Sayfa 66/106 İlkİlk ... 1656646566676876 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 521 - 528 arası.

Konu: Temettu Etkisizligi

1.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    XU100…………………..%1000ââ‚ ¬¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦ââ‚ ¬¦â€¦ % 4000………………………⠀¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦..%6630
    XU50……………………..% 450………………………ââ ‚¬¦â€¦â€¦. % 4000………………………⠀¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦..%4000
    XU30……………………..% 540………………………ââ ‚¬¦â€¦â€¦. % 3806………………………⠀¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦%3720
    TEMETTÜ25…………..% 970………………………ââ ‚¬¦â€¦â€¦. % 3200………………………⠀¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦%3720
    XUGIDA………………..%1370…ââ ‚¬¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦ââ ‚¬¦ % 6500………………………⠀¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦.%6500

üstelik şimdi farkettim sanki senin algoritmalarında bunu doğrularmış gibi. yanlışmı yazdın bılmıyorum ama

XU30 da aynı degerlendırmeyı yaptıgında NET KAR BAZLI OLAN %3806 TEMETTÜ BAZLI OLAN %3720 Yapamış Ve XU30 da net kar bazlı olan daha yüksek getiri sağlamış.

ACABA neden cunku xu30 daki hisselerin zarardan karar geçme veyahutta cok düşük karlılıktan cok yuksek karlılıga cıkma ihtimali COK düşüktür.

O yüzden getiri farkını atamamış.

Fakat XU100 de Netkarı negatiften pozitife geçen veya aşırı zarardan cok az zarara geçen hisse senedi olma ihtimali daha yüksektir.

Dolayısıyla net kara bakan algoritma birazz önce bahsettiğim gibi geçmiş dönemde 0 TL kar zarar acıklayan firma bu dönem 1000 TL kar acıklayınca müthiş bir net kar artışı var diyerek bu hisseyi alırım derken. Seninkilerde geçmiş dönemde halı hazırda kar acıklayıp bu dönemde karını arttırmış olanı belirleyip bende bunu alırım diyor.
    .................................................. ............

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    XU100…………………..%1000……………………………… % 4000………………………………………..%6630
    XU50……………………..% 450………………………………. % 4000………………………………………..%4000
    XU30……………………..% 540………………………………. % 3806…………………………………………%3720
    TEMETTÜ25…………..% 970………………………………. % 3200…………………………………………%3720
    XUGIDA………………..%1370……………………………… % 6500………………………………………….%6500

üstelik şimdi farkettim sanki senin algoritmalarında bunu doğrularmış gibi. yanlışmı yazdın bılmıyorum ama

XU30 da aynı degerlendırmeyı yaptıgında NET KAR BAZLI OLAN %3806 TEMETTÜ BAZLI OLAN %3720 Yapamış Ve XU30 da net kar bazlı olan daha yüksek getiri sağlamış.

ACABA neden cunku xu30 daki hisselerin zarardan karar geçme veyahutta cok düşük karlılıktan cok yuksek karlılıga cıkma ihtimali COK düşüktür.

O yüzden getiri farkını atamamış.

Fakat XU100 de Netkarı negatiften pozitife geçen veya aşırı zarardan cok az zarara geçen hisse senedi olma ihtimali daha yüksektir.

Dolayısıyla net kara bakan algoritma birazz önce bahsettiğim gibi geçmiş dönemde 0 TL kar zarar acıklayan firma bu dönem 1000 TL kar acıklayınca müthiş bir net kar artışı var diyerek bu hisseyi alırım derken. Seninkilerde geçmiş dönemde halı hazırda kar acıklayıp bu dönemde karını arttırmış olanı belirleyip bende bunu alırım diyor.

yandan reklam gelince tablo kaymış...

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    TABLODAKİ VERİLERE GÖRE BİZ ATILAN TARAFTAYIZ DEDİĞİN GİBİ KONU GETİRİ OLDUGUNDA NE DÜŞÜNÜLDÜĞÜNÜN BİR ÖNEMİ KALMIYOR.

Ama erhanla osmanın tablosunun ne oldugunu bilmiyorsun ki ?

biz senin çıkarttıgın seçtiğin hisselere birşey demiyoruz ki hatta cogunlukla bizde aynı senin tabloda cıkarttıgın hisseleri seçiyoruz.

fakat bunu belirlerken temettüyü ayrı bir kategoride temettüye gönül veren şekilde temettü olmazsa olmaz bir şekilde değerlendirmiyoruz. OLADABİLİR OLMAYADABİLİR diyoruz.

Bizim seçimlerimizde de bir çok farklı faktörler var.

Sürekli aynı yere çekiyorsunuz konuyu biz temettünün mantıgından işleyişinde şirkete yatırımcıya avantaj ve dezavantajlarını konuşmak istiyoruz.

Siz ise sürekli temettü veren hisselerin getirilerilerini sunuyorsunuz. Bizim temettü veren hisselerin daha az kazandırdıgını idda etmiyoruz. Temettü veren hisselerin daha kötü kazandıracagını idda etmiyoruz. Temettü veren hisseyi kötü görmüyoruz.

BİZLER SENIN SEÇTİĞİN BU HİSSELERİ BİZLERDE ALIYORUZ BU HİSSELER HEPSİ YARINDAN İTİBAREN HİÇ TEMETTÜ DAĞITMAMA KARARI ALDIKLARINDA BİZ HALI HAZIRDA YATIRIMIMIZA DEVAM ETMENİZ GEREKTİĞİNİ SAVUNUYORUZ: SİZ İSE TEMETTÜ DAĞITILMIYORSA HİÇBİRİ BU HİSSELERDEN CIKIN PILINIZI PIRTINIZI TOPLAYIN BORSADA İŞİNİZ BİTTİ DİYORSUNUZ.

BİZDE BUNUN YANLIŞ OLDUGUNU SÖYLÜYORUZ TEMETTÜNÜN KAZANCA KAZANMAYA POZİTİF BİR ETKİSİ YOKTUR. DİYORUZ ELDE EDECEĞİNİZ TEMETTÜ HİSSE SENEDİ GRAFİĞİNİN İÇİNDE YER ALIR DİYORUZ.

AMA SİZLER YOK PILI PIRTI TOPLA BORSA DEFTERİNİ KAPAT NOKTASINDASINIZ.

ALDIGIM HİSSE SENETLERİNİN %95'İ TEMETTÜ DAGITAN HİSSE SENETLERİ

BU düşünceler var ise önce bu düşünceleri silmelisiniz.

ikinci konu ise bu karlılıgında temettü ile oldugunu savunuyor oluşunuz. bir adet soru soruyorum.

FACEBOOK, GOOGLE, AMAZON HİÇ TEMETTÜ VERMEMESİNE RAĞMEN ABDDE NASIL EN ÇOK KAZANIRAN HİSSE SENEDİ.

hani en çok kazandıran hisse senetleri sizin savınıza göre temettü kriteri eklenerek belirleniyormuş ya o yüzden soruyorum.

Orası amerika burası türkiye diye işin içinden sıyrılmaya calısmayalım ama :D

Aşağıdaki satırlar 504 nolu iletiden :

“ Bizim söylediğimiz Hisselerde SİZİN Temettü ile cıkan listenizle benzer liste. İçlerindeki tek fark temettü varmı yokmu dıye bakmamaktan ıbaret. Bizim seçtiğimiz kriterle cıkacak hisselerin tahmınen %95'i TEMETTÜ 25 endeksi içindeki hisseler. %5 bir farkla içlerinde belki bu dönem temettü dagıtmamış veya son 2 yılda hiç temettü dağıtmamış veya cok duusk temettü dagıtmıs hisse cıkacaktır.
    FAKAT SİZ Şu %5 lik hisse farkını bir türlü kabullenmemektesınız.
    EE ARKADAŞ AYNI HISSELERI SEÇİYORUZ HEMEN HEMENE BU %5 lik bir fark olan son 2 yılda temettü dagıtmamıs veyahutta hiç temettü dagıtmamıs bir hisse olabileceği gerçeğini niye kabul etmeıyorsunuz.”

Demişsiniz…….

ENDEKS…………NET KAR BÜYÜMESİ…….NET KAR BÜYÜMESİ+TV…………NET KAR BÜYÜMESİ+TV
    ……………………..(yıllık)(NKB göre sıralı)………..(NKB göre sıralı)……………………...(TV göre sıralı)
    XU100…………………..%1000……………………………… % 4000………………………………………..%6630
    XU50……………………..% 450………………………………. % 4000………………………………………..%4000
    XU30……………………..% 540………………………………. % 3806…………………………………………%3720
    TEMETTÜ25…………..% 970………………………………. % 3200…………………………………………%3720
    XUGIDA………………..%1370……………………………… % 6500………………………………………….%6500

Doğrusu sol sütun ve orta sütun AYNI ENDEKSTEN SEÇİLİYOR, AMA AYNI HİSSELERİ İÇERMİYOR, çünkü YARI YARIYA BİLE OLSA aynı hisselerden oluşsalardı GETİRİLER 4 ile 10 kat arasında değişmezdi.

Ya da söylediğiniz % 5 lik fark aradaki getiri farkını açıklıyor olmalı….hangisi mantıklı? Size bırakıyorum.

Benim söylediklerimin ispatı basit : Örnekleri hep herkesin kendi başına kontrol edebileceği şekilde anlatıldı. Queenstockta verileri test edebilirsiniz. Eğer temettünün kazancı etkilemediği, BİST100/50/30/TÜM endekste yapılmış bir çalışma yapar ve bana bildirirseniz HATAMI KABUL EDERİM….ispat edenin programa (İNVESTOR modeline) ödediği para da benden.

Aselsanın son 5 yıllık karına bakın, sonra da deyin ki “ benim sistemim aselsanı yakalardı”. O işler öyle kolay değil.

Haddimi aşmak istemiyorum ama yazılan bazı mesajlar ardniyetli gibi geliyor, bana temel analiz dersi verecek adam en azından hangi sayı büyük hangisi küçük ayırdedebilmeli diye düşünüyorum. Peki yukarıdaki tabloda sol sütunla orta sütun arasındaki fark ne? Orta sütunda +TV değil mi? Büyük- küçük bilen biri sayıları nasıl karşılaştıramaz? Bunu yaptıktan sonra hala temettü etkisiz diye iddia eder? Bu durum nasıl yorumlanmalı ? Ondan sonra, sayfalarca mesaj yaz dur……ben gerçekten sıkıldım,.....

Bu nedenle artık kanıtlanabilir örneklerinize yanıt vermeye çalışacağım. diğer türlü sadece okuyacağım...

hepinize saygılarımı sunarım...

4. Sn Drizm, cidden anlayış sorununuz var, artık emin oldum. Hem ben kazanca bakarım hangi sistem daha çok kazandırırsa ky açısından en iyisi odur diyorsunuz hem de temettüyü savunuyorsunuz. Koyduğunuz liste doğru olabilir ama 150 kere anlattık, bu, temettünün daha çok kazandırdığını ispatlamaz. Temettünün iyi bir şey olduğuna inanan insanların o hisseleri alıp fiyatını yükselttiğini gösterir. Alkol sağlığa zararlıdır, inanıyorsanız eğer İslam'da da haramdır, yasaktır ama Tekel açıklamıştı kişi başına en çok alkol tüketimi il bazında Konya'daydı. Bunun gibi birşey bu.

Siz temettünün iyi olduğuna inananlardansınız anlaşıldı, boşuna yazılmış o kadar şey. Hala daha örnek 2 hisse adı paylaşmadınız, bu da iki.

5. Getiri savaşımı yapıyoruz temettü etkisizliğimi konuşuyoruz gerçekten anlamıyorum.

Biz boşamı konustuk abilerim. ablalarım.

Bir hisse senedi getirisinin temettü sayesınde oldugunu düşünüyorsanız daha benim anlatacak birşeyim kalmadı.

66 SAYFA BOM BOŞmuş TÜm konuşmalar.

Bu getiri olayını daha sonra yine konuşalım. Önce meseleyi anlayalım...

Yazdıgım son yazılarada bırer cevabınız vardır elbet. Onlarıda okumanızı ıstıyorum.

Ayrıca temettünün kazancı etkilediğini ıspatlayamadınız kı bizden tam tersini isteyesiniz ?
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Bence bu topic artık bilgi paylaşımını geçti midik yarışına döndü.

Anlamak istemeyen yine anlamıyor anlatmak isteyen zorla anlayacaksın diyor vb.

7.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Getiri savaşımı yapıyoruz temettü etkisizliğimi konuşuyoruz gerçekten anlamıyorum.

Biz boşamı konustuk abilerim. ablalarım.

Bir hisse senedi getirisinin temettü sayesınde oldugunu düşünüyorsanız daha benim anlatacak birşeyim kalmadı.

66 SAYFA BOM BOŞmuş TÜm konuşmalar.

Bu getiri olayını daha sonra yine konuşalım. Önce meseleyi anlayalım...

Yazdıgım son yazılarada bırer cevabınız vardır elbet. Onlarıda okumanızı ıstıyorum.

Ayrıca temettünün kazancı etkilediğini ıspatlayamadınız kı bizden tam tersini isteyesiniz ?
    Edebiyatta bazı yazarlar; içinde bulundukları dönemde bir yerlerine yırtarak doğruyu izah etseler bile toplum tarafından kabul görülmezler ! Ancak ilerleyen dönemlerde ise o yazarların hepsi sonsuzluğa doğru kalıcılık yakalıyorlar. Erhan bey; sizin durumunda buna benziyor. Sabırlı ve azimli olunuz ki emekleriniz ve anlatımlarınız gelecekte KALICILIĞINI YAKALASIN !

8. Temettü veriminin önemli olduğu savunan arkadaşlar ve etkisiz olduğunu savunan arkadaşlar tskb özelinde bir analiz yapabilirler mi ?

Venus_V3_5070 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : moriarty; 16-06-2017 saat: 23:34. Sebep: imla hatası

Sayfa 66/106 İlkİlk ... 1656646566676876 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •