsa bile ; yeni sahibinin tahliye davası açarak ( haklı sebebinin olduğunu hakime kabul ettirecek ) çıkarması en kısa 1 yıl sürer. Sonra, aylık 3 bin lira eksik kira almayı bile zarar kabul eden birisi neden fiyatlar tırmanırken evi satsın ? Zaten her ay 100 - 200 bin üzerine koyan bir araç oldu gayrimenkul. Neyse demek ki bazılarının kafası başka çalışıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Eşim 28 yıllık 1. derecede devlet memuru ve bu bahsettiğiniz mesleklerden birini yapıyor,eline geçen net aylık burada geçen rakamın tam yarısı,sözde belli bir miktara kadar vergiler kaldırıldı ama takvim paçavrası gibi algı merkezlerinin yaptığı p... sonucu insanlar bu rakamların alındığına inanıyor,inanmayın yalan söylüyorlar....
    Bu dediğinizi ailesinde memur olanlar çok iyi anlarlar. Ama , ciğere bir türlü ulaşamayan ciğerin tadını sürekli kötüler. Bu kesimi hepimiz biliyoruz ! Sağlık personeline , mühendisine , hukukçusuna , öğretmenine yapılanları utanmadan sosyal medyada övenler '' hak ediyorlar '' diyebilenler oldukça yerimizde bile sayamayız. Afrikalısı , afganı , pakisi ülkeye doldurularak 30-40 yıl geriye sürükleniyoruz. Bu seçim herkes için kendi zaviyesinden - kurtuluş için - son şans.

3.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Pek inandırıcı gelmedi anlattığınız olay. Miş miş de mış mış.

Ben o kiracı olsam, sat evi başım üstüne, Satabilirsen yeni ev sahibi mahkemeden tahliye kararını alsın gelsin öyle çıkarım derdim.

Ev kirasını 3 kat artıran insanda zerre kadar akıl var mıdır bilemedim şimdi. Hem de yasalar kendi lehineyken.

Kaldı ki bu artıştan sonra ev sahibi evi satsa kiracı o satışı nasıl engelleyecek o da ayrı mesele. Hatta bu kira artışından sonra ev sahibinin evi satma kolaylığı daha da artacaktır ki kiracı kendi ayağına ikinci kez sıkmış oluyor haberi yok.
    aynısı benim başımda şuan . evi satacağım dedi sat dedim ,geleninde kiracısı olurum dedim telefonu kapattık. 2 gün sonra aradı sen içindeyken satamam evi sen çık dedi . yazın çıkamam bir kaç ay arama beni dedim kapattım . eylül gibi bakalım ne yapacağız ? apartman içinde kiralık ev bulursam taşınırım yoksa kavga dövüş diye düşünüyorum.
    kirayı artıran da yeni evfiyatlarına bakıp artırmıştır . taşınmayla uğraşmamak istemiştir.
    bu pisliği kasten kira artırmak için yapıyorlar . ev sahipleri hep kendine yontuyor . kiraya %400 zam istiyor ama benim maşıma %400 zam geldimi soran yok. söyleyince o benim sorunum değil diye gerzek bi cevap veriyor. ama ben evin içindeysem seninde sorunun işte .
    seçim olsa da defolsalar artık iyice sıktı . herkes herşeye istediği zam yapıyor ama bizim gibi bordro mahkumları kafasına göre zam yapamıyor maaşa

4.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bu dediğinizi ailesinde memur olanlar çok iyi anlarlar. Ama , ciğere bir türlü ulaşamayan ciğerin tadını sürekli kötüler. Bu kesimi hepimiz biliyoruz ! Sağlık personeline , mühendisine , hukukçusuna , öğretmenine yapılanları utanmadan sosyal medyada övenler '' hak ediyorlar '' diyebilenler oldukça yerimizde bile sayamayız. Afrikalısı , afganı , pakisi ülkeye doldurularak 30-40 yıl geriye sürükleniyoruz. Bu seçim herkes için kendi zaviyesinden - kurtuluş için - son şans.
    şuan eşi çalışmayan , aile ve çocuk yardımı alan öğretmen 7bin tl maaş alıyor . bekarlar 300-500 lira daha az alır . durum bu . isteyen istediğine inanıyor zaten . kimseyle uğraşmaya gerek yok .

