Yaşamı bir TV filmine de aktarılan Helmsley, Connecticuttaki yazlık evinde kalp yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Forbes dergisine göre Helmsleynin serveti 2,5 milyar dolar.
Leona Helmsley, bir hizmetçisine "Biz vergi ödemeyiz, küçük insanlar vergi öder" demiş, ancak daha sonra inkar etmişti. Dönemin Bölge Savcısı olan, şimdiki başkan aday adaylarından Rudy Giuliani, Leona Helmsley'yi vergi kaçırmakla suçlamış ve oteller kraliçesi 1.7 milyon dolar vergi kaçırdığı için 1992 de 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. O dönemde medya, Helmsley'in 30 dolarlık sutyeni bile vergiden düştüğünü yazmıştı.
Istenirse yakalanır, bu hatun evine aldığı perdeyi otele masraf göstermişti.
Çok muazzam para cezasını kabul etmesine rağmen, 80 yaşında kodese tıkmışlardı.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
maliye olarak adliyede sona ermiş dosyalardan rasgele talep edersin
sonra da davacı veya davalıları davet ederek avukata ne ödediklerini imzalı beyan şeklinde alırsın
dönersin avukata bu davalara ilişkin tahsilat makbuzlarını çıkar bakalım dersin
özellikle eski sistemde kolay uygulanabilirdi, eczanelerden reçeteleri istersin
sonra da köylü amcamın kaç para vizite ücreti ödediği beyanını imzalı olarak belgelersin
sonra doktora dönüp bu reçete karşılığında baktığın hastanın makbuzunu ibraz lütfen dersin
mecliste doktor ve avukatların oluşturduğu orana bakarsan bu kararlılık bizde olmaz maalesef..
devir kazanma devri değil,dolar bazında parayı koruma devri.dolar faizi iyice gebermiş olsa da işin bonusu oluyor.içeriden haber alan borsada parayı kırsın ona bişey demem,insider trading işini bilen için haktır,engellenemez.
Zannetmiyorum.
Daha bu yaz tanesini Temmuz 2019 da 490$ a aldığım külçe gümüşü, bügün aynı toptancıdan tanesi 615$ a aldım.
Bu arada aldığım %1 dolar faizi. param erimiş de haberim olmamış.
Senin gibiler ABD deki gerçek enflasyonu bilmiyor herhalde!
Uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş. Bana gerçek rakamlarla gel.
Bu konuyu baya incelemestim cunku benide ilgilendiriyor. ABD nufusu 335 milyon vatandasliktan kendi istegiyle cikan en son 12 bin civarindaydi. 3-5 sene once 2 bin kisiydi yani yavas yavas artiyor. Ama daha artacagini cok yukselecegini zannetmiyorum
Vatandasliktan cikmanin tek sebebi zamaninda yurtdisina gitmis ve orada is bulmus amerikalilar ozellikle isadami amerikalilar hala ABD ye vergi odemek ve bunu yapabilmek icinse mali musavir tutmak zorunda olduklari icin hayat cok komplike hale geliyor. Ornegin benim TR deki mal varligimin degeri ve deger artisi satarsam karim, bana kalan miras yok kur oynamasi falan derken kendi vergimi doldurmam bile haftalar aliyor. TR deki banka hesaplari dekontlarin Ingilizceye cevrilmesi falan filan derken insan kafayi yer. Bunu sen yapmazsan uluslararasi vergi anlasmasini bilen bir musavir tutmalisin o zamanda dunya kadar para
Yani ABD vatandasligindan cikma olayi anca ABD disinda yasayan AMerikali zenginlere ait bir sey. Cok ufak bir zumre.
http://otomobil.haber7.com/ekonomi/h...yonetici-atagi
y.t.degildir..
Yer İmleri