Sayfa 648/1023 İlkİlk ... 148548598638646647648649650658698748 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 5,177 - 5,184 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Şok faiz artımı sistemi kitler yanlıştır.Doların artması daha mantıklıü, bence doların artması ülke gerçeklerine uygun.Baksanıza hala telefon ithal ediyoruz lüks araba ithal ediyoruz ,edemememiz lazım.Millet alamamalı.Ucuz araba, ucuz telefon ,kullanmak normalleşmeli.Lüks evlerde oturmamalıyız falan.Bu ne ya doğal kaynağımız yok ,üretimimiz yok ,çalıştığımız da yok varsa yoksa bir imar rantından ,emlak vurgunundan zengin olma olayı.Bir memlekette 375 bin müteahitmi olur ya.Bakın emlakçıları şu yu buyu eklemedim.Dümdük irili ufaklı patron müteahit sayısı bu.

2. msci tr 2002den sonraki en düşük seviyesinde....

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Şok faiz artımı sistemi kitler yanlıştır.Doların artması daha mantıklıü, bence doların artması ülke gerçeklerine uygun.Baksanıza hala telefon ithal ediyoruz lüks araba ithal ediyoruz ,edemememiz lazım.Millet alamamalı.Ucuz araba, ucuz telefon ,kullanmak normalleşmeli.Lüks evlerde oturmamalıyız falan.Bu ne ya doğal kaynağımız yok ,üretimimiz yok ,çalıştığımız da yok varsa yoksa bir imar rantından ,emlak vurgunundan zengin olma olayı.Bir memlekette 375 bin müteahitmi olur ya.Bakın emlakçıları şu yu buyu eklemedim.Dümdük irili ufaklı patron müteahit sayısı bu.
    Benim kanım Dövizin bu şekil artması faizin artmasından daha fazla sistemi kilitler . Faiz artarsa belki BETON belasından kurtulur üretim ekonomisine döneriz aksi taktirde bu BETONCU soygunundan ülke daha fazla zarar görecek. Bu arada faizin artması Dolar tutan ben gibilerin işine gelmez lakin bu artış devam ederse ortada Dolarlarımızı yiyecek bir mecra kalmayacak.

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    döviz artınca en büyük gider kalemin olan enerjiyi ne yapacaksın??? bu telefonlar havuzlu sitelerlüks arabalar görgüsüzlükten oluyor. bak brad pitte adam toyotaya biniyor, doların yükselmesi çözüm değil. rusya brezilya böyle kesti doların önünü. dolar artınca varlıklarını yabancıya bedavaya kaptırırsın.

rusya gibi dolarla gaz petrol satan adam neden doların değerini düşürmek için faizle doların kafasına vurdu?? tamamen yanlış düşünce.

5. Seçimlerde 2. tura Meral Akşener ve Muharrem İnce kalırmış...

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Önümüzdeki 5 sene için gereken beyaz eşya , elektronik ve telefon stoklarımı tamamladım.

7.  Alıntı Originally Posted by e.yegen Yazıyı Oku
    doların her geri gelişi alım fırsatı ne zaman merkez şok faiz artırır o zaman geri gelir yoksa seçime kadar 5 olması hiçte uzak degil ama haziran başı faiz şok derecede artar
    ufak meblağ alım varantı var 3 e katladı cesaret edip yüklü alsak ihya olacagız demekki

Cari açık sıfırlanana kadar dolar artmalı.Az tüketelim.Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım.Düşük dolarla elin parası ile yeterince gerdeğe girdik yeter.En uygun dolar kuru cari açığın sıfırlandığı hatta artıya geçtiğimiz kur.Ucuz kur olunca üretim manasız oluyor.Her şeyi ithal etmek daha rantabl oluyor.Ya bir memlekette köpek maması,gübre ,et akla ne gelirse her şey ithal olur mu.Yüksek kur oldu mu ithalat yerine üretmek mantıklı olur.Bu arada batan da batsın kardeşim.O kadar dolar borcu yaparken aklın nerdeydi.

Sayfa 648/1023 İlkİlk ... 148548598638646647648649650658698748 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •