Originally Posted by
umbamba
Merhabalar,
BIST 100'e uzun süreli short pozisyonu açmak mümkün mü? (bir kaç ay gibi)
Short pozisyonunda her gün sonu ek bir ücret banka tarafından talep ediliyor mu?
Teşekkürler.
(yani 100 TL den 2 defa short pozisyon açtım, birini aynı gün 100 TL long girerek kapattım. Diğerini ise 1 ay sonra gene 100 TL den long girerek kapattım. İki işlemde de banka komisyonu aynı olur mu?)
Teşekkürlerimle
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Originally Posted by
nosfecagri
Evet, her yılın aralık vadesine kadar short açabilirsin. Yani şu andan 2020 aralık vadeli kontratı satabilirsin. Bu bilgi kısmıydı şimdi uyarı :
Aman dostum. Once aklını, sonra paranı alırlar viop da poz açmanın tek koşulu yüklü portföyün olup (1m++) her gün al sat uğraşamayacaksan hedge amaçlı short açmaktır. 2013 yılından beri VIOP topiğini takip ederim, tüm kadro en az 5 kere battı. Aman aman aman. VIOP karım hisselerdeki zararımın %80'ini karşıladı ve gelen parayla da kısmen hisselerimde pozumu artırdım ama buna ragmen benim bile aklımı alıyor arada long filan deniyorum ne cesaretse

aman aman aman...
Margin Call (Teminat Tamamlama Çağrısı) ihtimalini de unutmayalım...
"VİOP işlemlerinde sözleşme fiyatının değişimi sonucu yatırımcı hesabında kâr ya da zarar oluşabilir. İşlemde zarar oluşması durumunda teminat bakiyesi düşer bu durumda da ilave teminata ihtiyaç duyulur.
Yatırımcının hesabındaki teminat miktarı Başlangıç Teminatı seviyesinin altına düşerse, yatırımcı Teminat Tamamlama Çağrısı (Margin Call) alır. Bu durumda yatırımcı teminatını yeniden en az Başlangıç Teminatı seviyesine kadar yükseltmek zorundadır."
Burada yer alan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Yatırımcının mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir.
Yer İmleri