5.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    - Parasının fotosunu paylaşmak kadar görgüsüzlük,
    - Gıcır parayı görüp merkez para basıyor zannetmek kadar da ekonomi bilmezlik görmedim.
    Ama arkadaşda sağlam para varmış.
    Ağzım sulandı resmen.

Hadi tahmin oyunu oynayalım.
    Sizce kaç lira vardır o destede?

İlk tahmin benden gelsin;

1.350.000
    akıl! akıl!!
    Gel kafama takıl!!!

6.  Alıntı Originally Posted by parmenidesxenophanes Yazıyı Oku
    aynısı benim başımda şuan . evi satacağım dedi sat dedim ,geleninde kiracısı olurum dedim telefonu kapattık. 2 gün sonra aradı sen içindeyken satamam evi sen çık dedi . yazın çıkamam bir kaç ay arama beni dedim kapattım . eylül gibi bakalım ne yapacağız ? apartman içinde kiralık ev bulursam taşınırım yoksa kavga dövüş diye düşünüyorum.
    kirayı artıran da yeni evfiyatlarına bakıp artırmıştır . taşınmayla uğraşmamak istemiştir.
    bu pisliği kasten kira artırmak için yapıyorlar . ev sahipleri hep kendine yontuyor . kiraya %400 zam istiyor ama benim maşıma %400 zam geldimi soran yok. söyleyince o benim sorunum değil diye gerzek bi cevap veriyor. ama ben evin içindeysem seninde sorunun işte .
    seçim olsa da defolsalar artık iyice sıktı . herkes herşeye istediği zam yapıyor ama bizim gibi bordro mahkumları kafasına göre zam yapamıyor maaşa
    Ben de aynı durumdayım. Oturduğum ev Yaklaşık 10 aydır sarı sitede satılık. Ev sahibi benim hanıma da çıkın demiş. O da niye çıkayım, sözleşmeyle oturuyorum demiş.

Daha oturalı 1,5 yıl oldu. 1 yılda gir çık yapanlardan bıkmış ki Sürekli olarak ve uzun vade oturacak kiracı arıyordu, o şartla girdim, girdikten 10 ay sonra kiralar fırlayınca evi satılığa çıkardı, 10 aydır da satamadı.

Konuştuğumuz zaman ben yeni ev sahibiyle devam ederim demiştim, kira artış oranı da belli, 2 yılda piyasa güncellemesi olmaz, 5 yıllık olsam hadi neyse. Zaten girdiğimde güncel ve yüksek kirayla girmiştim. 1 yıl içinde Satacağını söylese başka yere girerdim, uzun vade anlaşınca başka fırsatları da kaçırtmış oldu bana. Hiç kusura bakmasın, elinde mahkemeden tahliye kararı getirmeden şu an için hiç çıkmayı düşünmüyorum.

7. Ev sahibi- Kiracı sorunu tam bir keşmekeş halini aldı. Devlet sorunu çözmek yerine iyice alevlendirdi. Kiracılar genelde enflasyon oranında zam yapmaya razı ama ev sahipleri krizi fırsata çevirip %200-300 zam talep ediyor. Kiracıların talebi %25 zam yapmak değildi. Olağanüstü piyasa koşulları nedeniyle 1 yıl boyunca kiracı tahliye davaları durdurulsa sorun çözülecek.

Şimdi ev sahipleri yeni kiralanacak konutlar için hem çok yüksek kira talep ediyorlar hem de bu derecede yüksek kiranın ödenemeyeceğinden korkuyorlar. Onun için önce memur şartı koydular, arkasından kefil şartı. O da yetmedi şimdi 1 yıllık kira peşin demeye başladılar.

8. Aidata %35zam gelmiş max %30bekliyordum maaş artışlarından dolayı, ki daha da az gelebilirdi ücret ödemelerin/aidata oranı %100olmadığı için. %80olsa %25gibi.
    Ocakta %40 artmıştı

Sayfa 647/1312 İlkİlk ... 1475475976376456466476486496576977471147 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •