İstanbul yokuşları karizma cizdiriyor. Otomatik almakta fayda yar. Sürüş ustası olana çok fark ettirmiyordur.
İstanbul yokuşları karizma cizdiriyor. Otomatik almakta fayda yar. Sürüş ustası olana çok fark ettirmiyordur.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
haftanın üç günü trade yapıp beş günü yatmalı zaten... sadece pazartesi cuma trade yapsan, geriye kalan iki günde de başka işlerinle ilgilen...
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Sabah ilk iş balkonda serçeler için koyduğum yem bitmiş mi onu kontrol etmek.
Güzel bir uğraş oldu.
Bir iki tane çiçek aldım.
Geçen çekirdeksiz mandalinden bir tane çekirdek çıktı. Sonra mandalin tohumu videoları seyrettim ve dün denedim bakalım filizlenecek mi?
Son zamanlarda bizim borsa traderin aklı ile alay ediyor. çok inat etmemek lazım.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Altıncılar olarak DXY'de kalıbın tamamlanmasını bekliyoruz huşu içinde. Tamamlandığında çuş-u huruşa geçeceğiz biiznillah.
Gene de belli olmaz tabi, altın Palası bizim Paladan daha fenadır...
DXY....YTD
![]()
BİST 100 endeksi yeniden 8100-8150 aralığını geçmeyi dener mi Çarşamba sabahı açılışta ?CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
jilet yerine traş makinesi ile traş olacaksam, kulak memiklerimi , kulak bonesi ile kapatıyorum. çünkü traş makinesi yandaki sakalları alırken kulak ucunun alt kısmına makinenin eleği değiyor. orada ince ayva tüyleri var, makine ister istemez onları da alıyor... iyi de onlar bana lazım. oradaki ayva tüyleri kulağın o bölgesinin parlamasını önleyip mat bir efekt veriyor. bunlar önemli ayrıntılar.
bizim borsada yüklü girsen problem. amerikan on yıllık tahviline tek kalemde 300 milyon dolareslik emir bas, kimse üzerine oynamaz senin , umrunda olmaz... burası öyle değil. s&p 500 future kontratında girdiğin emirleri burada margarinlesen, bütün algoritmalar ne oluyoruz der ...
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Eskiden bize piyasaların yönlendirilemeyecek kadar büyük olduğu, piyasalarda bir kaos düzeninin hakim olduğu ve bu kaos düzeninin de evrende olduğu gibi rastlantısallıkla ilerlediği anlatılırdı. O yüzden kaosun bir matematiği olduğu, fibonacci sayılarıyla ilerlediği anlatılırdı. Öyle ya, spiral galaksiler, ya da Samanyolu gibi mercek şeklinde galaksiler vardı.
Geçen zaman içinde şunu anladım, tek gerçek bir Pala var, o da FED. Bütün bu yapıları, bu kusursuz gibi görünen yapıları çizen el FED. Bütün dünyaya çökmüşler bu ekonomi finans sistemiyle.
Dünya piyasalarıyla ilgili zurnanın zırt dediği yer burası, ya bitti bu yapı, %4,5-%4.7 lere doğru kalkıp zigzagla yıkılacak, ya da bir tur daha %5.8 lere doğru yardıracak. Geri kalan her şey de buna göre şekillenecek.
US10Y
![]()
o kaosun matematiği denile fibonajjinin aslında öyle doğadaki düzene bakınca hiç de tutarlı olmadığı zaten biliniyor... doğadaki her şey fibonajiyle uyumluymuş falan diye üfürüyorlardı... neyse ki aklı başında bilim insanlar, doğanın aslında hiç de öyle fibonajji sayılarına uyumlu falan olmadığını gösterdiler ... teknik analizde fibonaji çiziyorlar... iyi de ucunu nerden alıyorsun en dipten di mi ya da en tepeden... hah peki orada kaç lot işlem geçmiş ya çok az lot işlem olduysa ? ya da bazıları fiyatların ağırlıklı olduğu tepe diplerin konsolidasyonundan fibonajiyi başlatır... yani zaten doğada karşılığı tam oturmayan olmayan bir matematik sayı dizisini getirip fiyat grafiğinde çzidiriyorsun... oyy ooyyy diloy loy diloy loy
Yer İmleri