Originally Posted by
hayrani
yfv'de aylıktan başlamak üzere getiriler güzel ama bazan şöyle durumlar oluyor: mesela 2 üç gün ard arda getiri düşüşü oluyor. 0,02 ve 03 gibi falan. canınız sıkılıp satıyorsunuz, ertesi gün bir anda 0,15 gibi kazanıp önceki üç günün acısını çıkarıyor adeta. bi ara formumuzda da popülerdi ve her akşam sülo gardaş bize erken fiyat bildirip mutlu ederdi. cuma günü portföyümün yarısını oluşturan obp'yi satmıştım. farkında olmadan sanki piyasa koşullarının değişeceğini öngörmüş gibi güzel bir iş yapmak kısmet oldu. şayet yfv alırsanız bazı günler komik getirilere ve sonrasında onları telafi edercesine gelecek daha yüksek getirilere hazır olun. ben şahsen paramın yarısını tcd'ye bağlayarak yeterince risk aldıktan sonra geri kalanıyla obp gpb falan uğraşmayıp yfv mi alsam diye düşünmeye başladım. TCD'DE mayıstan sonra sıtrateji değişikliği oldu. önceki yıllarda standart değişken fonlar gibi yönetilirken her ne kadar adı değişken olsa da risk seviyesi yüksek bir hisse fon formatında, ancak daha aktif ve profosyonel bir yönetim modeli var.
Yer İmleri